swistak1984 Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 jakie sa wasze opinie na temat tego monitora? zarowno te dobre jak i te zle? co o nim sadzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Ha :!: Jestem od ponad roku uzytkownikiem tego monitorka ;) Zalety: Obraz ostry jak zyleta, kolory miodzio, brak efektu pompowania i mrozy czy jak to tam sie zwie, zajebsta zbieznosc kolorow, odswiezanie, jakosc plastkiu z ktorego zostala wykonana "obudowa", spasowane plastikowe elementy.. Wydaja sie ze najlepsza 17-ka na ryknu (rok temu kosztowala 1500 zeta) ale ma tez............ Wady: To zalezy od egzemplarza ale SONY leje (i to na maxa) na geometrie!! U mnie nie jest idealnie (zakrzywienie na dole trzeba sie wpatrzec ale jak sie wie gdzie szukac to potem denerwuje). Oczywiscie z geometria to u kazdego producenta (LG, NEC, Philiphs etc) zalezy od egzemplarza ale akurat niestety powtarzalnosc egzemplarzy, modeli SONY z kiepska geometria jest dosc wysoko. Kiedys czasu w Chipie znalazlem artykul gdzie jakis kolo w liscie do redakcji mial praktycznie ten sam problem z geometria co ja (mial bodajze g420 a wiec 19') :( Nawet w komputroniku choc malo modeli Sony judh zostalo jakis kolo skarzy sie na geometrie. Wiec zanim kupisz, sprawdz geometrie. Jesli bedzie ok to gratuluje - masz szanse stac sie najlepszym posiadaczem monitora 17' na rynku (daje Ci 30% ze geometria bedzie ok ;) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 no tez mam monitorek na sony FD tylko ze trochu wiekszy bo 21" F-500 i powiem tak: SONY warte sa swojej ceny jak najbardziej i zawsze polecam monitory sony (wczesniej mialem 17" CTX potem 19" MIRO-wszystko na kineskopie SONY FD) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 ja mam model chwile wczesniejszy G200 - wrazenia patrz u gory :) geometria - jak nalezy - nie zamienilbym go ana nic innego - no moze poza modelem 420 :) i w gore :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesioz Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 ja mam model chwile wczesniejszy G200 - wrazenia patrz u gory :) geometria - jak nalezy - nie zamienilbym go ana nic innego - no moze poza modelem 420 :) i w gore :) u mnie na G200 wystepuje taki dziwne zjawisko: jak ustawie obraz (szerokość i wysokość) na cały widoczny obszar to po pewnym czasie (ponowne uruchomienie) obraz się znowu kurczy i trza go ustawiać. występuje to czasami i jest lekko denerwujące. nie zmienia sie oczywiście rozdzielczość i odświeżanie (radek 9500pro). AYEM masz podobnie? a co do jakości to się zgadzam, obraz jak żyleta i te kolorki 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 he u mnie inaczej - jak rozsune na taki juz rtotalny max - ze juz na krancach zanika to po jakiejs zmianie rozdzialki - np nagle w grze na mniejsza niaz w windzie mam pobraz przesuniety o 5mm w lewo wiec przestawiam i jest oki ale musze zachowac minimum 1mm od krawedzi wyswietlania zeby nie wystepowalo to przesuniecie po zmienie rozdzialki podejrzewam ze to moga byc jedna z przyczyn wyjscia g220 na rynek ktre sie praktycznie niczym nie roznia - ale za to ne mam tego problemu z geometria :) c dla mnei jest wazniejsaze bo te 1 mm z kazdej strony moge odzalowac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesioz Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 he u mnie inaczej - jak rozsune na taki juz rtotalny max - ze juz na krancach zanika to po jakiejs zmianie rozdzialki - np nagle w grze na mniejsza niaz w windzie mam pobraz przesuniety o 5mm w lewo ustaw obraz dla każdej rozdzielczości (ktore są używane w grach; ja ustawiam dla 640x, 800x, 1024x, 1280x) i odświeżania (jeżeli i ono ci się zmienia 60Hz :evil:) na normalnym pulicie windowsa i problem powinien zniknąć :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzi Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 moge tylko potwierdzić, że monitory (a generalnie kineskop) soniaczka fd trinitron nie ma konkurencji sam jestem posiadaczem maga 796fd (AFAIR kineskop ten sam co w sony g220) i potwierdzam wszystkie zalety: kontrast, konwergencja, ostrość a w dodatku mój akurat egzemplarz ma doskonałą geometrię :D chociaż kupowany był wysyłkowo... no i to, co najbardziej mi się podoba: odświeżanie w 1280x1024 to 85 Hz, mniam mniam mniam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 podejrzewam ze to moga byc jedna z przyczyn wyjscia g220 na rynek ktre sie praktycznie niczym nie rozniaMówisz, że praktycznie niczym się nie różnią? Mam obecnie w domu zarówno G200 oraz G220 (brata), i widoczne gołym okiem (i uchem ;)) róznice to: - zupełnie inna obudowa - wbudowany hub USB w G220 - brak pstrykających przekaźników w G220 - do G220 producent już nie dał drugiego kabla sygnałowego (oba monitory mają 2 wejścia), który był standardowo w komplecie z G200. Pozatym oba modele mają takie same parametry, nie widzę żadnych róznic w jakości wyświetlanego obrazu - w obu modelach jakość jest naprawdę na wysokim poziomie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 no dokdalonei przekazniki to dobr patent :) ale reszta to poprostu wyposazenie dodatkowe :D) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...