Skocz do zawartości
zari

problem z sieciówką on-board

Rekomendowane odpowiedzi

witam witam!

Wiec mam taki problemik za zintegrowaną sieciówką:

- fizycznie nic nie uszkodzone

- windaXP normalnie ją wykrywa, nie widzi zadnych konfilktór.. w kazdym razie wszystko OK (to urządzenie działa poprawnie)

NO WIEC NIE DZIAŁA POPRAWNIE otóż próbowalem do tego popiąć neo+ (które wczesniej spoczko na tej zintegrowanej sieciówce dziłało) i nie moze mi sie połączyc... wiec wsadziłem do kompa normalna karteczke sieciową do PCI , podłączyłem do tego neo... i działa. wiec z modemem jest wszystko ok.

Nie mam pojęcia co jest z tą sieciówką na płycie... moze macie jakies pomysly?

MoBo jest jeszcze na gwarancji... myślicie ze uwzględnią mi taką usterke? bo nie wiem czy jest sens zapie...szać do actiona tylko po to by pocałowac klamke ale znów zalezy mi na tej sieciówce... ehh juz sam nie wiem... (bo ponoc slyszalem ze w tym actionie to kiepsko z uwzględnianiem gwarancji).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Neostrada nie blokuje MACow karty  :?: I ze jezeli raz podlaczyles neo pod karte na PCI to zeby podlaczyc pod karte zintegrowana tszeba im zglosic zeby zmienili ci MAC'a  :?:

Nic takiego nie wystepuje - mozna mieszac kartami do woli.

Pytanie - czy jak kolega odepnie kabel sieciowy od sieciowki i potem wlozy na wlaczonych windowsach to czy pojawia sie dymek Kabel sieciowy odlaczony/Polaczenie sieciowe 10mbit. Jesli tak to znaczy ze siecowka jest sprawna. Aaa dymki wystepuja chyba tylko w Windowsie XP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...