POWER BY AMD Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 dostałem własnie rachunek za neo i patrze ze normalnie mie policzyli no to co jest myśle dzwonie dzwonie a ona mi mówi ze jak sobie moje konto zmiejsze do 50 mb napisze tam do nich jakiś papierek to zmiejszą mi abonament do 149 zeta. Więc jak zwykle 1 wielki wałek tpsa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Według cennika na stronie TP abonament za 149zł zawiera konto 50 MB więc nie wiem w czym problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 miała byc obnizka abonamentu a nie jakości usług. czemu w reklamie nie mówią ze zmiejszają konto do 50 mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 a ty jak sie chwalisz przed kumplami/laskami to czemu tylko o tyvh "dobrych" rzeczach ?:) czytaj regulaminy to nie bedziesz rozczarowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 :arrow: co Ty z choinki sie urwales? przeciez wszystko jest napisane w ofercie tp za co placisz i czego mozesz oczekiwac. dexiak podal dobry przyklad, a reklama ma byc krotka, tresciwa i przyciagajaca uwage klienta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmp Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Mozna to przez neta zalatwic, czy trzeba sie do nich pofatygowac ? W koncu 100MB na skrzynke mi nie jest potrzebne a 50 zl piechota nie chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 hmm mozę troszkę OT ale tepsa też mnie wkur*** .Juzdwa tygodnie czekania na testowe NEO ,,kurier miałdo mnie orzyjechać we wtorek.NIe przyjechał.Dzwonie do nic i pytam co jest - niestety ale jeszcze pana podanie nie zostało zweryfikowane :!: Whatafacka siepytam :?: Przecież kurier miał byca podanie nie zostało jeszcze zweryfikowane :?: Dzisiaj miali do mnie dzwoić - niezadzwonili.Juzponad dwa tygodznie czekam.Costu chyba niegra co :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 hmm mozę troszkę OT ale tepsa też mnie wkur*** .Juzdwa tygodnie czekania na testowe NEO ,,kurier miałdo mnie orzyjechać we wtorek.NIe przyjechał.Dzwonie do nic i pytam co jest - niestety ale jeszcze pana podanie nie zostało zweryfikowane :!: Whatafacka siepytam :?: Przecież kurier miał byca podanie nie zostało jeszcze zweryfikowane :?: Dzisiaj miali do mnie dzwoić - niezadzwonili.Juzponad dwa tygodznie czekam.Costu chyba niegra co :?:poprostu jesteś fefnascie tauzenoow sieberdziesiaty siotmy w kolejce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 hmm mozę troszkę OT ale tepsa też mnie wkur*** .Juzdwa tygodnie czekania na testowe NEO ,,kurier miałdo mnie orzyjechać we wtorek.NIe przyjechał.Dzwonie do nic i pytam co jest - niestety ale jeszcze pana podanie nie zostało zweryfikowane :!: Whatafacka siepytam :?: Przecież kurier miał byca podanie nie zostało jeszcze zweryfikowane :?: Dzisiaj miali do mnie dzwoić - niezadzwonili.Juzponad dwa tygodznie czekam.Costu chyba niegra co :?:poprostu jesteś fefnascie tauzenoow sieberdziesiaty siotmy w kolejceSerio :?: :lol: ALe przecież miał przyjechać kurier we wtorek :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 nie ma co psioczyć, chlopaki zmniejszaja cene a ty jeszcze narzekasz? mam wrazenie ze nie da sie nic zrobic zeby zadowolic chociaz polowe :D ***** jacy ci polacy ******* są :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Nie rozumiem jednej rzeczy :] czy ty naprawde potrzebujesz 100mb na skrzynke mailowa?? Nie poswiecisz 50mb dla 50 zl ?? :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MK Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 też miałem skusic sie na tę promocję ale jak narazie dałem sobie spokój, po tym jak u mojego brata częstoi neo zasypia , lub dziła wonliej niż SDI, do przrgladania www sdi starczy a jak sciagnąg coś wiekszego to niestety trzeba sie troche pomęczyć ale nie niemożliwe (nawet do 600MB /24h). Ciekawe jak bedzie dzialać neo jak dojdzie tylu nowych userów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 też miałem skusic sie na tę promocję ale jak narazie dałem sobie spokój, po tym jak u mojego brata częstoi neo zasypia , lub dziła wonliej niż SDI, do przrgladania www sdi starczy a jak sciagnąg coś wiekszego to niestety trzeba sie troche pomęczyć ale nie niemożliwe (nawet do 600MB /24h). Ciekawe jak bedzie dzialać neo jak dojdzie tylu nowych userów? hm :/ ja jednak gdy bede studiowal (za rok - teraz klasa maturalna) to zafunduje sobie neo+ transf 50KB/s, zew.IP, skrzynka 50MB, wszystko kusi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 zew.IP a niby jak chcesz to zrobic na neo+??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenobiuszek Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 mam neo na 12 miechów umowa do listopada i mi tez przyszedł normalny rachunek ale dziś dzwoniłem i w boa powiedzieli że od pażdziernika normalnie bede miał rachunek juz 149 a 100 mb normalnie tez zostaje nie zredukuja starym abonenta do 50 mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Ejo ja w czwartek zlozylem podanie o neo (plauje test :) ) i w poniedzialkem mam sie zglosic po modem (jutro) zobaczymy co wyjdzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Ostatnio TPSA rozszalala sie z tymi promocjami. Tylko czy sa one dla nas czy dla dodatkowych zyskow. Zainteresownaych odsylam na http://www.mocniak.website.pl/ Znajdziecie tam ciekawie przedstawione promocje naszej kochanej Telekomuny. A oto namiastka zawartosci strony: PLAN SEKUNDOWY: Teoria: Plan sekundowy TP dom -wszystkim, którzy pragną rozliczać czas swoich rozmów z dokładnością do 1 sekundy. Koszt połączenia obejmuje opłatę za czas trwania rozmowy rozliczany z dokładnością do jednej sekundy. Ludzie płacą za tyle ile rozmawiają, wszyscy są szczęśliwi, zwłaszcza użytkownicy ISDN, którzy od września mają w standardzie [oczywiście nie mogą z tego zrezygnować] ww. pakiet. Praktyka: Wszystko wygląda pięknie i ładnie gdyby nie fakt, że w żadnej ulotce informującej nie ma wyraźnie napisane, że pobiera się opłatę za rozpoczęcie każdej rozmowy, co czyni cały system co najmniej nieopłacalnym. To znaczy czasem to przynosi zyski, ale rozmowa ze stoperem w ręku jest niewygodna... Kalkulator: Przyjmijmy że rozmowa trwa 1 min w tzw. szczycie: opłata za 1 min połączenia: 10gr do tego dochodzi opłata za rozpoczęcie rozmowy: 16gr razem: 26gr [+VAT oczywiście] normalny impls: 29gr czyli w sumie oszczędzamy 3gr A teraz rozmowa 3 min: opłata za 3 min połączenia: 30gr plus rozpoczęcie rozmowy: 16gr razem: 46gr!!! czyli tracimy w tym przypadku aż 17gr... Wykres Podsumowanie: Pakiet ten jest tylko ładnie reklamowany, oszczędzić można tylko podczas wyjątkowo krótkich rozmów. Opłaca się tylko osobom wykonującym dużo bardzo krótkich połączeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borowy Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 A ja już od tygodnia cieszę się mając neo (wcześniej SDI). O ile na SDI byłem w stanie ściągnąć max 900 MB/dzień to na neo zdarzyło mi się już 4800 MB/dzień. Chyba jest różnica, a opłata taka sama :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 a mozna zrezygnowac z calego hostingu :?: bo mam inny serwerek :P jezeli by mio obnizyli o 50-100zl to bym sie cieszyl :D oreintuje sie ktos :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 zew.IP a niby jak chcesz to zrobic na neo+??? Cały czas masz zewnętrzny IP tylko że dynamiczny - ale mając np. routerek na freesco instalujesz klienta DynDNS, CJB lub jakiś inny i automatycznie będzie przypisywał zrejestrowaną w danym serwisie domene do twojego aktualnego IP ot i cała sprawa - miałem tak postawione 2 FTP na neo+ ale po formatach ze względu na wolny upload zrezygnowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 zew.IP a niby jak chcesz to zrobic na neo+??? Cały czas masz zewnętrzny IP tylko że dynamiczny - ale mając np. routerek na freesco instalujesz klienta DynDNS, CJB lub jakiś inny i automatycznie będzie przypisywał zrejestrowaną w danym serwisie domene do twojego aktualnego IP ot i cała sprawa - miałem tak postawione 2 FTP na neo+ ale po formatach ze względu na wolny upload zrezygnowałem. no ja wiem, ze neo+ ma dynamiczne ip, ale to nie sprawia problemu w przypadku takim jak podal Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 zew.IP a niby jak chcesz to zrobic na neo+??? jest zew. IP, ale dynamiczne :] , co nie jest problemem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 ja nie wiem, ja to chbya jakis farciarz jestem :). ZLozylem wniosek , poczekalem tydzien, fakt faktem ze codziennie dzwonilem sie upominac ;D, ale w koncu to tylko tydzien. Podlaczylem modem i od tego czasu (juz prawie 3 tyg.) neo lata jak rakieta :D. Ciagle 64 kb/s ani kilobajta mniej :) . Strony chodza zsybciutko, no po prostu cudo. Przesiadlem sie z sicei osiedlowej i nieporownywalna roznica w komforcie pracy. Nik mi sie nei wpieprza na te moje 512 kbit`ow i wszystko dziala jak nalezy. ZYcze innym tego typu doswiadczeni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki__ Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 czyli, zeby uscislic: jesli kupowalem neo+ bodazje w czerwcu (poprzednia promocja, na wakacje) to abonament 149 zeta bende mial od pazdziernika, tak? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Ejo powiem wam cos niespotykanego ostatnio - w czwartek zlozylem podanie o neo w poniedzialek mialem :) ... - mam pytanie tylko czy 149 zl jest netto czy bruto bo jakos nie mam ochoty wchodzic na strone tepsy zeby sie przekonac... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 brutto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 tak sobie pomyslalem moze jak wogule zrezygnuje z tego konta neostrada.pl to dostante za 99zl/mies :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 też miałem skusic sie na tę promocję ale jak narazie dałem sobie spokój, po tym jak u mojego brata częstoi neo zasypia , lub dziła wonliej niż SDI, do przrgladania www sdi starczy a jak sciagnąg coś wiekszego to niestety trzeba sie troche pomęczyć ale nie niemożliwe (nawet do 600MB /24h). Ciekawe jak bedzie dzialać neo jak dojdzie tylu nowych userów? no bez przesady wlasnie przesiadlem sie z SDI na neo (tydzien juz uzywam) i prwsze slysze zeby neo sie zatrzymywalo ale chodzilo wolniej od SDI oi czym ty gadasz, NEO teraz jest 10zl drozsze od SDI ktore biega na 115kb/s - naprawde nie wiem gdzie tu sie zastanawiac to rocznie zaplacisz 120zl wiecej a ile wiecej danych sciagniesz, stron zobaczysz itd itp , obecnie nie ma alternatywy w naszym kochanym kraju zeby za 150zl miec 512kb/s , niestety monopolista moze pozwolic sobie na obnizenie ceny zrobienie super reklamy i sciaga wszystkich, a pozatym osobiscie mieszkam w domku jednorodzinnym i na moim osiedlu nie ma zadnej kablowki wiec zostala mi tylko tpsa, bo w zadne radiowe lacza nie chce sie bawic , Podsumowujac pod wzgledem szybkosci lacza i ceny tepsa zaskoczyla pozytywnie, gdyby tylko ta cala procedura podpisywania umowy byl szybszy to bylo by juz wszystko ok. P.S. Rada dla tych co chca zamowic NEO, nie zamawiajajcie przez infolinie czy internet jezeli chcecie miec wszystko wmiare szybko zalatwione, idzcie na adres jaki macie na rachunku telefonicznym, wasz oddzial i tam zlozcie zamowienie, duzo szybciej to trwa-> oni zalatwiaja tylko ludzi ze swojego rewiru a panienki z infolini z calej polski wiec oczywiste jest to ze bedzie szybciej pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 juz sie w tym pogubilem :roll: Testuje teraz neo, mam mozliwosc ustawienia max 100mb na www i mail, czy moge max wykozystac 50MB aby placic 149zl ?? ---- update: przez tydzien mialem ustawione wiecej niz 50MB, teraz mam cale 5MB, czy teraz musze gdzies napisac, ze rezygnuje z tej przestrzeni 100MB ? W koncu test powinien byc za 1,07zl :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 ja nie wiem, ja to chbya jakis farciarz jestem :). ZLozylem wniosek , poczekalem tydzien, fakt faktem ze codziennie dzwonilem sie upominac ;D, ale w koncu to tylko tydzien. Podlaczylem modem i od tego czasu (juz prawie 3 tyg.) neo lata jak rakieta :D. Ciagle 64 kb/s ani kilobajta mniej :) . Strony chodza zsybciutko, no po prostu cudo. Przesiadlem sie z sicei osiedlowej i nieporownywalna roznica w komforcie pracy. Nik mi sie nei wpieprza na te moje 512 kbit`ow i wszystko dziala jak nalezy. ZYcze innym tego typu doswiadczeni :) Nie jestes farciarz, tylko z tego samego wojewodztwa :lol: , ja tez mam srednio dokladnie 64 KB/s i tez czekalem bardzo krotko - 3 dni. Z tego co wiem u nas w naszym rejonie bylego katowickiego to u wszystkich pieknie chodzi :-) Jak dotad byla 1 awaria zalatwiona w 10-20 minut, bardzo duza niezawodnosc, aha i tez mialem SDI i tez tak wymiatajaco chodzilo...Jak wiec widac mozna roznie. Tez masz Lucenta CellPipe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...