yotomeczek Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Miałem to nieszczęście i kupiłem u nich dysk WD 80JB. Dysk zdechł po miesiącu - wiadomo - reklamacja. No i zaczęło się ... Dysk oddałem 30.08.2003 na kwicie termin do 14 dni roboczych. Zero kontaktu z ich strony - okazuje się, że 18.09.2003 (14sty dzień roboczy reklamacji) nic nie wiedzą. Na moją uwagę, że mają 14 dni roboczych - serwisant powołuje się na 21 dniowy termin w przypadku konieczności stwierdzenia zasadności reklamacji (czyli 21 roboczych + weekendy - co daje miesiąc ...). Obsługa serwisowa jest niemiła i opryskliwa (najchętniej wciskają ludziom że to ich wina - słyszałem tłumaczenie "źle zainstalował pan system operacyjny ...") W dniu, kiedy oddałem WD do reklamacji kupiłem Maxtora 80GB z 8MB cache - oczywiście gdzie indziej .... PTR - zdecydowanie NIE POLECAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 dopisz do przyklejonego topicu o nie polecanych sklepach i serwisach oraz napisz maila do PTR z tego co wiem to to potrafi przyspieszyc sprawe i tamte ciolki dostana po pupie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FubaF Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 yotomeczek nie strasz bo ja u nich dzisiaj kupuje głosniki 4.1 4400 i SB Live'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 ja trafiłem do lubelskiego PTR szukająć procka i mieli ładne parę dyszek taniej niż konkurencja. jestem zadowolony, jak przegrzewał mi się procek (mimo dobrego chłozenia) to wzięli procka na testy na 2 dni za darmo. później sprowadzili mi w 2 dni dysk, najnowszy model, i zapłaciłem za niego o 20zł mniej niż w każdym innym sklepie. ytomeczek : może tafiłeś na lipną filię PTR bo w lublinie są fajne chłopaki i sprzęcicho jest najtańszy w mieście. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 ja trafiłem do lubelskiego PTR szukająć procka i mieli ładne parę dyszek taniej niż konkurencja. jestem zadowolony, jak przegrzewał mi się procek (mimo dobrego chłozenia) to wzięli procka na testy na 2 dni za darmo. później sprowadzili mi w 2 dni dysk, najnowszy model, i zapłaciłem za niego o 20zł mniej niż w każdym innym sklepie. ytomeczek : może tafiłeś na lipną filię PTR bo w lublinie są fajne chłopaki i sprzęcicho jest najtańszy w mieście. A widziałeś ceny w Rekomie(koło serwisu Return)? Sam tam ostatnio kompa kupiłem i zaoszczędziłem "parę ładnych" groszy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 PTR Łódź Po telefonie do W-wy - jadę po dysk (mają na stanie i wydadzą)- w stolicy nie mieli zgłoszenia mojej reklamacji ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 A widziałeś ceny w Rekomie(koło serwisu Return)? Sam tam ostatnio kompa kupiłem i zaoszczędziłem "parę ładnych" groszy :wink: widziałem i PTR byłtańszy (przynajmniej kilka części, których ceny lookałem). poza tym kumpel był tam bo głośników szuka i PTR znowu był najtańszy. tyle że właśnie w PTR kupiłem mojego Athlona ze steppingiem AO ale mógł siętrafić wszędzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Dziwne chlopaki naprawde. Z doswiadczenia wiem ze jak cos jest nie tak to do 3 miesiecy mozna gadac zeby dali nowe i w 100% (przynajmniej u mnie w Siedlcach) tak jest. A ceny maja na bank najnizsze. Wystarczy ze pokazesz nizsza oferte konkurencji a sprzedadza taniej chocby po kosztach Rowniez sprawdzone A z gwara kazdy koluje jak moze. Caviar w hurtowniach juz ma 1 rok :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 W Gdansku kolesie sa spoko, fakt ze na sprzecie znaja sie jak ja na wypasie owiec (najpierw koles z mina znawcy wytlumaczyl mi ze ABIT NF7-S rozni sie od NF7-SL tym ze "SL" w przeciwienstwie do "S" ma lan, w miedzyczasie przypetal sie drugi i z mina jeszcze wiekszego znawcy objasnil mi ze "SL" faktycznie ma lan, ale ilosc slotow DDR jest okrojona wzgledem "S" do 3 - w/g niego NF7-S posiada 4 sloty DDR) ale nadrabiaja podejsciem do klienta (zamowilem u nich w poniedzialek TWINY TWISTERY i mialem odebrac je w srode, poszedlem do nich wczoraj (czwartek) i okazalo sie ze jeszcze nie maja ale goscie w ramach rekompensaty sprzedali mi KINGMAXY jako zaliczke na poczet TWINOW bo bylem bez pamieci- dzisiaj oddalem im KINGMAXY, doplacilem reszte kaski i odebralem TWINY). Ogolnie spox :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 W Gdańsku jest centala, prawda?? Jeżeli tak to moge powiedzieć pare słów o tym co mnie w przeszłości spotkało. Otóż kupiłem w markecie (nie śmiejcie sie i nie mówcie, że nie kupuje się takiego sprzętu w markecie - miałem bony gotówkowe i potrzebowałem tego sprzętu) CD-ROM. Po jakimś miesiącu odmówił współpracy (zdechł silnik). Oddałem do reklamacji (w markecie), ci wysłali go do importera (PTR). Po ustawowym terminie 14 dni roboczych wrócił z opsem, że raklamacje nie może być uznana ze względu na uszkodzenie fizyczne!! (których oczywiście nie było jak oddawałem sprzęt). Tym uszkodzeniem było pęknięcie frontu napędu a dokładnie kawałek na górze (nie od frontu) był zadarty - tak jakby ktoś na chama wciskał do budy. Zonk w tym, że oddawałem bez tego uszkodzenia. A ja to głupi odebrałem (nie miałem pojęcia o prawach konsumenta). I od tego czasu omijam tę firmę z daleka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FubaF Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 oto moja przygoda z tym sklepem. Zakupilem u nich wczoraj SB Live 5.1 Digital . Przyszedlem do domu , wlozylem karte do komputera, zainstalowalem sterownkiki, restart i nagle lipa. Komputer sie juz nie podniosł. Pojechalem do nich wczoraj, powiedzieli ze to wina BIOS'u.a raczej jego brak. Przy mnie sprawdzili karte ktora dzialala. Szykowalem sie do kupna jakies starej plytki ale wczesniej poszeedlem do AMD Rulezz. Gosc stworzyl dystkietke z najnowszym bisem i opcji Automatic update. I dyskietka ta uratowala moj komp. wielkie dzieki AMD RULEZZ. Ps. ktora karta lepsza SB Live 5.1 Player czy SB Live 5.1 Digital ??? Bo chcialem kupic Player a dostalem Digital. Ale typ w sklepie powiedzail ze dostalem lepszy model??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Szykowalem sie do kupna jakies starej plytki ale wczesniej poszeedlem do AMD Rulezz. Gosc stworzyl dystkietke z najnowszym bisem i opcji Automatic update. I dyskietka ta uratowala moj komp. wielkie dzieki AMD RULEZZ. nie ma za co, trzeba się wspomagać jak komp strajkuje :D . lubelski PTR jest spoko, teraz bez zaglądania do innyc hsklepów wiem, że i tak jest u nich najtaniej. a do konkurencji zaglądam z ciekawości ile zaoszczędzę przy zakupie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 ja w LBL chcialem kupic chiefteca 360W DF ... kupa, nie chceili mi nawet zamowic w hurtowni...return, comp, vico ... NIC!!! teraz czekam bo gosc z Parczewa jezdzi do Action w Wawie ... ROM-AN Parczew rulez :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 ja w LBL chcialem kupic chiefteca 360W DF ... kupa, nie chceili mi nawet zamowic w hurtowni...return, comp, vico ... NIC!!! teraz czekam bo gosc z Parczewa jezdzi do Action w Wawie ... ROM-AN Parczew rulez :) Dziwne ze w PTR Ci nie zamowili. Biora przeciez z Action. Ja gdy kupowalem swoja bude Chiefteca bylem w wielkim szoku bo jako jedyni w Siedlcach wiedzieli co to Chieftec :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 o tak tez u nich bylem (na wakacjach w Siedlcach) i geje z PTR byly calkiem kompetentne ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Popieram!!! Wlasnie sam mialem zalozyc podobny temat. Bylem na kupnie monitora i znalazlem go najtaniej w PTR. Roznica prawie 40 zl wiec calkiem spora. A ze nie musialbym placic za przsylke bo kupilbym na miejscu w Krakowie wiec sie ucieszylem. Sklep jest w Plazie i nie dosc ze gosc codziennie spaznia sie ponad 15 minut to jeszcze chyba jest jakims debilem. Jak dzwonilem dwa dni wczesniej niz mialem przyjsc po monitor mowil ze wszystko ok, maja itd. Jak przyszedlem to sie okazalo ze nie ma i trzeba zaliczke zostawic to sprowadza. A ze mialem okazje przyjsc za 2 dni to sie zgodzilem. Przychodze za 2 dni. Pytam co jest. Gosc mowi ze nie ma bo dostawe maja o 13. Mowie ze bede o 13 a ten ze jeszcze sprawdzi. Jak sie okazalo monitor jest w stanie sporwadzic za 2 tygodnie. Dostal o<span style="color:red;">[ciach!]</span>l i zwrocil zaliczke. NIGDY WIECEJ SIE DO TEGO SKLEPU NIE ZBLIŻE!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 ja swój dysk zamówiłem bez żadnych zaliczek, czekałem 2 dni. a sprowadzićmogli jaki tylko chciałem bo to, co kupiłem, to najnowszy model i w żadnym sklepie w lublinie nie było go. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Najbardziej mnie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>iło to że gość przez 3 dni upierał się że monitor jest i będzie czekał. Teraz musze sprowadzać z komputronika bo mnie najtaniej wyjdzie i do tego mi do domu przyniosą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 wniosek taki że nie jest winny sklep tylko ludzi ektórzy w nim pracują Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nasteq Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 No wlasnie - z tym sklepem to tak jest. Oddalem kilka dni temu znajomego komp do serwisu PTR w Warszawie. Plyta glowna sie skopsala. Tlumacze kolesiowi co i jak, ze ACPI wywala bledy w logach XP, ze urzadzenia chca przerwania 255 (!!) itd, itp. Kolo popatrzyl na mnie dziwnym wzrokiem (serwisant) i rzekl - "Panie, ja nie informatyk". ROTFL!!! No to kto, slusarz? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 On tam tylko sprząta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Trafiles poprostu na uczciwego "fachowca" ;) Przynajmniej sie przyznal ze nie wie o co chodzi... Gosc jest od sprzetu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jaro_ Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 to ja miałem dwa przeżycia z PTr w łodzi tzn wszedlem dla jaj bo niejedna osoba mi mówiła że pracują tam lamy :lol: pierwsza akcja: wchodze i pytam sie gościa czy mają epoxa 8rda+ (to bylo juz dawno akurat w tym okresie co nigdzie nei mieli tych epoxow) a on mnie sie pyta co to?? spojrzalem na niego i mowie płyta główna a gościu żebym sobie looknoł w cennik a jeśli tam nie ma to znaczy że płyta jest badziewna bo oni badziewia nie sprzedają :lol: druga akcja: wchodze z kumplem i pytamy sie o pamieci infineon gosciu cos tam ze sa i kumpel sie pyta o jakim czasie dostąpu są te pamieci, gościu poszedł do zaplecza wraca po momencie i mówi 70nuno sekund :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nasteq Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 kumpel sie pyta o jakim czasie dostąpu są te pamieci, gościu poszedł do zaplecza wraca po momencie i mówi 70nuno sekund :lol: Ty sie ciesz, ze nie odpowiedzial Ci na pytanie o czas dostepu, ze beda za 3 dni, bo musza z hurtowni przywlec i tyle to czasu zabiera :D Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 kumpel sie pyta o jakim czasie dostąpu są te pamieci, gościu poszedł do zaplecza wraca po momencie i mówi 70nuno sekund :lol: Ty sie ciesz, ze nie odpowiedzial Ci na pytanie o czas dostepu, ze beda za 3 dni, bo musza z hurtowni przywlec i tyle to czasu zabiera :D Pozdrawiam Wtedy to chyba by padł na podłoge i zaczął się tak brechtać, żę aż go by brzuch rozbolał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slim Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 :) Tak se czytam ten topic i czytam i cos jednak napisze... Pracuje w PTR Gdansk i powiem wam jedno - PTR to siec 47 sklepow * srednio 4 osoby to macie ~160 osob... kazdy jest inny a stety lub nie stety nie kazdy zna sie na wszystkim - wazne jest to ze przynajmniej u nas o wszystkim mozna pogadac i jak czegos nie wiem to albo nam klient powie albo sie z czasem sami dowiemy. Jedno jest pewne nie bede tu pisal ze PTR jest super albo ze jest FE bo kazdy kto u nas byl ma na ten temat swoja opinie - moze z czasem ja zmieni moze nie - ja tu reklamy uprawiac nie bede. Musicie jednak pamietac ze takich pasjonatow jak czesc forumowiczow zadko widac w sklepie (Pozdrowienia dla ELgato i Niemacka) bo przychodzac do sklepu albo odrazu kupuja i znikaja albo biara cennik. Ludzie ktorzy pracuja >12 godzin dziennie nie zawsze chca a czesto nawet nie maja mozliwosci byc caly czas na bierzaco - potrzebny jest czas dla rodziny no i czasami przerwa na sen. Poza tym wkrada du sie pewne nieporozumienie. Sklep jak sama nazwa wskazuje jest to miejsce w ktorym prowadzi sie handel czlowiek siedzacy zalada musi byc przedewszystkim dobry w sprzedazy a dopiero pozniej wiedziec czy seria Athlona ktora kupujesz jest dobra czy nie.... Traktuj sprzedawce jak czlowieka bo tez nim jest a on Cie napewno potraktuje jeszcze lepiej. No i to tyle co mialem do powiedzenia - a wam zycze zebyscie odnalezli swoj wymarzony sklep komputerowy w ktorym zawsze bedzie to co chcecie i to w najnizszej cenie. Pozdrawiam SLim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Nie wymienie powodow mojej decyzji, ale POPIERAM TEGO PANA W 100% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Nie wymienie powodow mojej decyzji, ale POPIERAM TEGO PANA W 100%;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Co do jednego jestem pewien- jezeli wszyscy sprzedawcy mieli takie podejscie do klienta jak sprzedawcy z Gdanskiego PTR (szczegolnie do tych wybredniejszych typu "forumowicz") to swiat bylby pieknym miejscem pelnym zadowolonych klientow :) (pozdrowionka dla SLIMA) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 :) Tak se czytam ten topic i czytam i cos jednak napisze... Pracuje w PTR Gdansk i powiem wam jedno - PTR to siec 47 sklepow * srednio 4 osoby to macie ~160 osob... kazdy jest inny a stety lub nie stety nie kazdy zna sie na wszystkim - wazne jest to ze przynajmniej u nas o wszystkim mozna pogadac i jak czegos nie wiem to albo nam klient powie albo sie z czasem sami dowiemy. Jedno jest pewne nie bede tu pisal ze PTR jest super albo ze jest FE bo kazdy kto u nas byl ma na ten temat swoja opinie - moze z czasem ja zmieni moze nie - ja tu reklamy uprawiac nie bede. Musicie jednak pamietac ze takich pasjonatow jak czesc forumowiczow zadko widac w sklepie (Pozdrowienia dla ELgato i Niemacka) bo przychodzac do sklepu albo odrazu kupuja i znikaja albo biara cennik. Ludzie ktorzy pracuja >12 godzin dziennie nie zawsze chca a czesto nawet nie maja mozliwosci byc caly czas na bierzaco - potrzebny jest czas dla rodziny no i czasami przerwa na sen. Poza tym wkrada du sie pewne nieporozumienie. Sklep jak sama nazwa wskazuje jest to miejsce w ktorym prowadzi sie handel czlowiek siedzacy zalada musi byc przedewszystkim dobry w sprzedazy a dopiero pozniej wiedziec czy seria Athlona ktora kupujesz jest dobra czy nie.... Traktuj sprzedawce jak czlowieka bo tez nim jest a on Cie napewno potraktuje jeszcze lepiej. No i to tyle co mialem do powiedzenia - a wam zycze zebyscie odnalezli swoj wymarzony sklep komputerowy w ktorym zawsze bedzie to co chcecie i to w najnizszej cenie. Pozdrawiam SLim Świetnie, a co powiesz o moim przypadku?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...