xan Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 zyjesz w własnym zakłamaniu, te firmy juz nie odsprzedają kart wyprodukowanych przez ATi tylko same je produkują, dużo jest o tym np. na benchmark.pl, jedynie vortale do testów dostają te karty ,które są oznaczone jako wyprodukowane przez Ati ( ciekawe dlaczego :roll: ) Spójrz na codecreatures bechmark, gdzie GF 4 Ti jest dwa razy szybszy od Radeona :lol: Jakość obrazu, to chyba dopiero w 1600x1200 zobaczysz, czyli 19" to min :lol: eee GF są lepsze i juz. Tak sobie czytam ten napis na dole i mam male pytanko ???????? Grales kiedys w UT na Ati albo Voodoo ?? a pozniej na Nvidi !!!!! Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 ja grałem kiedys w UT na Nvidi a potem na tym samym kompie na karcie od 3dfx była to chyba karta v.2 i powiem tylko tyle jakiejs przerazajacej róznicy nie było jedyne co mnie zainteresowało to to ze na voodoo ilosc fps przewyszszała karte nvidi prawie :? Tak sobie czytam ten napis na dole i mam male pytanko ???????? Grales kiedys w UT na Ati albo Voodoo ?? a pozniej na Nvidi !!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 ja grałem kiedys w UT na Nvidi a potem na tym samym kompie na karcie od 3dfx była to chyba karta v.2 i powiem tylko tyle jakiejs przerazajacej róznicy nie było jedyne co mnie zainteresowało to to ze na voodoo ilosc fps przewyszszała karte nvidi prawie :? Tak sobie czytam ten napis na dole i mam male pytanko ???????? Grales kiedys w UT na Ati albo Voodoo ?? a pozniej na Nvidi !!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturnow Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 na D3D i OpenGL w UT jest wyłączona textura detali , wchodzi do pliku .ini i masz grafę dużo lepszą od ten na voodoo, ATi to może się schować. 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 ...Spójrz na codecreatures bechmark, gdzie GF 4 Ti jest dwa razy szybszy od Radeona :lol: Jakość obrazu, to chyba dopiero w 1600x1200 zobaczysz, czyli 19" to min :lol: eee GF są lepsze i juz. Ludzie samymi benchmarkami żyjecie? Miałem już kilka GF4 i niestety żaden się nie równa jakością obrazu do ATI. Wystarczy rozdziałka powyżej 1024*768 żeby to zobaczyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Chyba już pisałem coś o ATI i GF4, ale jak widać niektórzy nie czytają, a MINT owszem wiem, że produkuje karty ATI na licencji i też o tym już pisałem, ale miał w swojej ofercie oryginalne ATI. Nie mogę tylko pojąć dlaczego ktoś upiera się przy jakichś oryginałach ATI firmowanych i sprzedawanych przez tą firmę, kiedy takowe karty nie istnieją /bo mogą być tylko odsprzedawane/ A co do GF4 to powtarzam po raz kolejny poczekajcie na właściwą konkurencje ze strony ATI, a nie kozaczycie na odpowiedniku GF3 czyli modelu 8500. To tak jakbym się upierał przy tym, że GF3 jest o niebo lepsze od GF4 ale jak widzę dla części z was to niezrozumiałe. Bez urazy Pozdro... :):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherlock Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Właśnie potestowałem trochę Winfasta GF4Ti4200. Powiem tak: -Obraz za ciemny -Obraz lekko rozmyty -Słabe kolory +Duża ilość FPS Porównuję to do ATI Radeon 8500 Power Color! Serio! Obraz jest rozmyty! w gierkach jest za ciemno w stosunku do ATI, kolory w Windowsie jakieś blade... Nie jestem przeciwnikiem nVidii (sam miałem wiele GF i różnych TNT). Stwierdzam fakty: nVidia daje dużo FPS, ale słaby obraz. ATI stawia na obraz, ale FPS jest absolutnie wystarczające ( i tak nie widac różnicy w grze- czy jest 100 czy 130 klatek... to niewiele zmienia) Poza tym komfort psychiczny mam lepszy, bo wiem że nie pcham kasy takiemu monopoliście jak M$ :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 a nie mozesz sobie w grez jasnosci podrególowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Jako posiadacz R8500 by Gigabyte muszę zabrać głos, do tej pory modernizując sprzęta zawsze brałem pod uwagę ilość fps które na nowej karcie mogę osiagnąć i nic poza tym i jakoś zawsze wypadało na karty Nvidii. Ale czlowiek się starzeje, rosną wymagania, dorabia się 19" monitora i chce obcować z rzeczami wysokiej jakości i czerpać z tego zadowolenie (taki lekki snobizm) :oops: . Dlatego kupiłem ATI żeby mieć piękne nasycone kolory w 2D, 3D i na wyjściu TV, także jakość wykonania samej karty nie jest bez znaczenia po prostu chcę mieć do czynienia z czymś po czym od razu widać najwyższą jakość. Także wydajność na poziomie 9200 3DMarks na default test jest przecież wystarczająca aż nadto. Zaznaczam że za Radka dałem 800 zł i dla mnie w tej cenie nie ma konkurencji i prosze mi nie podawac przykładów że Gainward za 1500 zl ma tak samo wysoką jakość bo to sam wiem. Zaznaczam że za dobre uważam jedynie Radki build by ATI, Gigabyte i Hercules. Można to porównać do kupowania samochodów, po prostu jeden za 14 tys zł kupi 10 letnia Astre GSI 150KM(GF4 TI4200) i ja Toyote Camry z automatem i klimą (R8500) lubie przeciez komfort i perfekcję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 ...Spójrz na codecreatures bechmark, gdzie GF 4 Ti jest dwa razy szybszy od Radeona :lol: Jakość obrazu, to chyba dopiero w 1600x1200 zobaczysz, czyli 19" to min :lol: eee GF są lepsze i juz. Ludzie samymi benchmarkami żyjecie? Miałem już kilka GF4 i niestety żaden się nie równa jakością obrazu do ATI. Wystarczy rozdziałka powyżej 1024*768 żeby to zobaczyć. Popieram wystarczy na pulpit popatrzec w wyzszych rozdzialach , kolejna sprawa Nvidia wkurzona <span style="color:red;">[ciach!]</span>o... jakoscia ich kart , chciala wymusic zeby uzywali lepszych podzespolow , wiec w tym musi cos byc . A o benchmarkach, i co o nich mysle juz pisalem wczesniej . Zgadzam sie z taba w 100% . Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooDah Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Zdecydowanie polecam ATI - /nie mówię już o jakości obrazu, która jest dużo lepsza niż na kartach NV/ sa juz stery omega. bardzo pomagaja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooDah Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 co do jakosci obrazu poraz drugi. wyzej wymienione przeze mnie stery jakoscia nie wiem czy przewyzszaja ati (nie widzialem nic na ati :cry: ), ale z tego co mmozna na ich temat przyczytac to jakosc jest po prostu super. a po drugie co do jaskrawosci kolorow, przeciez w sterach nvidia(standartowych) jest przeciez opcja cyfrowa glebia. ja mam ja np wlaczona na medium i kolory sa swietne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 a nie mozesz sobie w grez jasnosci podrególowac O tym ze jest za ciemno na Nvidi , koles na glownej stronie napisal chyba http://www.nvidia.com.pl i tez zapodal taki tekst , tyle ze jakas na matroxach , Ati i Voodoo tego robic nie trzeba . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 szpak napisał: a nie mozesz sobie w grez jasnosci podrególowac O tym ze jest za ciemno na Nvidi , koles na glownej stronie napisal chyba http://www.nvidia.com.pl i tez zapodal taki tekst , tyle ze jakas na matroxach , Ati i Voodoo tego robic nie trzeba . no dobra ale to przeciez nie jest wada która by dyskwalifukowała dana karte ja na swoim mx musze po zmianie ilosci detali w queiku 3 tez poprawiac jasnosc ale tylko raz potem jest ok i az tak zabym miał karte wymienic to to mi nie przeszkadza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Najlepsza karta? Zalezy do czego. Jak dla mnie aktualnie najlepsza karta jest matrox parhelia, a z tanszych radeon8500. Dla mnie najbardziej liczy sie jakosc 2D, a pozniej dopiero wydajnosc 3D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ya23 Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 nie znacie się, 3dfx najlepszy (był :cry: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 nie znacie się, 3dfx najlepszy (był :cry: ) BYL :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :( :( :( :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 8) jednym słowem ATI 8) ps.niedługo ATI kupuje tak ze nie patrzcie sie na moj konfig ze jest GF3 :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...