Skocz do zawartości
Martinez

UPC

Rekomendowane odpowiedzi

aktualnie jest promocja i Chello kosztuje 129 pln, wiec jak mi sie skonczy umowa w listopadzie to zrywam i podpisuje na nowo(zawsze to 30 pln do przodu) :)

Pingi w obrebie polski sa podobne jak na neo, na zagranice nawet powiedzialbym ze lepsze.

Awarie(np brak netu przez pol godziny) zdazaja sie sredio raz na 3-4 miechy. Wlasciwie jedyna wada to ten limit, ktory przy dobrych wiatrach wykorzystuje w 3 dni. Obowiazuje on co prawda tylko przez pierwszych 28 dni miesiaca, wiec miedzy 28,a 30 lub 31 mozna ssac do woli ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja właśnie zdecydowałem się zmienić neo+ (bez cyrografu) na chello . Główny powód to brak ka$y a net Z UPC jest istotnie tańszy.

Mało tego , jak podpiszę umowę wmiarę szybko to dostanę jeszcze wypalarkę Liteona za freeko :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez mam chello, ale jest jedna wada, limit 15GB :( pisza ze jak sie przekroczy to ma sie transfer 32KB <span style="color:red;">[ciach!]</span>o prawda, ja raz przekroczylem i nawet nie moglem otworzyc www

Gadalem z gostkiem od netu to powiedzial ze te 32KB nie jest gwarantowane i tak sie moze dziac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maly:

bez txt typu blad prosze. bo ja w bledzie nie jestem ;] gdybym byl to bym sie nie mogl dostac do co poniektorych ludzi na ftp'y ;]

prosty przyklad.... u mnie na chacie mam lucent@router. przydziela on IP (192.169.0.x) dla kazdego kompa. kazdy komp mimo, ze ma z dhcp to kazdy z tych kompow ma takie samo ip zawsze, bo dhcp przydziela po mac'ach....

jezeli nie wierzysz to sie zglos do paranoika albo pita ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IP może sie nie zmienic przez długi czas(teoretycznie zmienia sie co 24h)

ale informacja ze IP jest stałe jest informacją błędną bo tak nie jest

Sprawdź u znajomego który ma chello w regulaminie świadczenia usług lub zadzwoń na info do chello - usłyszysz dokładnie to samo co napisałem.

IP możesz mieć długo takie samo ale jak Ci się zmieni to nie bedzie reklamacji bo oni nie dają stałego IP

GM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi