Skocz do zawartości
szpak

co jest lepsze ATI czy Nvidia a moze jakas ina karta

Rekomendowane odpowiedzi

zyjesz w własnym zakłamaniu, te firmy juz nie odsprzedają kart wyprodukowanych przez ATi tylko same je produkują, dużo jest o tym np. na benchmark.pl, jedynie vortale do testów dostają te karty ,które są oznaczone jako wyprodukowane przez Ati ( ciekawe dlaczego :roll: ) Spójrz na codecreatures bechmark, gdzie GF 4 Ti jest dwa razy szybszy od Radeona  :lol: Jakość obrazu, to chyba dopiero w 1600x1200 zobaczysz, czyli 19" to min  :lol:  eee GF są lepsze i juz.

Tak sobie czytam ten napis na dole i mam male pytanko ????????

Grales kiedys w UT na Ati albo Voodoo ?? a pozniej na Nvidi !!!!!

Arek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja grałem kiedys w UT na Nvidi a potem na tym samym kompie na karcie od 3dfx była to chyba karta v.2 i powiem tylko tyle jakiejs przerazajacej róznicy nie było jedyne co mnie zainteresowało to to ze na voodoo ilosc fps przewyszszała karte nvidi prawie :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja grałem kiedys w UT na Nvidi a potem na tym samym kompie na karcie od 3dfx była to chyba karta v.2 i powiem tylko tyle jakiejs przerazajacej róznicy nie było jedyne co mnie zainteresowało to to ze na voodoo ilosc fps przewyszszała karte nvidi prawie :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Spójrz na codecreatures bechmark, gdzie GF 4 Ti jest dwa razy szybszy od Radeona  :lol: Jakość obrazu, to chyba dopiero w 1600x1200 zobaczysz, czyli 19" to min  :lol:  eee GF są lepsze i juz.

Ludzie samymi benchmarkami żyjecie? Miałem już kilka GF4 i niestety żaden się nie równa jakością obrazu do ATI. Wystarczy rozdziałka powyżej 1024*768 żeby to zobaczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba już pisałem coś o ATI i GF4, ale jak widać niektórzy nie czytają, a MINT owszem wiem, że produkuje karty ATI na licencji i też o tym już pisałem, ale miał w swojej ofercie oryginalne ATI.

Nie mogę tylko pojąć dlaczego ktoś upiera się przy jakichś oryginałach ATI firmowanych i sprzedawanych przez tą firmę, kiedy takowe karty nie istnieją /bo mogą być tylko odsprzedawane/

A co do GF4 to powtarzam po raz kolejny poczekajcie na właściwą konkurencje ze strony ATI, a nie kozaczycie na odpowiedniku GF3 czyli modelu 8500.

To tak jakbym się upierał przy tym, że GF3 jest o niebo lepsze od GF4

ale jak widzę dla części z was to niezrozumiałe.

Bez urazy Pozdro... :):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie potestowałem trochę Winfasta GF4Ti4200. Powiem tak:

-Obraz za ciemny

-Obraz lekko rozmyty

-Słabe kolory

+Duża ilość FPS

Porównuję to do ATI Radeon 8500 Power Color! Serio! Obraz jest rozmyty! w gierkach jest za ciemno w stosunku do ATI, kolory w Windowsie jakieś blade...

Nie jestem przeciwnikiem nVidii (sam miałem wiele GF i różnych TNT). Stwierdzam fakty: nVidia daje dużo FPS, ale słaby obraz. ATI stawia na obraz, ale FPS jest absolutnie wystarczające ( i tak nie widac różnicy w grze- czy jest 100 czy 130 klatek... to niewiele zmienia) Poza tym komfort psychiczny mam lepszy, bo wiem że nie pcham kasy takiemu monopoliście jak M$ :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako posiadacz R8500 by Gigabyte muszę zabrać głos, do tej pory modernizując sprzęta zawsze brałem pod uwagę ilość fps które na nowej karcie mogę osiagnąć i nic poza tym i jakoś zawsze wypadało na karty Nvidii. Ale czlowiek się starzeje, rosną wymagania, dorabia się 19" monitora i chce obcować z rzeczami wysokiej jakości i czerpać z tego zadowolenie (taki lekki snobizm) :oops: . Dlatego kupiłem ATI żeby mieć piękne nasycone kolory w 2D, 3D i na wyjściu TV, także jakość wykonania samej karty nie jest bez znaczenia po prostu chcę mieć do czynienia z czymś po czym od razu widać najwyższą jakość. Także wydajność na poziomie 9200 3DMarks na default test jest przecież wystarczająca aż nadto. Zaznaczam że za Radka dałem 800 zł i dla mnie w tej cenie nie ma konkurencji i prosze mi nie podawac przykładów że Gainward za 1500 zl ma tak samo wysoką jakość bo to sam wiem. Zaznaczam że za dobre uważam jedynie Radki build by ATI, Gigabyte i Hercules. Można to porównać do kupowania samochodów, po prostu jeden za 14 tys zł kupi 10 letnia Astre GSI 150KM(GF4 TI4200) i ja Toyote Camry z automatem i klimą (R8500) lubie przeciez komfort i perfekcję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Spójrz na codecreatures bechmark, gdzie GF 4 Ti jest dwa razy szybszy od Radeona  :lol: Jakość obrazu, to chyba dopiero w 1600x1200 zobaczysz, czyli 19" to min  :lol:  eee GF są lepsze i juz.

Ludzie samymi benchmarkami żyjecie? Miałem już kilka GF4 i niestety żaden się nie równa jakością obrazu do ATI. Wystarczy rozdziałka powyżej 1024*768 żeby to zobaczyć.

Popieram wystarczy na pulpit popatrzec w wyzszych rozdzialach , kolejna sprawa Nvidia wkurzona <span style="color:red;">[ciach!]</span>o... jakoscia ich kart , chciala wymusic zeby uzywali lepszych podzespolow , wiec w tym musi cos byc . A o benchmarkach, i co o nich mysle juz pisalem wczesniej . Zgadzam sie z taba w 100% .

Arek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do jakosci obrazu poraz drugi.

wyzej wymienione przeze mnie stery jakoscia nie wiem czy przewyzszaja ati (nie widzialem nic na ati :cry: ), ale z tego co mmozna na ich temat przyczytac to jakosc jest po prostu super. a po drugie co do jaskrawosci kolorow, przeciez w sterach nvidia(standartowych) jest przeciez opcja cyfrowa glebia. ja mam ja np wlaczona na medium i kolory sa swietne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szpak napisał: 

a nie mozesz sobie w grez jasnosci podrególowac 

O tym ze jest za ciemno na Nvidi , koles na glownej stronie napisal chyba http://www.nvidia.com.pl i tez zapodal taki tekst , tyle ze jakas na matroxach , Ati i Voodoo tego robic nie trzeba .

no dobra ale to przeciez nie jest wada która by dyskwalifukowała dana karte ja na swoim mx musze po zmianie ilosci detali w queiku 3 tez poprawiac jasnosc ale tylko raz potem jest ok i az tak zabym miał karte wymienic to to mi nie przeszkadza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...