Skocz do zawartości
Uneek Eth

GA-7VAXP vs DRUT_MOD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam... mobo jak w temacie rev. 1.1 -> mnożniki od x5 do x12.5 czyli przy CPU 2600+ możliwości OC [ciach!]'a (dzięki za inspirację). Oto co z tego wyszło:

Dipy/Mnożnik

AUTO/ x21

x5 / -

x5.5/ -

x6 / -

x6.5/ -

x7 / x17

x7.5/ x18

x8 / x23

x8.5/ x24

x9 / x17

x9.5/ x18

x10 / x23

x10.5/ x24

x11 / x13

x11.5/ x13.5

x12 / x14

>=12.5/ x21

Dipy -> ustawienia odp. mnożników macie na stronie 9 instrukcji. Przed zmianą mnożnika koniecznie obniżcie FSB do 100MHz. "-" oznacze, że komp nie wstawał. Powodzenia... 8)

P.S. Czy ktoś robił już DRUT_MOD'a sposobem 1-wszym :?: Czy może daje on inne mnożniki :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi wyszło identycznie tylko na GA-7VRXP rev. 2.0, z tym że nie podnosiłem napięcia na max i dlatego nie na wszystkich mnożnikach komp wstał. Szkoda że na tym gigashicie nie wskakuje mi dzielnik 1/5  :cry:  

Pozdro  :lol:

U mnie podobnie komp nie wystawał przy dzielniku x5, x5.5, x6, x6.5 - napięcia nie podnosiłem standard 1.65 V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi wyszło identycznie tylko na GA-7VRXP rev. 2.0, z tym że nie podnosiłem napięcia na max i dlatego nie na wszystkich mnożnikach komp wstał. Szkoda że na tym gigashicie nie wskakuje mi dzielnik 1/5  :cry:  

Pozdro  :lol:

U mnie podobnie komp nie wystawał przy dzielniku x5, x5.5, x6, x6.5 - napięcia nie podnosiłem standard 1.65 V.

dla DLT3C 1,5V to def. a 1,65V to napiecie podniesione o 10% czyli max dla tej płyty (chyba że potraktujemy ją drut-modem :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zakładałem druciki na procka i mialem identyczne mnoznikie.

EDIT: sposobem pierwszym

BTW: ma juz moze ktos bios co umozliwial by normalna zmiane napiecie a nie jakies procenty.

Ja znalazłem tylko z full raidem i "podobno" zmienia ustawienia PCI/AGP cos jak blokowanie ale u mnie to nie dziala dla zainteresowanych:

http://www.anycities.com/user/mainboards/g.../giga/giga.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie jest taka akcja że jak jade na mnożniku 9@17x133 to przy 1.65V jest unstable wywala się na 3DMarku2001, a na mnożniku 7@17x133 i też przy 1,65V jest stable i wszystko działa git, przechodzą benchmarki 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zakładałem druciki na procka i mialem identyczne mnoznikie.  

EDIT: sposobem pierwszym

BTW: ma juz moze ktos bios co umozliwial by normalna zmiane napiecie a nie jakies procenty.

Ja znalazłem tylko z full raidem i "podobno" zmienia ustawienia PCI/AGP cos jak blokowanie ale u mnie to nie dziala dla zainteresowanych:

http://www.anycities.com/user/mainboards/g.../giga/giga.html

Dzieki za linka, ciekawa sprawa. Dobrze, że mamy Dual Bios - można spokojnie pokombinować :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jadę na 13,5x166MHz - dzisiaj dam jeszcze wyżej x14 i... skończyły się rozsądne mnożniki dla FSB166MHz :?: :!:

Ktoś próbował DRUT_MOD'a 1-wszym sposobem :?: :?: :?:

Może to daje inne mnożniki - zależałoby mi na wartościach: od x14 do x18 :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...