Randal Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 W archeo nie moglem znaleźć podobnego tematu. Testuję proca jak w temacie na płycie Soltek SL-75FRN-L i po włożeniu go na płyte w biosie sie automatycznie nie ustawi fsb. Ja też nie mogę ustawic tego ręcznie (można tylko 100 i 133) więc musze przechodzić do trybu Expert i sam ustawiać fsb na 166. Wtedy już wykrywa proca i wchodzi do windy,ale przy odpaleniu programu UD lub jakiegoś benchmarka (CCR) komp sie restartuje. POMÓŻCIE, bo nie wiem czego to wina. Pamiątki daje na 133 (80%) timingi OK, zasilka FoxconnDerr 400W. Proc chodzi na ustawieniach takich jak powinien ale są problemy z tymi restartami... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 a napiecie mu ustawiasz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 a jakie to pamiatki?? 266 ze ustawiasz je na 80% ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 a jakie to pamiatki?? 266 ze ustawiasz je na 80% ??133 z 166 to 80% :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 no tak! ale czemu asynchro?? napiecie plyta ustawi default dla proca wiec problem nie w tym... a tak pytam o te pamiatki bo to moze one powoduja te restarty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 no tak! ale czemu asynchro?? napiecie plyta ustawi default dla proca wiec problem nie w tym... a tak pytam o te pamiatki bo to moze one powoduja te restarty moze mu chodzilo ze daje synch ale tylko 80% ich mocy ;) nie wiem. a co do napiecia to lepiej sie upewnic :) jezeli nie ustawia automatycznie fsb to moze napiecia tez nie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Czy ta płyta nie jest przyadkiem na k266a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Czy ta płyta nie jest przyadkiem na k266alol :P ta plyta jest na nforce 2:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 no tak! ale czemu asynchro?? napiecie plyta ustawi default dla proca wiec problem nie w tym... a tak pytam o te pamiatki bo to moze one powoduja te restarty moze mu chodzilo ze daje synch ale tylko 80% ich mocy ;) nie wiem. a co do napiecia to lepiej sie upewnic :) jezeli nie ustawia automatycznie fsb to moze napiecia tez nie :Pnapiecie dobre ustawia na bank no gdzie utor niech sie wypowie cosik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randal Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 A więc: probowalem już chyba wszystkich możliwych kombinacji: pamięci synchronicznie,asynchronicznie (to są nonamy 266 ale na kostkach samsunga bodajże i chodzą na 333 cl2.5) z pamięciami probowalem różne dzielniki i nic. Procek na default mnożnik (12.5) i napięcie (1.65) jak też probowalem sam ustawiać mu te parametry. Mój aktualny proc to AXP1700+@1800MHz w porywach do 2100 i z nim nie miałem problemów, a że moge tego 2600+ kupić po atrakcyjnej cenie (używka z importu) to chcialbym żeby to poszło... Myślę że proc jest dobry i to nie przez niego siada to wszystko! Aha temperatura mierzona około 47 stopni więc sie nie grzeje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randal Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Dodam jeszcze że bios jest w wersji 1.5 czyli chyba nowy no i dziwi mnie czemu plyta sama nie ustawi fsb (fsb auto tylko 100 i 133). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Czy ta płyta nie jest przyadkiem na k266alol :P ta plyta jest na nforce 2:P Ale się lamerstwem popisałem 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Czy ta płyta nie jest przyadkiem na k266a To jeszcze ja sie pośmieje bo niemoge. :lol: :lol: :lol: Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 A więc: probowalem już chyba wszystkich możliwych kombinacji: pamięci synchronicznie,asynchronicznie (to są nonamy 266 ale na kostkach samsunga bodajże i chodzą na 333 cl2.5) z pamięciami probowalem różne dzielniki i nic. Procek na default mnożnik (12.5) i napięcie (1.65) jak też probowalem sam ustawiać mu te parametry. Mój aktualny proc to AXP1700+@1800MHz w porywach do 2100 i z nim nie miałem problemów, a że moge tego 2600+ kupić po atrakcyjnej cenie (używka z importu) to chcialbym żeby to poszło... Myślę że proc jest dobry i to nie przez niego siada to wszystko! Aha temperatura mierzona około 47 stopni więc sie nie grzeje.masz bios d1.5l w którym reczne ustawianie % taktowania pamieci jest zablokowane z tego co wiem. skad wiesz ze te pamiatki chodza stabilnie na fsb166 moim zdaniem to wina pamieci!!!zwieksz napiecie i powiedz co i jak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randal Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Biosik mam c1.5l i można recznie ustawiać stosunek procentowy ram/proc. Zrobilem tak: Pamięci synchronicznie do proca i timingi 6.3.3.3 no i działa :) ale w tym samym czasie przeinstalowałem program który mi sie wieszał i dziś bede dochodził czy to napewno wina ramu czy może softu. Ale wiem ze proc jest sprawny i chyba go bede kupował. (250 zlociszy to chyba dobra cena :) ) Poza tym dziękuje za wszystkie treściwe informacje. Do sprzedania axp1700+,P4 2.2, P4 2.4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...