Luizyt Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Co sądzicie o dzwiękówkach Yamahy, jakieś XG czy coś takiego bo innych nie widziałem.Jak wypadają w porównaniu z SB 128. A tak wogóle mam taki mały sentyment do taj firmy, mam wzmacniacz YAMAHY i gra całkiem nieżle. Muszę coś kupić tanio co jest lepsze od wspaniałej AC97. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Moj kumpel ma jakas stara yamache, i strasznie slaba, wogule chamski dzwiek ale moze te nowsze sa lepsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 a moze juz lepiej jakiegos geniusa ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Ja mam jakas yamahe kupiona kilka lat temu za <100zl... gra ladnie moim zdaniem nie gorzej od awe64, ktore mialem wczesniej (ale bylo na isa, wiec po zmianie plyty - bye bye) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Wszystko tylko nie SB, to zakichany monopolista, który wogóle nie liczy się z klijentem - polecam też coś z kart na Aureal Vortex :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Wszystko tylko nie SB, to zakichany monopolista, który wogóle nie liczy się z klijentem - polecam też coś z kart na Aureal Vortex :) Niestety zgadzam sie Creative musi dostac w dupe od jakiejs firmy tak jak Nvidia od ATI , ja mam LIve 5,1 i stwierdzam ze to kicha na moim amp wypada kiepsko , teraz zbieam na karte za 700 zl i mam nadzieje ze tam bedzie poprawa jakosci . AUREALE slynely z bardzo dobrej jakosci ,szczegolnie muzyki, niestety zginely tak jak Voodoo :( . Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Xan A pamietasz GUS'a ?? To byly karty wyprzedzaly swoja epoke :) I ten cudowny czerwony laminat ?jak na tamte czasy mazenie kazdego duzego chlopca ! Nawet mam skad ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> GUS'a ale gdzie go sobie wsadzc ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Xan A pamietasz GUS'a ?? To byly karty wyprzedzaly swoja epoke :) I ten cudowny czerwony laminat ?jak na tamte czasy mazenie kazdego duzego chlopca ! Nawet mam skad ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> GUS'a ale gdzie go sobie wsadzc ? Pamietam :) , ostatnio wyczailem w necie nowe karty muzyczne o niesamowitych parametrach i nie az tak wysokiej cenie . Macie tu pare linkow koszt tej karty z koncowka L to chyba 700 zl . 1. http://www.kartydzwiekowe.com.pl/nowe_ego/...rminal_192L.htm http://www.kartydzwiekowe.com.pl/nowe_ego/...ianal/Wt192.JPG 2.http://www.kartydzwiekowe.com.pl/nowe_ego/wavetermianal/waveterminal_192X.htm http://www.kartydzwiekowe.com.pl/nowe_ego/...ianal/Wt192.JPG Dane techniczne: przetwornik 24 Bit 192kHz D/A 104dB przetwornik 24 Bit 96kHz A/D 100dB 2 wejścia/ 6 analogowych wyjść (+4dBu nie symetryczne wejście stereo ,wejście mikrofonowe symetryczne, +4dBu nie symetryczne 1/ 4" 3 x stereo Output, 2 kanały nagrywające (4 po dołączeniu nakładki MI/ODI/O), cyfrowe wyjście optyczne na karcie 24bit 96kHz częstotliwość próbkowania: 32, 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4, 192kHz 1 wyjście słuchawkowe 1 przedwzmacniacz mikrofonowy (+12V) full duplex Dolby Digital 5.1 DTS 5.1 DVD-Audio sterowniki E-WDM dla Win 98SE/Me/2000/XP (MME,Diect Sound, ASIO 2.0, GSIF możliwość rozbudowania poprzez kartę MI/ODI/O i otrzymujemy dodatkowo 16 kanałów MIDI In/Out, 1 cyfrowe optyczne wejście, 1 elektryczne wejście/wyjście (192kHz) Wiem ze duzo kosztuja , ale lepiej je kupic niz te badzwiewiaste audigy platinium zauwazcie ze ta 192X dekoduje DTs i DVD audio nie musze chyba mowic jaka sa narazie ceny odtwarzaczy DVD Audio :) . Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Wygladaja apetycznie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Wiem ze duzo kosztuja , ale lepiej je kupic niz te badzwiewiaste audigy platinium zauwazcie ze ta 192X dekoduje DTs i DVD audio nie musze chyba mowic jaka sa narazie ceny odtwarzaczy DVD Audio :) . Arek A jakie sa ceny bo ja taki nie zorientowany ? 20tys ? wiecej ? mniej ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Pamietam :) , ostatnio wyczailem w necie nowe karty muzyczne o niesamowitych parametrach i nie az tak wysokiej cenie . Macie tu pare linkow koszt tej karty z koncowka L to chyba 700 zl .http://www.kartydzwiekowe.com.pl/nowe_ego/...rminal_192L.htm Witam Panowie - to ja zaczalem watek (zignorowany) na Oslej nt. zlomu marki CL. Pytanie Kolegi bylo o karty Yamahy http://www.yamaha.com/lsi/ moim zdaniem marki Y-724 i Y-754 przewyzszaja o niebo, poza brakiem Dolby 5.1, smiecie typu Live!, nie wspominajac o cenie (Y-724/Y-754 to w pelni sprzetowe karty PCI, a Live! to soft-karta), i o sterownikach: Y-724 potrzebuje 3 plikow (ok. 1MB w sumie), kazdy ZlomTrzasker - ok. 600MB zapchanego dysku i Rejestru. Kolego pytajacy - jesli Ci sie uda gdzies znalezc - smialo kupuj Y-7x4, chyba ze uzywasz DVD, Nomada, etc. Kazdy posiadacz zlomu od CL bezie Ci zazdroscil jakosci dzwieku - znam to z autpsji.. Niestety, kupic teraz te karty, to jak wygrac w Toto-Lotka. Nie ma ich nigdzie. TYLKO zabytki techniki od Claps :-( A co do cytatu Kolegi "Xan`a" - ta strona nadal nie dziala. Brak mozliwosci zamowienia czegokolwiek, podany tam email kontaktowy "odbija" listy. Zachorowalem na "Maya 7.1".. Cudo. Pogromca "Extigy". Niestety, niedostepny :-( -- Wszystkiego Dobrego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Przesadzasz ! jak dla kogos Szumblastery sa dobre to juz nic na to nie poradzisz ! Ty kupisz cos innego bedziesz zadowolony ! a tamci niech kupuja ten syf ! szkoda zachodu ! Niech kazdy kupuje co uwaza za stosowne ! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Mi taż się nie podoba monopol Creativa ale nie az tak żeby słuchać z jakiegoś kompletnego dziadostwa.Cciałem wiedzieć czy ta YAMAHA do czegoś się nadaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Wiem ze duzo kosztuja , ale lepiej je kupic niz te badzwiewiaste audigy platinium zauwazcie ze ta 192X dekoduje DTs i DVD audio nie musze chyba mowic jaka sa narazie ceny odtwarzaczy DVD Audio :) . Arek A jakie sa ceny bo ja taki nie zorientowany ? 20tys ? wiecej ? mniej ? Teraz tam widze cennik aktualizuja , ale wczesiniej ta slabsza kosztowala 700 zl a ta wypasiona 1100 , ale tak jak mowilem w porownaniu a Audigy Platinium warto pomyslec o tych kartach . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Mi taż się nie podoba monopol Creativa ale nie az tak żeby słuchać z jakiegoś kompletnego dziadostwa.Cciałem wiedzieć czy ta YAMAHA do czegoś się nadaje. Aureal jest lepszy od LIvea , natomiast te yamahy to muzi sie ktos inny wypowiedziec . Najbardziej mnie denerwuje jak szybko creative konczy dawac stery do starszych modeli , po wypuszczeniu nowej seri , naprawde ta firma mnie coraz bardziej drazni , zreszta duzo ludzi sie skarzy na Live ze wzgledu na problemy z chipami Via jak i na obciazenie i spowalnianie w grach przez te karty . Ja nie gram duzo i mam gdzies Eaxa ktory tylko do gier sie nadaje . Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Wiem ze duzo kosztuja , ale lepiej je kupic niz te badzwiewiaste audigy platinium zauwazcie ze ta 192X dekoduje DTs i DVD audio nie musze chyba mowic jaka sa narazie ceny odtwarzaczy DVD Audio :) . Arek A jakie sa ceny bo ja taki nie zorientowany ? 20tys ? wiecej ? mniej ? Teraz tam widze cennik aktualizuja , ale wczesiniej ta slabsza kosztowala 700 zl a ta wypasiona 1100 , ale tak jak mowilem w porownaniu a Audigy Platinium warto pomyslec o tych kartach . Sorry ale pytalem o ceny odtwarzaczt DVD Audio ? A nie kart ! Na karte i tak nie mam kasy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Mi taż się nie podoba monopol Creativa ale nie az tak żeby słuchać z jakiegoś kompletnego dziadostwa.Cciałem wiedzieć czy ta YAMAHA do czegoś się nadaje. Alez karty typu: Y-724, Y-754 sa LEPSZE o niebo (parokrotnie) niz Live!, a gorsze niz Audigy. Y-724 np. ma mniejsze THC (znieksztalcenia) o ponad polowe, lepsza jakosc midi i wave, probki dzwieku, nie obciaza systemu (Live! straszliwie obciaza, bo to karta soft - jak win-modem..). Wiekszosc parametrow (sparawdz to) kart Y-7x4 stawia je o kilka klas wyzej, niz Live`a.. Poza cena Y-724 - 50zl, smiecio-live - 200zl :-( -- Wszystkiego Dobrego (w tym i tym nabitym w koszty przez CL) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Sorry ale pytalem o ceny odtwarzaczt DVD Audio ? A nie kart ! Na karte i tak nie mam kasy :( Mysle ze od 3000 zl , w gore . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 ***Jak wypadają w porównaniu z SB128. ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Czy Kolego zartujesz? To nie ta klasa. Te "XG" (nazwa ukladu syntezy) sa o pare generacji nowsze od SB-128=zabytek techniki klasy S3Virge;-), i kilkanascie razy lepsze od nich jakoscia dzwieku. Podaje ponownie ich nazwy (typy): Y-724 i Y-754 - ta druga ma SPDIF na osobnym sledziu. -- Wszystkiego Dobrego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 A do jakich celów chcesz używać karty dźwiękowej (Luizyt) co :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 A do jakich celów chcesz używać karty dźwiękowej (Luizyt) co :?: :?: :?: No wlasnie najwazniejsze pytanie dopiero padlo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Ja chciałem porównywać z sb128 ze względu na cenę, a te Yamahy (patrzyłem na allegro ) są jeszcze tansze niż ten sb128. Nie szukam jakiejś super karty tylko kumple mają SB128 i jest o niebo lepszy niż zitegrowana jeden miął wcześniej SB16 na isa który też grał nieżle(lepie niż ac97) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Takiej szukam żeby MP3 było jakoś słychać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 prawda ze creative jest monopolista ale robi zdecydowanie najlepsze karty a o głosnikach nie wspomne jak masz kase to kup sobie sb live 1024 i do tego zestaw głosniczków tez od creativa sondworks 1600 kiedys widziałem oferte za taki komplet 300 zł i to było box a teraz to mysle ze jeszcze mniej kosztuje i mp3 na pewno bedziesz słyszał jak nalezy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Ja chciałem porównywać z sb128 ze względu na cenę, a te Yamahy (patrzyłem na allegro ) są jeszcze tansze niż ten sb128. Nie szukam jakiejś super karty tylko kumple mają SB128 i jest o niebo lepszy niż zitegrowana jeden miął wcześniej SB16 na isa który też grał nieżle(lepie niż ac97) Rozumiem. Wobec faktu, ze masz Kolegow (oj, mlodosc) i z SB128 i z Y-724 porownaj sobie brzmienie obu tych kart na dobrym (np. 320kbps) nagraniu mp3. SB128 nie ma szans. To przy brzmieniu Yamahy, zaledwie "popierdywanie" jest. I potezny szum. A kwestia ceny? Przeciez monopolista za kazde g..no probuje drzec, ile wlezie, dziwi Cie to? :? -- Wszystkiego Dobrego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 prawda ze creative jest monopolista ale robi zdecydowanie najlepsze karty a o głosnikach nie wspomne Ze co ?? Buhahah ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 to padaj przykład lepszej firmy robiacej głosniki do kompa i lub karty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Przejzyj powyzsze posty a dowiesz sie jakie firmy robia lepsze karty muzyczne ! A glosniki sa syfne ! jak tobie sie takie pierdziochy podobaja to fajnie masz ! ja jestem bardziej wymagajacy ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 to padaj przykład lepszej firmy robiacej głosniki do kompa i lub karty Głośniki do kompa - np. Altec Lansing - a głośniki Creativa nie robi Creative :P tylko Cambridge Audio co do kart - proszę bardzo Hercules, Terratec :P mam obie i żaden Live nie ma szans :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Głośniki do kompa - np. Altec Lansing - a głośniki Creativa nie robi Creative :P tylko Cambridge Audio co do kart - proszę bardzo Hercules, Terratec :P mam obie i żaden Live nie ma szans :P Hehe widze ze jeszcze sa ludzie ORT: ORT: ORT: kturym creative nie zrobilo wody z ...... Ps. Niewiedzialem kto robi dla creative glosniki ale to kolejny dowod na to ze oni sami to nie zabardzo ! Grafiki robil MSI ! Glosniki Cambridge Audio !! NONO Syfna firma jednym slowem ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...