Megabyte Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Niedawno w pobliskim mieście wprowadzili neostrade. Ja mieszkam jakieś 7-8km od tego miasta i korzystam z centrali właśnie w tamtym mieście. Jak sądzicie czy są szanse że neostrada będzie chodzić przy tak dużej odległości? Czytałem gdzieś że linia na neostrade może mieć max 4km, wtedy przy dobrych łączach powinno chodzić na pełnej prędkości. Domyślam się że przy większych odległościach prędkość spada ale o ile? Bo jeżeli np spadła by do 200kb/s to mógłbym przeboleć. Najważniejszy żeby nie zrywało połączenia. A może istnieją jakieś modemy, które mogą zwiększyć długość linii pod neostrade? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Sądzę, że nie powinno być problemu. ADSL spokojnie wyrabia 2Mbit do m/w 4,5km, przy lepszym kablu nawet 5,5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Jakiego transferu mogę się spodziewać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Tak jak mówiłem - wg. specyfikacji są to 2Mbity do 4,5km. Ale ponieważ neostrada ma prędkość 512kbps to takiej prędkości możesz się spodziewać ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...