Skocz do zawartości
GhostDog18

[b]ECS K7VTA3-A, czy lubi palic GeForce!!?? [/b]

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis w piatek jak zwykle w sklepie nie bylo wielkiego poruszenia tylko kilkunastu klientow w ciagu dnia i kilka sprzedanych drobiazgow. Ale jakies poltorej godzinki przed zamknieciem przyszedl klient, ktory chcial kupic karte graficzna, a konkretnie GeForca2 MX 400 64MB bez TV outa firmy ATC za niecale 300zl,

po okolo 30 min klient przychodzi do mnie z reklamacja ze karta mu nie dziala (po wlaczeniu kompa czarny ekran i zero reakcji hdd lub plucia sie BIOSa) oczywiscie szybko karte wpakowalem do komputerka serwisowego aby sprawdzic czy u mnie faktycznie nie dziala. Tak jak klient twierdzil, karta nie dziala, co za odkrycie :), probowalem wszystkiego z karta na pare sposobow i nic. Dlugo nie czekajac wymieniam facetowi karte na nowa (identyko model ofcors) a zeby nie bylo ze i ona jest padnieta to wkladam do komputerka serwisowego i sprawdzam, karta trzy razy z rzedu zaliczyla 3D Marka 2001 ani razu sie nie wykladajac i zdobywajac nawet przyzwoite wyniki. Gdy juz mialem zamykac facet przylatuje z kompem pod pacha i mowi ze znow to samo, tzn wlozyl karte, komp sie tym razem odpalil ale gdy doszedl do windowsa po okolo 40 sekundach zdechl, resecik nic nie pomagal...po sprawdzeniu karty na drugim kompie okazalo sie ze i ta nadaje sie na sesje zdjeciowa ATC vs Mlotek ;)

Hmmm no i tak to jest gdy sie kupuje tani wyrob, oszczedza na plycie glownej i kupuje za 345zl, ECSa K7VTA3-A ktory to skutecznie potrafi pokrzyzowac plany i unieruchomic karte GForce2 i nietylko poniewaz slyszalem ze chlopakom z serwisu GeForce 4 MX440 64MB TV-out zaraz po wlazeniu w ten sam model plyty karta sie posypala... no coz faktycznie GeForce 4 ma w sobie duzy zapas mocy ;) Pozatym facet sie skarzy ze mu dysk chodzi tylko w trybie PIO 4!!!!! poniewaz na ATA 33/66 lub 100 Windows sie wyklada badz komp sie nie wylacza... zalezy jaka plyta sie komu trafi.

Na koniec dodam tylko tyle, ze tego goscia plyta glowna wyniosla ponad 1000zl!!! z tego wzgledu ze przedtem padl mu port AGP (ten sam model plyty) gwarancji mu nie uznali!! pooniewaz niby to on go sam rozpizyl, wiec kupil druga taka sama plyte ktora to spalila dwie karty, facet nic sie nie nauczyl po pierwszej jezdzie

...jednak wczesniej przyszedl do mnie po porade jaka plyte wybrac, wczesniej mu szczerze odradzalem ECSa i tym samym radzilem dolozycz okolo 150zl do GigaByta GA-7VTXH+ ktory to daje 24m gwarancji na plyty i swiadomiosc tego ze nic sie nie spali, jednak ten stwierdzil ze to za drogo i woli cos tanszego, zaoferowalem mu troszke tansze jednak i to bylo dla niego zadrogo!! po tej rozmowie jakis dzien pozniej powiedzial ze kupil kompa u konkurencji taniej ale z ECSem w roli glownej, co mnie zdolowalo calkowiecie, jednak dlugo sie nie nacieszyl nowym nabytkiem poniewaz jak juz pisalem wyzej padl mu port AGP, dobrze radzielm aby tego nie bral no i macie tak sie sluchaja ludzie dobrych rad, powiedzialem mu aby juz dolozyl 150zl i kupil cos porzadnego ale ten widac sie niczego nie nauczyl i poszedl kupic taka sama plyte co mial i jak widac ma facet pecha...

ECS K7VTA3-A, Duron 1,3Ghz, Kingston DIMM 256MB 266MHz DDR, Seagate 60GB BarracudaIV,i karte ktora chcial zmienic czyli Riva TNT2 pro m64 32MB, takie dobre czesci kupil ale plyte sami wiecie

Jak to mowia "chytry dwa razy traci..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe dobrze mu tak :-). Ja mailem tez kiedys ECSa K7S5A ale na szczescie sie go juz pozbylem i teraz wiem ze NA PLYCIE OSZCZEDZAC NIE NALAZEY BO TO NAJWAZNIEJSZA RZECZ W KOMPIE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ja to wiem ty to wiesz i inni tez ale ostatnio wszedl do sklepu typ i chce zestaw Athlon XP 1600+, 256MB DDR, Readon 7500 itd, a wiec na poczatku proponuje mu jedna z najnowszych plyt GigaByta juz z ATA133, USB 2.0 itp ale ten odrazu mi gada ze to za duzo jak na plyte,wiec mu tlumacze ze narazie zamiast Readona 7500 to niech wezmie Geforca2 MX 400 64MB i za te 250zl bedzie miec porzadna plyte glowna ale ten swoje (chce taniego ECSa), wiec po okolo 20 min go przekonalem do tego aby na karcie oszczedzil (przeciez przy takim procu to wszystko niemal smiga) a wzial plyte bardzo dobra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ja to wiem ty to wiesz i inni tez ale ostatnio wszedl do sklepu typ i chce zestaw Athlon XP 1600+, 256MB DDR, Readon 7500 itd, a wiec na poczatku proponuje mu jedna z najnowszych plyt GigaByta juz z ATA133, USB 2.0 itp ale ten odrazu mi gada ze to za duzo jak na plyte,wiec mu tlumacze ze narazie zamiast Readona 7500 to niech wezmie Geforca2 MX 400 64MB i za te 250zl bedzie miec porzadna plyte glowna ale ten swoje (chce taniego ECSa), wiec po okolo 20 min go przekonalem do tego aby na karcie oszczedzil (przeciez przy takim procu to wszystko niemal smiga) a wzial plyte bardzo dobra...

Za jakiś czas będzie żałował że cie nie posłuchał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...