cichy007 Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Chciałbym kupic radiator zeby schlodzic procka AMD 1700 zalezy mi zeby wentylator nie był zbyt głosny interesuje mnie cos w granicach 80zł nie bede mocno krecił procka prosze o rade cichy ps. dzieki FumFel_20 za info - pomyliły mi sie okienka.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 wiec ja polecam cos takiego jak mam ja - zalman cpns 3100+cu - w komputroniku kupilem go za 74 zl i jestem zadowolony :) - na moim mocno grzejacym sie procu temeraturka jest 40/50stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy007 Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 a czy on głośno pracuje ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 jak go puscisz na silient to bedzie cichy a schlodzi twojego proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy007 Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 a co sadzisz o tym Zalman CNPS6000-ALCU OEM za 89,00 ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 To jest takie samo jak moje tylko ze wieksze i czesciowo miedziane a czesciowo aluminiowe 0 wydajnosc w przyblizeniu ta sama :) - cena ciut inna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 spire falcon rock 2 bedzie naprawde cichy i naprawde wydajny ai pokrecisz na nim cena tez nie straszy http://www.pl.tomshardware.com/cpu/2003011...cooler5-12.html Pozdro 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy007 Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 dzieki, poczytam , posprawdzam moze jeszcze jakies propozycje ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 spire falcon rock 2 bedzie naprawde cichy i naprawde wydajny ai pokrecisz na nim cena tez nie straszy http://www.pl.tomshardware.com/cpu/2003011...cooler5-12.html Pozdro 8) dokładnie sam mam i polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Ejo nie lepiej kupic jakiegos miedziaka ??? - jak bedzie chcial to kiedys se zmieni wiatraczek ale radiator z miedzi to podstawa (przynajmniej ja tak sadze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy007 Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 znalazłem jeszcze cos takiego Cooler aWhisperRock IV SPA04B4 - SUPER SILENT ! - 21 dBA !!! ponoc cichy i obsługuje takie proce: AMD : Duron - 1.3 GHz (Morgan) Athlon XP - 2700+ (Thoroughbred) Athlon XP - 2100+ (Palomino) Athlon XP - 3200+ (Barton) Athlon MP - 2600+ (Thoroughbred) Athlon - 1.4 GHz (Thunderbird) cena brutto: 46.90 to mi sie wydaje opłacalne jak myslicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 znalazłem jeszcze cos takiego Cooler aWhisperRock IV SPA04B4 - SUPER SILENT ! - 21 dBA !!! ponoc cichy i obsługuje takie proce: AMD : Duron - 1.3 GHz (Morgan) Athlon XP - 2700+ (Thoroughbred) Athlon XP - 2100+ (Palomino) Athlon XP - 3200+ (Barton) Athlon MP - 2600+ (Thoroughbred) Athlon - 1.4 GHz (Thunderbird) cena brutto: 46.90 to mi sie wydaje opłacalne jak myslicie ? tyż może być :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 masz jakis obrazek tego???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy007 Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 mam tylko tyle http://www.pc-cooler.com.pl/sklepmain.php?...ev_up=15&lev=26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Wiesz co raczej upieralbym sie przy czyms w calosci z miedzi - ale to moze moje subiektywne odczucie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 no i upieral bys sie zupelnie niepotrzebnie po 1sze roxzmawiamy o chlodzeniu cichym tanim i wystarczajacym rowniesz do lekkiego oc spire ktorego propnuje ma wydajnosci na zapas spelnia tez reszte wymagan... popatrz na podpis LPC to jest >2ghz... a ludzie jad na tym i szybciej... poza tym jest na prawde ciche twoj pociag do miedzi choc troszke zaspokoi miedziany rdzen ;-) :lol: whisper rock jest mniej wydajny od falcona (o ile pamietam 2-3*C) ale to juz zalezy od konfigu wiec w sumie to pamietam newiele ... ;-) a jak z subiektywna glosnoscia? nie wiem wszyscy maja falcony i mowia ze jest cichutki Pozdro 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 no i upieral bys sie zupelnie niepotrzebnie po 1sze roxzmawiamy o chlodzeniu cichym tanim i wystarczajacym rowniesz do lekkiego oc spire ktorego propnuje ma wydajnosci na zapas spelnia tez reszte wymagan... popatrz na podpis LPC to jest >2ghz... ... poza tym jest na prawde ciche twoj pociag do miedzi choc troszke zaspokoi miedziany rdzen ;-) :lol: whisper rock jest mniej wydajny od falcona (o ile pamietam 2-3*C) ale to juz zalezy od konfigu wiec w sumie to pamietam newiele ... ;-) a jak z subiektywna glosnoscia? nie wiem wszyscy maja falcony i mowia ze jest cichutki Pozdro 8) true true dokładnie 2075MHz choc wszedzie wykrywam i 2080 :) temeraturka nie przekracza 50*C w stresie (no moze czasem 51 sie zdarzy :) no i jest cichutki kumpel jedzie z nim na antku @2300MHz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 a duzo mu kumpel pradu daje? ciekaw jestem co jeszcze mi przez glowe przeszlo... ciekawe jak by sobie falkon dawal rade jak by mu wiatrak dac np z x-dreama (tam chyba 70mm jest) albo zazucic 17V :-D aa by byla jazda :-) jak sie dorobie wlasnego na pewno sprawdze :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 spytam sę go jutro dokładnie jakie napiecie i temp ma dam odp .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gret Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 ja polecam wiatrak firmy Glacialtech Igloo 2500, Iglo 2500 pro bardzo dobra chłodzenie zreszta test sam mówi za siebie, posiadam igloo 2500 wentylator cichy radiator miedziant i kosztuje 73 zł ( ja tyle płaciłem ) pro chyba ze 80 zł teraz wyszły jakiś nowe modele tych wiatraków pewnie są jeszcze leprze link do testu http://www.digit-life.com/articles2/coolin...b2k3-part1.html a tu link do polskiej strony producenta http://www.glacialtech.pl/glacialtech/ acha dodam jeszcze że mam 1700+ podkręcony na 2600+ ( 12.5 x 166 ) vcore 1.65 i temp max 45, jak miełem wentyl box to nawet była 51 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy007 Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 a czytaliscie to http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/157-59 dlaczego tam zalman przegrywa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Nie mam pojecia - po prostu slabo zaplacil :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy007 Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 a tutaj (adre podał juz gret) http://www.digit-life.com/articles2/coolin...b2k3-part5.html w opcji silent ma cienkie wyniki, a na normal jest głosny i dotego zalman sie ceni (jest drogi) cos musze kupic, ale chciałbym zeby to było i wydajne i ciche i niedrogie (o ile to mozliwe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 wiesz co u mnie on smiga na silient - jest cichy i schladza moj grzejniczek spokojnie na 40/50 stopni (na poczatku bylo gorzej jak go zalozylem ale to moze dlatego ze nie zerwalem naklejek z proca i zalozylem cs'a i moze nie przylegal ale teraz jest git) jak wiadomo 1,7 wydziele bardzo malo ciepla nawet po podkreceniu nie ma problemu z chlodzeniem - ja stawialbym jesli juz na tego miedzianego jamicona z poprzedniego testu... (mam przekonanie do miedzi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Radze sie zainteresowac zalmanem cnps 7000A-Alu oem - za 94zl o ile sie nie myle w komputroniku - sadze ze warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 no na tescie fraza spire jak to sie mowi kickin asses? :-) ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefangołąb Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 A co sadzicie o CoolerMaster CP5-8jD1F-0L Kupilem bo polecali ale jakos nigdzie nie moge znalezc testow ani opinii na temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Proponuje Glacial Tech Igloo 2500 .. caly z miedzi, cichy i cena 80zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 GlacialTech Igloo 2500 jest teraz trudno znaleźć, więc może Igloo Silent Breeze II?? TU masz test jego poprzednika(troszkę gorszy wiatraczek) i z tego co widzę, to jest to wmiarę wydajny i podobno naprawdę cichy cooler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 a duzo mu kumpel pradu daje? ciekaw jestem co jeszcze mi przez glowe przeszlo... ciekawe jak by sobie falkon dawal rade jak by mu wiatrak dac np z x-dreama (tam chyba 70mm jest) albo zazucic 17V :-D aa by byla jazda :-) jak sie dorobie wlasnego na pewno sprawdze :-) 1.755 V temp w stresie 62* C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...