Lama Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 kumpel kupil w jakims supermarkecie kompa: celeron 2400, plyta noname (nigdzie nie pisze co to) na chipsecie via, 256ddr, gf4mx agp 8x 64-bity (no niestety) i problem jest taki ze w 3dmarku 2001se ma 3154 pkt :)))) (ja na swoim mam >10 054) czego to moze byc wina ?? na pewno po czesci gf4 i plyty no ale zeby tylko tyle pkt ??? ma win xp, pod win 2000 mial 2700 pkt :P zaplacil ok 1600zl (w tym kapiata myszka i jakas znosna klaw.) bez monitora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 No prawdziwa porazka ile dal $ 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Wina karty graficznej bo to 64-bitowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Sprawdź w biosie ustawienia karty- włącz fastwrite (jeśli wyłączone), ustaw 128 AGP cośtam. W windzie wyłącz vsync, wybierz pośrednią jakość textur. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Niech się cieszy, że ma chociaż 3k punktów :lol: jak na celka i 64bit niezle :P . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 mozesz mu jeszcze ustawic w OpenGL i direct3D MAX wydajnosc - kosztem jakosc ... to da troszke punkcikow :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Wina karty graficznej, ze nie ma pozadnego wyniku. Patrzac jednak obiektywnie to ma za maly wynik o jakies 1500 pkt. Trzeba powgrywac sterowniki najnowsze do plyty i grafy. Mozna z pewnoscia podkrecic proca, pamieci i nawet ta grafe. Na takim sprzecie zrobilbym wynik ok. 4500-5000. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 co za syf , współczuje po pierwsze przejzyj jakie dostał ksiazeczki do kompa poczytaj w opisie plyty glownej jakie pieerdolyy trzeba poinstalowac z dołączonego DO PLYTY GL. CDROMU chyba go ma?? jesli nie to instalij SiSoft Sandre i zobacz co to za plyta wejdz na strone producenta, sciagnij w pdf'ie opis do plyty i poczytaj jakie drivy i inne glupoty trzeba poinstalowac (sterownik VIA, moze kontroler do dysku twardego) i oczywiscie sciagnij je z netu hmm po tym wszystkim moze zmiana biosu w plycie pomoze, ale to ostatecznosc aha ty lepiej obczaj jak ten komp jest poskladany, moze podpieli dysk pod tasme ata33 hehehehe!! powodzenia!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Porównując do wyników: http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...E/strona-8.html można jeszcze zrobić kilkaset punktów, ale cudów się nie zwojuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 kumpel kupil w jakims supermarkecie kompa: celeron 2400, plyta noname (nigdzie nie pisze co to) na chipsecie via, 256ddr, gf4mx agp 8x 64-bity (no niestety) i problem jest taki ze w 3dmarku 2001se ma 3154 pkt :)))) (ja na swoim mam >10 054) czego to moze byc wina ?? na pewno po czesci gf4 i plyty no ale zeby tylko tyle pkt ??? ma win xp, pod win 2000 mial 2700 pkt :P zaplacil ok 1600zl (w tym kapiata myszka i jakas znosna klaw.) bez monitora i za samo to ROTFL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 co do 5000k punktow to raczej w sferze marzen :) ja mam tyle na swoim 2 ti (nie kreconym) no ale 4k moooooooze - najwazniejsza jest pamiec - daje niezlego kopa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi_tom Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Niech się cieszy, że ma chociaż 3k punktów :lol: jak na celka i 64bit niezle :P . Nic nie bede mowil.... Ja na ECS K7VTA3 V3.1 i Athlonie 1700+ (Palomino) i Creative Geforce 256 SDR mialem ok 2650..... w 3DMarku 2001.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 to ja u siebie na 2400+ i Kyro1 niekreconym mam 3600pkt jak ten gf4mx440 64-bit to taki syf to musze kumplowi znalezc koniecznie 128-bit plyta moze byc firmy VIA -jezeli jest niebieska (laminat) to taka wlasnie bedzie - nie jest zla jezeli jakis noname na via to wspolczucia zainstaluj VIA 4in1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 to ja też ciebie zdołuje na celeronie 1Ghz, GF2 PRO i 256MB SDR i płycie na BX-ie miałem w 3DMarku 2001se 4040 punktów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lama Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 to ja też ciebie zdołuje na celeronie 1Ghz, GF2 PRO i 256MB SDR i płycie na BX-ie miałem w 3DMarku 2001se 4040 punktów :) mnie to nie doluje bo to nie moj komp :P jesli chodzi o kolor plyty to nie mam pojecia, na obudowie sa pląby (plomby ?) ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Tiaaa, mój kumpel wydał sporą kasę (nie pamietam dokladnie ile), rok temu na P42,4GHz z GF2Ti, 256DDR i jakiś noname mobo. W sumie nie az tak tragicznie jak twoj kumpel, ale najwieksza beka jest z plombami, bo nic sobie nie mozesz dokupic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...