macialek Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Moje próby instalacji systemu operacyjnego zakończyły się fiaskiem. Wtykam dyskietkę z sterownikiem dostarczonym wraz z płytą (Abit NF77), naciskam F6 wtedy kiedy powinienem, potem XP chwilke pomili dyskietka i doopa. Instalator nie widzi dyskow. Co mam zrobic??? Dysk twardy to w skrócie Maxtor 9+SATA.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandi Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Moje próby instalacji systemu operacyjnego zakończyły się fiaskiem. Wtykam dyskietkę z sterownikiem dostarczonym wraz z płytą (Abit NF77), naciskam F6 wtedy kiedy powinienem, potem XP chwilke pomili dyskietka i doopa. Instalator nie widzi dyskow. Co mam zrobic??? Dysk twardy to w skrócie Maxtor 9+SATA.. w biosie zalaczyles obsluge SATA ???????? jak tak to sprobuj na innej dyskietce ten driver ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/fae/disk121.exe (tylko rozpakuj najpierw) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marsjan Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Moje próby instalacji systemu operacyjnego zakończyły się fiaskiem. Wtykam dyskietkę z sterownikiem dostarczonym wraz z płytą (Abit NF77), naciskam F6 wtedy kiedy powinienem, potem XP chwilke pomili dyskietka i doopa. Instalator nie widzi dyskow. Co mam zrobic??? Dysk twardy to w skrócie Maxtor 9+SATA.. Trudno mi zgadnąć co jest nie tak, ale mogę Cię pocieszyć, że mi w końcu się udało zainstalować Win XP na macierzy S-ATA Raid (Abit NF7-S). Jedyny problem jaki miałem, to to, że kretyński instalator Windows zapisywał bez pytania część plików systemowych na dysku E-IDE (master). Skończyło się na tym, że musiałem w trakcie instalacji dysk fizycznie odpiąć. Pozdrowienia Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macialek Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Pewnie ze wlaczylem obsluge, teraz sprobuje na innej dyskietce... Co sie powinno dziac podczas instalacji? Od razu cos po wcisnieciu F6, potem cos, czy nic? Jestem zdezorientowany i wpieniony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macialek Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 A moze to przez to, ze XP zintegrowane z SP1> Sam juz nie wiem, ide sprawdzic ten driver sciagniety z neta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandi Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 ja nowe dyski zawsze zapuszczam na dosie , pozniej FDISK (partycje) , FORMAT , a dopiero pozniej WINXP , tez mam SP1 - nie mam z nim zadnych problemow - po nacisnieciu F6 czekasz chwilke ,naciskasz S (chyba) wybierasz driver SILICON 3112 XP (chyba :mrgreen: ) i wsio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macialek Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Tylko ze ja wciskam F6, a on jedzie dalej... Na obu dyskietkach...I tu jest diadel pogrzebany :) Moze sprobuje z tym fdiskiem cos zrobic, a jak sie wpienie, to podepne zwykle ide saiakies, zainstaluje XP i przekopiuje dziada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandi Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Cahir zalacz GG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macialek Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Udalo sie! XP stoi!! Pronlem lezal w klawiaturze. Okazalo sie, ze owa byla po przejsciach i miala niesprawna srodkowa partie funkcyjnych... Zmienilem ja i F6 zadzilalo. A tyle nerow mnie to kosztowalo. Ale sobie na niej odreagowalem. Kandi, apropo biosu o ktorym mowiles, miales racje. W txt wyczytalem w koncu... Ale na stronce nie powinni jednak zalowac takiej informacji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandi Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Udalo sie! XP stoi!! Pronlem lezal w klawiaturze. Okazalo sie, ze owa byla po przejsciach i miala niesprawna srodkowa partie funkcyjnych... Zmienilem ja i F6 zadzilalo. A tyle nerow mnie to kosztowalo. Ale sobie na niej odreagowalem. Kandi, apropo biosu o ktorym mowiles, miales racje. W txt wyczytalem w koncu... Ale na stronce nie powinni jednak zalowac takiej informacji :) LOL i kto by pomyslal ze klawiatura nie dzialala :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...