SnakeMayCry Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Witam wsztystkich na forum Mam taki maly problem. Otoz na tejze plycie - Biostar M7SFX na chipsecie SIS645 - jest UDMA100 lecz niestety na posiadanym dysku Samsunga SV4002H nie da sie go wlaczyc w zaden sposob, wiec dysk pracuje w trybie PIO 4 !!! Prosilbym o mozliwie szybka pomoc bo mozna sobie przy tym zyly podciac Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 1. Czy na innych płytach z kontrolerem UDMA5 jest ok 2. Czy inny dysk UDMA5 na tej płycie jest ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnakeMayCry Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Trudno mi jest to stwirdzic gdyz nie mam mozliwosci przetestowania tego tak jak mowisz. Moge sprawdzic dysk, ale na plycie z UDMA133, i tak samo dysk UDMA133 na tej plycie. Za to sciagnalem narzedzie diagnostyczne od SIS no i niby powinno byc UDMA100, ale rowierzono wykazuje tryb PIO4. Postaram sie to jakos przetestowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 1. Czy masz włączone UDMA w Biosie 2. Jaki tryb pokazuje bios w trakcie uruchamiania kompa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Prawdź tego samsunga na płycie z ATA133 i dysk ATA133 na twojej- i tak jak pisał SGJ, swróć uwagę, co pokazuje się w tabeli POST, tzn. tryb dysku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnakeMayCry Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Nie udalo mi sie go przetestowac, natomiast udalo mi sie cudem zastopowac ta tabelke i tam jest ATA 100, czyli tak jak powinno byc. Probowalem przelaczyc go pod inny kabel ale tez nic. Widocznie cos Windows Xp tutaj jest winien... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...