Jacoo Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Witam wszystkich. Jest to mój pierwszy post i mogę pare rzeczy robić nie tak, no ale przechodze do rzeczy. Kumpel ma kompa od ponad roku i niedawno doszedl do wniosku ze przydaloby sie zrobic formata. Spoko wszystko sie poinstalowalo. System zainstalowany to WINDOWS 98 SE. I tu system chce zainstalowac modema i kumpel szuka i szuka CD i no niestety nie znalazł. A nie wie jaki model ma kupiony, ani nic z tych rzeczy, na karcie gwarancyjnej tez nie pisze nic poza tym ze to byl modem. Obudowy nie rozkrecam bo ma jeszcze plomby gwarancyjne. Mam takie pytanko: Jest jakis programik ktory by potrafil sprawdzic jaki to jest model modemu ??? Jeśli ktoś wie jak to sprawdzic to z góry wielkie dzieki. POZDRO 4 ALL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Sisoft sandra lub Aida moze rozpoznaja ten modem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Poza tym WIN98 powinien mieć w sobie te sterowniki ( wymagane CD z systemem ) . Niech sprubuje zainstalowac modem prze ikonę doadaj sprzęt , win powinien go wykryć i zainstalowac opowiednie stery do niego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Poza tym WIN98 powinien mieć w sobie te sterowniki ( wymagane CD z systemem ) . Niech sprubuje zainstalowac modem prze ikonę doadaj sprzęt , win powinien go wykryć i zainstalowac opowiednie stery do niego reyden jak mialem jeszcze modem :] to win98 tez mi go nie wykrywal - a plomby zerwij, a potem naklej :] i spisz nr z modemu, to cos pomyslimy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacoo Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 no to tak, SiSoft Sandra 2003 niestety nie pomogla nic,ale Aida już coś zwojowała. oto co mi napisala Aida: Harmonics (Conexant) HSF 56k HSFi Modem. Jakby ktoś jeszcze pomógł mi znaleźć drivery to byłbym bardzo wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 wiekszosc modemow chodzi na tym samym chipie, wiec imho nie powinno byc problemu, gdybys wszedl na strone nawet avacsa i znalazl tam stery pod ten chip. Ale to tylko moje zdanie i moge sie mylic. Poza tym poszukaj na google, kiedys tam znalazlem strone (polska!!!) z wielka iloscia sterow :/ niestety po reinstalce windy skasowalo mi ulubione, a zapomnialem spisac :( powodzenia MeHow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood_reksio Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 www.modemdrivers.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 www.modemdrivers.comno :] cos w tym stylu heh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Proponuje to (nie uzytkowalem) podobno moze odzyskac drivery z windozy My Drivers 2.21 http://www.zhangduo.com Niewiem jak dziala ale mysle ze wybiera odpowiednie dll do pozniejszego wykorzystania . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacoo Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Dzięki za pomoc, dzisiaj ide znowu do kumpla ze sterami które posciagalem. Zobaczymy co z tego wyniknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...