Skocz do zawartości
POWER BY AMD

TPSA z nowu wałka tnie z neo+ nie ma zadnych 149 zata

Rekomendowane odpowiedzi

dostałem własnie rachunek za neo i patrze ze normalnie mie policzyli no to co jest myśle dzwonie dzwonie a ona mi mówi ze jak sobie moje konto zmiejsze do 50 mb napisze tam do nich jakiś papierek to zmiejszą mi abonament do 149 zeta. Więc jak zwykle 1 wielki wałek tpsa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm mozę troszkę OT ale tepsa też mnie wkur*** .Juzdwa tygodnie czekania na testowe NEO ,,kurier miałdo mnie orzyjechać we wtorek.NIe przyjechał.Dzwonie do nic i pytam co jest - niestety ale jeszcze pana podanie nie zostało zweryfikowane :!: Whatafacka siepytam :?: Przecież kurier miał byca podanie nie zostało jeszcze zweryfikowane :?: Dzisiaj miali do mnie dzwoić - niezadzwonili.Juzponad dwa tygodznie czekam.Costu chyba niegra co :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm mozę troszkę OT ale tepsa też mnie wkur*** .Juzdwa tygodnie czekania na testowe NEO ,,kurier miałdo mnie orzyjechać we wtorek.NIe przyjechał.Dzwonie do nic i pytam co jest - niestety ale jeszcze pana podanie nie zostało zweryfikowane :!: Whatafacka siepytam :?: Przecież kurier miał byca podanie nie zostało jeszcze zweryfikowane :?: Dzisiaj miali do mnie dzwoić - niezadzwonili.Juzponad dwa tygodznie czekam.Costu chyba niegra co :?:

poprostu jesteś fefnascie tauzenoow sieberdziesiaty siotmy w kolejce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poprostu jesteś fefnascie tauzenoow sieberdziesiaty siotmy w kolejce
Serio :?: :lol:

ALe przecież miał przyjechać kurier we wtorek :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też miałem skusic sie na tę promocję ale jak narazie dałem sobie spokój, po tym jak u mojego brata częstoi neo zasypia , lub dziła wonliej niż SDI, do przrgladania www sdi starczy a jak sciagnąg coś wiekszego to niestety trzeba sie troche pomęczyć ale nie niemożliwe (nawet do 600MB /24h).

Ciekawe jak bedzie dzialać neo jak dojdzie tylu nowych userów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też miałem skusic sie na tę promocję ale jak narazie dałem sobie spokój, po tym jak u mojego brata częstoi neo zasypia , lub dziła wonliej niż SDI, do przrgladania www sdi starczy a jak sciagnąg coś wiekszego  to niestety trzeba sie troche pomęczyć ale nie niemożliwe (nawet do 600MB /24h).

hm :/ ja jednak gdy bede studiowal (za rok - teraz klasa maturalna) to zafunduje sobie neo+ transf 50KB/s, zew.IP, skrzynka 50MB, wszystko kusi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio TPSA rozszalala sie z tymi promocjami. Tylko czy sa one dla nas czy dla dodatkowych zyskow. Zainteresownaych odsylam na http://www.mocniak.website.pl/ Znajdziecie tam ciekawie przedstawione promocje naszej kochanej Telekomuny. A oto namiastka zawartosci strony:

PLAN SEKUNDOWY:

Teoria: Plan sekundowy TP dom -wszystkim, którzy pragną rozliczać czas swoich rozmów z dokładnością do 1 sekundy. Koszt połączenia obejmuje opłatę za czas trwania rozmowy rozliczany z dokładnością do jednej sekundy. Ludzie płacą za tyle ile rozmawiają, wszyscy są szczęśliwi, zwłaszcza użytkownicy ISDN, którzy od września mają w standardzie [oczywiście nie mogą z tego zrezygnować] ww. pakiet.

Praktyka: Wszystko wygląda pięknie i ładnie gdyby nie fakt, że w żadnej ulotce informującej nie ma wyraźnie napisane, że pobiera się opłatę za rozpoczęcie każdej rozmowy, co czyni cały system co najmniej nieopłacalnym. To znaczy czasem to przynosi zyski, ale rozmowa ze stoperem w ręku jest niewygodna...

Kalkulator: Przyjmijmy że rozmowa trwa 1 min w tzw. szczycie:

opłata za 1 min połączenia: 10gr

do tego dochodzi opłata za rozpoczęcie rozmowy: 16gr

razem: 26gr [+VAT oczywiście]

normalny impls: 29gr

czyli w sumie oszczędzamy 3gr

A teraz rozmowa 3 min:

opłata za 3 min połączenia: 30gr

plus rozpoczęcie rozmowy: 16gr

razem: 46gr!!!

czyli tracimy w tym przypadku aż 17gr...

Wykres

Dołączona grafika

Podsumowanie: Pakiet ten jest tylko ładnie reklamowany, oszczędzić można tylko podczas wyjątkowo krótkich rozmów. Opłaca się tylko osobom wykonującym dużo bardzo krótkich połączeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zew.IP

a niby jak chcesz to zrobic na neo+???

Cały czas masz zewnętrzny IP tylko że dynamiczny - ale mając np. routerek na freesco instalujesz klienta DynDNS, CJB lub jakiś inny i automatycznie będzie przypisywał zrejestrowaną w danym serwisie domene do twojego aktualnego IP ot i cała sprawa - miałem tak postawione 2 FTP na neo+ ale po formatach ze względu na wolny upload zrezygnowałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zew.IP

a niby jak chcesz to zrobic na neo+???

Cały czas masz zewnętrzny IP tylko że dynamiczny - ale mając np. routerek na freesco instalujesz klienta DynDNS, CJB lub jakiś inny i automatycznie będzie przypisywał zrejestrowaną w danym serwisie domene do twojego aktualnego IP ot i cała sprawa - miałem tak postawione 2 FTP na neo+ ale po formatach ze względu na wolny upload zrezygnowałem.

no ja wiem, ze neo+ ma dynamiczne ip, ale to nie sprawia problemu w przypadku takim jak podal Raptor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie wiem, ja to chbya jakis farciarz jestem :). ZLozylem wniosek , poczekalem tydzien, fakt faktem ze codziennie dzwonilem sie upominac ;D, ale w koncu to tylko tydzien. Podlaczylem modem i od tego czasu (juz prawie 3 tyg.) neo lata jak rakieta :D. Ciagle 64 kb/s ani kilobajta mniej :) . Strony chodza zsybciutko, no po prostu cudo. Przesiadlem sie z sicei osiedlowej i nieporownywalna roznica w komforcie pracy. Nik mi sie nei wpieprza na te moje 512 kbit`ow i wszystko dziala jak nalezy. ZYcze innym tego typu doswiadczeni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też miałem skusic sie na tę promocję ale jak narazie dałem sobie spokój, po tym jak u mojego brata częstoi neo zasypia , lub dziła wonliej niż SDI, do przrgladania www sdi starczy a jak sciagnąg coś wiekszego  to niestety trzeba sie troche pomęczyć ale nie niemożliwe (nawet do 600MB /24h).

no bez przesady wlasnie przesiadlem sie z SDI na neo (tydzien juz uzywam) i prwsze slysze zeby neo sie zatrzymywalo ale chodzilo wolniej od SDI oi czym ty gadasz, NEO teraz jest 10zl drozsze od SDI ktore biega na 115kb/s - naprawde nie wiem gdzie tu sie zastanawiac to rocznie zaplacisz 120zl wiecej a ile wiecej danych sciagniesz, stron zobaczysz itd itp , obecnie nie ma alternatywy w naszym kochanym kraju zeby za 150zl miec 512kb/s , niestety monopolista moze pozwolic sobie na obnizenie ceny zrobienie super reklamy i sciaga wszystkich, a pozatym osobiscie mieszkam w domku jednorodzinnym i na moim osiedlu nie ma zadnej kablowki wiec zostala mi tylko tpsa, bo w zadne radiowe lacza nie chce sie bawic , Podsumowujac pod wzgledem szybkosci lacza i ceny tepsa zaskoczyla pozytywnie, gdyby tylko ta cala procedura podpisywania umowy byl szybszy to bylo by juz wszystko ok.

P.S. Rada dla tych co chca zamowic NEO, nie zamawiajajcie przez infolinie czy internet jezeli chcecie miec wszystko wmiare szybko zalatwione, idzcie na adres jaki macie na rachunku telefonicznym, wasz oddzial i tam zlozcie zamowienie, duzo szybciej to trwa-> oni zalatwiaja tylko ludzi ze swojego rewiru a panienki z infolini z calej polski wiec oczywiste jest to ze bedzie szybciej

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz sie w tym pogubilem :roll: Testuje teraz neo, mam mozliwosc ustawienia max 100mb na www i mail, czy moge max wykozystac 50MB aby placic 149zl ??

----

update: przez tydzien mialem ustawione wiecej niz 50MB, teraz mam cale 5MB, czy teraz musze gdzies napisac, ze rezygnuje z tej przestrzeni 100MB ? W koncu test powinien byc za 1,07zl :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie wiem, ja to chbya jakis farciarz jestem :). ZLozylem wniosek , poczekalem tydzien, fakt faktem ze codziennie dzwonilem sie upominac ;D, ale w koncu to tylko tydzien. Podlaczylem modem i od tego czasu (juz prawie 3 tyg.) neo lata jak rakieta :D. Ciagle 64 kb/s ani kilobajta mniej :) . Strony chodza zsybciutko, no po prostu cudo. Przesiadlem sie z sicei osiedlowej i nieporownywalna roznica w komforcie pracy. Nik mi sie nei wpieprza na te moje 512 kbit`ow i wszystko dziala jak nalezy. ZYcze innym tego typu doswiadczeni :)

Nie jestes farciarz, tylko z tego samego wojewodztwa :lol: , ja tez mam srednio dokladnie 64 KB/s i tez czekalem bardzo krotko - 3 dni. Z tego co wiem u nas w naszym rejonie bylego katowickiego to u wszystkich pieknie chodzi :-) Jak dotad byla 1 awaria zalatwiona w 10-20 minut, bardzo duza niezawodnosc, aha i tez mialem SDI i tez tak wymiatajaco chodzilo...Jak wiec widac mozna roznie.

Tez masz Lucenta CellPipe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi