grippen Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Witam Mam problem z dyskami. Mam trzy dyski (jeden z systemem i z nim nie ma problemu) + dwa dodatkowe. Problem polega na tym iż: Widziane są w biosie, w menadżerze w windowsie też są widoczne - no i na tym koniec. Pozatym w systemie ich nie ma..... Ma ktoś może pomysł co i jak???? Bo ja już zgłupiałem przy tym troszeczke.... Acha - i na drugim komputerze jest ten sam efekt........... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 A sformatowałeś je i założyłeś partycje FAT? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grippen Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Właśnie chodzi o to że to są dyski sformatowane, są na nich ważne dane zapisane (filmy i mp3 :D )i nie chce tego stracić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Hmm... w takim razie co się stało, że przestały być wykrywane jeśli wcześniej były??? Coś robiłeś z kompem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grippen Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Tak Komputer jest znajomego który prosił mni eo zmianę zasilacza. No więc najpierw sprawdziłem kompa - wszystko chodziło, nastepnie go wyłaczyłem ( zprau też) poodpinałem zasilacz, wyciągłem, wsadziłem nowy zasilacz no i pojawił się problem o którym wyżej. Podejrzewam ze format tych dysków rozwiązał by problem ale wolałbym tego uniknąć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 A na pewno dobrze je w BIOS'ie wykrywa? Tzn. nie ma żadnych przekłamań, krzaczków itp.? Próbowałeś zmienić taśmy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grippen Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Wszystko jest ok, (nawet windows menadżer je wykrywa), to samo jest na drugim komputerze, to nie wina podpięcia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 A czy partycje się nie ukryły? Czy w innym kompie też są niewidoczne? Co na to pqmagic, scandisk i ndd (tylko nie dawaj bezmyślnie "napraw" jak o coś zapyta)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 O właśnie, użyj jakiegoś programiku. PM albo DiscWizard są najlepsze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grippen Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 OK - spróbuje ściągnąc któryś z tych programików i dam znać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Może spróbuj podłączać jeden dodatkowy dysk na raz ... TZN systemowy i jeden z tamtych ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grippen Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Próbowałem, kicha. Jest jeszcze jedna sprawa - dyski miały zainstalowany program GO do robienia backupu - moż eto jest przyczyna?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 A jakiego masz Windowsa? Jak masz 2000/XP to zobacz w zarządzaniu komputerem , w zarządzaniu dyskami czy tam wykywa dyski i partycje i czy mają przyporzadkowane litery. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grippen Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 win xp - wykrywa dyski tylko w biosie i w menadżerze urządzeń Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Zobacz czy dyski i dane są widoczne spod dosa :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 win xp - wykrywa dyski tylko w biosie i w menadżerze urządzeńCzy zagladałeś do zarządzania dyskami bo nie ma mozliwosci zeby windows widział dysk w menedzerze urządzeń a nie widział go w zarządzaniu dyskami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grippen Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 win xp - wykrywa dyski tylko w biosie i w menadżerze urządzeńCzy zagladałeś do zarządzania dyskami bo nie ma mozliwosci zeby windows widział dysk w menedzerze urządzeń a nie widział go w zarządzaniu dyskami. No ale jednak, nie wiem jakim cudem, tak jest...:( Co do dosu - nie widać ich spod dosa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...