Skocz do zawartości
Menphis

Drut Mod - raz jeszcze !

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstępie chciałbym prosić o nie wyzywanie mnie od najgorszych mino iz zdaje sobie sprwe iz temat był juz wielokrotnie poruszany- zapoznałem sie zarówno z przyklejonym watkiem ja i ty "normalnym" na forym ale nie znalazlem odpowiedz na dreczace mnie pytanie !

Postaram sie zprecyzowac moje woje watpliwosci tak aby można bylo odpowiedziec na nie w formie :TAK NIE

A wiec do rzecz:

Posiadam procesor AMD 2000XP dobrej seri ( nie jest to najistotniejsze) na płycie Msi KT4V . Chodzi obecnie 180 * 12,5 co daje 2250 i - temp spoko w stresie 47 C ( Volcano 7+)

Chciałbym zrobic drut mod bo Fsb juz nie pociane ( pamieci mam266 i wyrabiają :!: ) i uzyskać mnoznik 13 i wyzsze

I teraz

1 . Czy na mojej płycie da sie zrobic moda ?

2. Czy jezeli nic nie #!#$@$@$ i postąpie dokładnie tak jak wskazuje program Tbredtweak istniej szansa ze zwale płyte badz procesor ?

3. Lepiej jest odblokowac mnozniki pow. 12,5 czy ustrawic "ręcznie" 13 chodzi mi o bezpieczniejszametode

To tyle z gory dziekuje za odpowiedz !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POwiem tyle:

1. da sie i SZUKAJ

2,NIC NIE SPIER.......szukaj

3.Według mnie lepiej odblokować mnoziki pow.12.5 ale potem juzmozę być problem w serwisie jak zobaczą modyfikacje.Najlepiej pujdź do kogoś kto ma lepszą płyta główną - najlepiej abita bo on ma 5-cio bitowy mnożnik i bez zednych modyfikacji można ustawić mnożnik pow.12.5 i sprawdź ile poleci na jakim napieciu i tak sobie potem ustawisz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Na każdej płycie (socektA ofkoz) da się zrobić drut-moda.

2. Jeżeli wszystko zrobisz dokładnie (żadnych przypadkowych zwarć) nie ma szansy na uwalenie proca/płyty- wyjątkiem jest tu Darekk- ale jak to mu się "udało", to nie wiem.

3. Lepiej/łatwiej/bezpieczniej jest odblokować mnożniki powyżej 12.5:

a) mniej połączeń (max dwa) niż w przypadku ustawiania mnożnika "na sztywno" (pięć połączeń),

B) co za tym idzie mniejsze prawdopodobieństwo złego połączenia, zwarcia

c) masz dostęp do kilku(nastu) mnożników, a nie do jednego.

Jeżeli zdecydujesz się na odblokowanie mnożników wyższych niż 12.5 weź sobie do serca moje info o obniżeniu magistrali do 100MHz (szczegóły w FAQ programy TbredTweak).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Na każdej płycie (socektA ofkoz) da się zrobić drut-moda.

2. Jeżeli wszystko zrobisz dokładnie (żadnych przypadkowych zwarć) nie ma szansy na uwalenie proca/płyty- wyjątkiem jest tu Darekk- ale jak to mu się "udało", to nie wiem.

To nie poszla plyta!! Zle ocenilem sytuacje! Wygrzewalem ramy http://forum.overclockers.pl/viewtopic.php...der=asc&start=0 i po pewnym razie jeden sie skopal! dawalo to bardzo podobne symptomy co do uwalenia plyty (1 ram byl dobry, drugi uszkodzony, winda-niet). Przepaszam za wprowadzenie w blad!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...