Slayer Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Jeżeli by ktoś mógł i poświecił chwilę czasu, to BARDZO bym prosił o wysłanie mi bosu do Radeona 9600 TX. Będę bardzo wdzieczny za pomoc. Slayer_997@o2.pl Jeżeli miałby ktoś jeszcze flasher, to byłbym w niebie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Mamy od tego forum "sterowniki i biosy", i tamteż temat wędruje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Ja mógłbym zgrać bios i ci go przesłać, ale musiałbyś mi powiedzieć jak to zrobić bez FDD (którego nie mam), bo jak uruchamiam kompa z płyty windowsa 98 i prubuje zgrać bios, to wyskakuje mi komunikat, że nie może znaleźć pliku dos4gw.exe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Zciagnij ten program http://www.radeon2.ru/bios/util/radedit/radedit11d.zip .....rozpakuj i odpal. Naciskasz opcję current i pokazuje ci twój bios, możesz go zmodyfikować na własne potrzeby i zapisać ( opcja Save...).l Ja bym prosił o oryginalne ustawienia ;) PS- flasher już mam. Jakby ktoś jeszcze chciał, to daję linka. http://www.radeon2.ru/bios/util/flashrom2.17.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Dzięki Palski, ale niestety- karta programowo jest nie do zrobienia :( Nawet po włożeniu karty PCI i ustawieniu jej, jako domyślnej, komp nie startuje :( Także wkładania "na chama" podczas startu TX-a, czy podczas wgrywania systemu, czy nawet w samym systemie, dochodzi niestety do zawieszenia PC-ta :| Strzeżcie się Allegro!! PS- jutro lub w poniedziałek może się przejdę do elektronika zajmującym się takimi rzeczami. Może coś to da....a moze nie ( to 2 jest na 99%). No ale trzymając tak drogi szajs w chacie trzeba coś zrobić :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Przykra sprawa nie zazdroszcze, ale trzeba mieć nadzieje, może się okaże, że to tylko jakiś głupi kondensatorek, rezystor, czy inna dioda jest walnięta i wystarczy ją wymienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Wiesz- karta wygląda na nieruszaną. Zero ingerencjii w sprzęt, nawet ryski na radiatorku nie ma. Nie będę go zciagał, bo nie umiem - te bolce są na sprężynach- nie będę ruszać tego ;) Ciekawe tylko w jaki sposób ten elektronik sprawdzi, co jest uszkodzone w karcie, jakimś miernikiem czy co? No nic- najwyżej stracę ze 20 zł za fatygę i się upewnię, że się nie da nic zrobić. Chyba założę topik o uszkodzeniach mechanicznych- zobaczę, jak u innych miały się te sprawy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Sprawdzi to, co może, czyli, czy rezystorki mają taki opór jaki mieć powinny, czy działają kondensatorki i diody, tylko takie rzeczy da się naprawić. To, że nic nie widać, jeszcze o niczym nie świadczy, u mnie było odwrotnie, kondensator wygląda jakby ktoś w niego od góry udeżył śrubokrentem, ale wszystko działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 ja mam 9600TX i jestem za miedza - jakby co GG 923951 lub 3542867. wyslalem Ci biosik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Dzięki ehem......zgredzie ;) Wcale nie jesteś taki zgred :) Moze sie przyda kiedyś, bo to jednak coś poważniejszego, niż bios........oby to nie było uszkodzenie wewnątrz chipa czy coś podobnego :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...