Menphis Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Na wstępie chciałbym prosić o nie wyzywanie mnie od najgorszych mino iz zdaje sobie sprwe iz temat był juz wielokrotnie poruszany- zapoznałem sie zarówno z przyklejonym watkiem ja i ty "normalnym" na forym ale nie znalazlem odpowiedz na dreczace mnie pytanie ! Postaram sie zprecyzowac moje woje watpliwosci tak aby można bylo odpowiedziec na nie w formie :TAK NIE A wiec do rzecz: Posiadam procesor AMD 2000XP dobrej seri ( nie jest to najistotniejsze) na płycie Msi KT4V . Chodzi obecnie 180 * 12,5 co daje 2250 i - temp spoko w stresie 47 C ( Volcano 7+) Chciałbym zrobic drut mod bo Fsb juz nie pociane ( pamieci mam266 i wyrabiają :!: ) i uzyskać mnoznik 13 i wyzsze I teraz 1 . Czy na mojej płycie da sie zrobic moda ? 2. Czy jezeli nic nie #!#$@$@$ i postąpie dokładnie tak jak wskazuje program Tbredtweak istniej szansa ze zwale płyte badz procesor ? 3. Lepiej jest odblokowac mnozniki pow. 12,5 czy ustrawic "ręcznie" 13 chodzi mi o bezpieczniejszametode To tyle z gory dziekuje za odpowiedz ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menphis Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 zapomnieałem dodać ze procesor ma fabrycznie odblokowane mnozniki i moge ustawic w biosie od 5 do 12,5 a jak dam 14 w biosie czy `15 to otrzymuje 5 i 4.5 to tyle ! Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 POwiem tyle: 1. da sie i SZUKAJ 2,NIC NIE SPIER.......szukaj 3.Według mnie lepiej odblokować mnoziki pow.12.5 ale potem juzmozę być problem w serwisie jak zobaczą modyfikacje.Najlepiej pujdź do kogoś kto ma lepszą płyta główną - najlepiej abita bo on ma 5-cio bitowy mnożnik i bez zednych modyfikacji można ustawić mnożnik pow.12.5 i sprawdź ile poleci na jakim napieciu i tak sobie potem ustawisz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 1. Na każdej płycie (socektA ofkoz) da się zrobić drut-moda. 2. Jeżeli wszystko zrobisz dokładnie (żadnych przypadkowych zwarć) nie ma szansy na uwalenie proca/płyty- wyjątkiem jest tu Darekk- ale jak to mu się "udało", to nie wiem. 3. Lepiej/łatwiej/bezpieczniej jest odblokować mnożniki powyżej 12.5: a) mniej połączeń (max dwa) niż w przypadku ustawiania mnożnika "na sztywno" (pięć połączeń), B) co za tym idzie mniejsze prawdopodobieństwo złego połączenia, zwarcia c) masz dostęp do kilku(nastu) mnożników, a nie do jednego. Jeżeli zdecydujesz się na odblokowanie mnożników wyższych niż 12.5 weź sobie do serca moje info o obniżeniu magistrali do 100MHz (szczegóły w FAQ programy TbredTweak). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menphis Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 OK juz po wszystkim mam mnoznik 13 *180 to daje jakies 2345 mhz !! : 8) 8) 8) 8) 8) 8) Z 2000XP to chyba przyzwoicie !!! Dziekuje za odpowiedz ! Specjalene podziekowania kieruje to autorów progamu Tbredtweak ! Pozdrawiam ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekk Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 1. Na każdej płycie (socektA ofkoz) da się zrobić drut-moda. 2. Jeżeli wszystko zrobisz dokładnie (żadnych przypadkowych zwarć) nie ma szansy na uwalenie proca/płyty- wyjątkiem jest tu Darekk- ale jak to mu się "udało", to nie wiem. To nie poszla plyta!! Zle ocenilem sytuacje! Wygrzewalem ramy http://forum.overclockers.pl/viewtopic.php...der=asc&start=0 i po pewnym razie jeden sie skopal! dawalo to bardzo podobne symptomy co do uwalenia plyty (1 ram byl dobry, drugi uszkodzony, winda-niet). Przepaszam za wprowadzenie w blad! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...