Skocz do zawartości
in-human-nation

error - "BOOT FAILURE ....."

Rekomendowane odpowiedzi

BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM AND PRESS ENTER

1. nie wiedziałem gdzie ten topic umiescić, więc jeśli jest tu gdzie nie powinien to sorry ...

2. To jest bardzo dziwna sprawa .... zmieniłem partycje na moim dysku, nastepnie kazdą z nowo utworzonych partycji sformatowałem przez polecenie "format (dysk): /u" , następnie zainstalowałem bez żadnych problemów winde XP ... i gdy wszystko wygladało na OK, stało się :) , po ponownym uruchomieniu systemu , wyjąłem płyte z WIndą, zmieniłem w BIOSie ustawienia dla dysków, i po ponownym resecie, wyskoczył mi ten błąd, ... jak włoże znowu płyte z WINDĄ to system mi się odpali bez żadnego problemu .., o dziwo wszystkie dyski chodzą OK , BIOS wykrywa je ... nie rozumiem , skąd ten błąd się bierze .. ?

3. Teraz zaóważyłem, że plik autoexec.bat jest pusty .... , to chyba nie jest normalne .. ? , lol , wydaje mi się że to tu leży przyczyna, tylko ja już nie pamietam co tam powinno pisać dokłądnie ... , aha i żadne formaty i reinstale nie działają cały czas się to dzieje .....

wie ktoś co z tym można zrobić ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. HDD-0

2. CD-ROM

3. Floppy

wykrywacze urządzenia ??

są trzy partycje,

- 1 podstawowa , 31% pow. dysku

- 1 rozszerzona, podzielona po 50% na pół ... czyli 35 i 34% pow. dysku

to wszystko jest na jednym dysku caviara 20 GB ....

tyle zrozumiałem ... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakładam, że skoro HDD0, to dysk jest podpięty i ustawiony jako primary master ;]

Sprawdź jeszcze, czy partycja z systemem (primary) jest widziana jako "active" pod np. fdiskiem, potem fdisk /mbr, i jak nie ruszy, to nie wiem :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi