marcellus Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Witam, Jutro planuje kupic Athlona XP 2400+ (Thoroughbred), ktory docelowo ma wyladowac na mojej plycie Gigabyte 7VRXP w miejsce obecnego Athlona 1700+ (Palomino). Wiem, ze pytanie banalne ale potrzebuje takiego 'tuz przed kupnem' zapewnienia, ze to jest najlepsze cos, co moge obecnie kupic do mojego kompa :P Bo z tego co rozumiem kazdy Athlonek wyzej juz wymaga FSB333 ktorego moja plyta nie obsluguje :/ Docelowo chcialbym go podkrecic tak niewiele na 2.2GHz bo z moim chlodzeniem przy silent-mode za duzo nie moge sobie pozwolic... Nareszcie bede mial odblokowany mnoznik bo z tym obecnym Palomino to nic tylko o sciane ;P To tyle :) Z gory dzieki za szybkie odpowiedzi! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 heh to tego obecnego palomi no mi daj - przyda sie na pewno:) moim zdaniem robisz dobrze - bedzieszm ial procka 2.2GHz - w zupelnsci wystarczy do wiekszosci stojacych dzis przed kompem zadan - nie masz sie co martwiic - zawszem zoesz w skklepie sie dogadac czy moglbys sprawdzic bartka na swoim mobo i ew zamienic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undertaker Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Bierz tego proca. Jest dobry i niedrogi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 moim zdaniem robisz dobrze - bedzieszm ial procka 2.2GHz - w zupelnsci wystarczy do wiekszosci stojacych dzis przed kompem zadan - nie masz sie co martwiic - zawszem zoesz w skklepie sie dogadac czy moglbys sprawdzic bartka na swoim mobo i ew zamienic 2400+ = 2Ghz Z resztą się zgadzam ;) . pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 moim zdaniem robisz dobrze - bedzieszm ial procka 2.2GHz - w zupelnsci wystarczy do wiekszosci stojacych dzis przed kompem zadan - nie masz sie co martwiic - zawszem zoesz w skklepie sie dogadac czy moglbys sprawdzic bartka na swoim mobo i ew zamienic 2400+ = 2Ghz Z resztą się zgadzam ;) . pozdro. taa tylko koles napisal ze chce go podkrecic do 2.2GHz :) nie robcie znow ze mnie ignoranta :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 moim zdaniem robisz dobrze - bedzieszm ial procka 2.2GHz - w zupelnsci wystarczy do wiekszosci stojacych dzis przed kompem zadan - nie masz sie co martwiic - zawszem zoesz w skklepie sie dogadac czy moglbys sprawdzic bartka na swoim mobo i ew zamienic 2400+ = 2Ghz Z resztą się zgadzam ;) . pozdro. taa tylko koles napisal ze chce go podkrecic do 2.2GHz :) nie robcie znow ze mnie ignoranta :) Zle Cie zrozumialem :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 "2.2 Ghz wystarczy do większości zastosowań" A XP 1700+ nawet palomino to już nie wystarczy? i druga sprawa, może warto już jednek najniższy model z Bartonów czyli 2500+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 no ale skoro pyta czy mu ten stykie to odpowiadam jasne ze 1700 styknie aco do bartka to gosc nie wie czymu na moo pojdzie wiec dlatego mowilem zeby poprostu sprawdzil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 A nie lepiej wziac jakiegos 1700+/1800+ DLT3C - wiekszosc z tych prockow tez bez wiekszych problemow pojdzie na 2.2ghz na rozsadnym napieciu a po co przeplacac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 najmocniejszy z XP na fsb133 jest 2600+ najslabszy XP na fsb166 jest 2600+ ja bym sprawdzil Bartona 2500+ czy pojdzie ,jak pojdzie to mozna go zawsze ustawic na fsb133 - mnoznik ma odblokowany (maly drut modzik) ale jezeli nie chcesz nic drutowac to potrzebujesz proca z mnoznikiem >12.5x w tej sytuacji 2400+ jest dobrym rozwiazaniem do podkrecania na twojej plycie ,ale bardziej ekonomicznie byloby wziac 2100+,ktory tez pojdzie na 2200MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 wedlug mnie jak to juz bylo wczesniej zauwazone, najlepiej kupic w tej chwili 1800+ ktory podkreci sie tak samo dobrze jak ten 2400+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 najmocniejszy z XP na fsb133 jest 2600+ najslabszy XP na fsb166 jest 2600+ ja bym sprawdzil Bartona 2500+ czy pojdzie ,jak pojdzie to mozna go zawsze ustawic na fsb133 - mnoznik ma odblokowany (maly drut modzik) To jak to w koncu jest z tym FSB bo ja juz sie gubie ~:-) W specyfikacji plyty mi pisze, ze jest FSB266 a procesor i tak pracuje na 133... czy ja cos pomijam?... a z kolei pamiec na 266... w tej sytuacji 2400+ jest dobrym rozwiazaniem do podkrecania na twojej plycie ,ale bardziej ekonomicznie byloby wziac 2100+,ktory tez pojdzie na 2200MHzHmmm... Czy to jest moze tak, ze nie ma praktycznie zadnej roznicy w kontrukcji (mozliwosciach) AXP 2100+ i np. 2400+ ?? Dla obydwu procesorow jest podobny prog mozliwosci jesli chodzi o podkrecanie?... Troszke chyba namieszalem, ale mam nadzieje, ze ktos mnie zrozumie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 wlasnie o to chodzi, ze dla tych procesorow prog podkrecalnosci jest podobny, dlatego na dzien dzisiejszy najlepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 1700/1800 DLT3C sa na 1,5V i na 100% podkreca sie tak jak bedziesz chcial, czyli 2200MHz juz kilka kompow zlozylem na tych procesorach i sa poprostu swietne (o czym wszyscy dobrze wiedza) poczytaj: http://www.pclab.pl/?art=&sid=5696&mode=nested&order=0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 No i padlo na AXP2400+ (Thoroughbred). Modele 1700+/2000+ sa niewiele tansze, i stwierdzilem, ze zawsze bedzie mi latwiej sprzedac ten procek bo tutaj wiekszosc ludzi jakich znam to w ogole nie kreci :evil: wiec jak bede im usilowalem wciskac 1700+ nawet z najlepszej serii, to chocbym stanal na jajach to raczej nic z tym nie zrobie ;P A co do Bartona to faktycznie moze i by sie udalo odpalic, ale zakupy robie przez net (taniej) wiec z kimkolwiek sie dogadac rzecz trudna :? W kazdym razie dzieki za dorady w tej kwestii!! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 mam pytanko jakie szanse są puszcaenia tego athlina 2400+ na 166fsb Pozatym mam takjego i wszystko hodzi super Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Hmmm... kurde ;P A ja myslalem, ze Gigabyte generalnie jest lepszy... Moze blednie sie zasugerowalem tym testem: http://www.tomshardware.com/motherboard/20...0509/index.html albo tym rankingiem... http://www.motherboards.org/rank/AMD/total...board-rank.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Na tym gigabyte nie zaszalejesz u mnie były problemy z każdym prockiem w 0,13u (Testowałem na 1700+ 2000+ z najnowszym biosem) Objawy: Każda zmiana mnożnika powoduje wyłączenie się wszystkich portów PCI, karty dźwiękowej na płycie, Lanu A jeżeli chcesz by wszystko działało z powrotem musisz odnowa flashować bios ale gdy tylko zmienisz mnożnik pyk i znowu wszystko się wyłącza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...