Skocz do zawartości
Arkady

jaka grafa do gierek i nie tylko?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chciałbym zmienić grafę, by móc od czasu d czasu pograć na przyzwoitym poziomie. Interesuje mnie tylko ATI, cena - cóż, nie więcej jak 800zł ale nie znaczy, że nie mogło by być mniej.

podam gierki i powiedzcie jaka grafa wystarczy, by móc w 1024/768 grać w nie przy pełnych detalach, tak by nie było rwania:

1 simcity4

2 max payne (dwójka też)

3 gierki typu rpg - neverwinternights, baldurs gate, icewind dale

4 need for speed

jak możecie to podawajcie minimalne grafy (w sensie minimum kasy za spełnienie wymogów wydajności) dla każdego tytułu, dzięki za odpowiedzi :)

PS. grafa MUSI mieć obsługę 2 monitorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chciałbym póki co mieć obraz, jak wygląda sprawa ze sprzętem nie modowanym, jakie są różnice w obrębie danego chipsetu a różnych producentów. czy w ogóle mam nad czym się zastanawiać z moimi wymogami i daną kaską?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No coz!! Masz problem ale to jest normalne przy kupnie grafiki.

Pewnie kazdy potwierdzi ze najlepiej dolozyc pare zlotych i kupic ATI 9500PRO, ewentualnie poszukaj czegos na allegro, moze byc tez zmodowany 9500.

eee, może głupie pytanie, bo dawno nie siedziałem w kompach :) - czy jest możliwe dostać gdzieś 9500pro?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, dzięki, ale co do tematu - czy nikt nie grał np. w simcity4? nie chcę tego zamiszczać na grach bo mi to wyrzucą. czy do sim city wystarczy 9200 czy też trzeba 9600 ?

Ta gra nie ma az takich wymagan Zalecane to P-III 1 GHz a o grafie nawet nie ma wzmianki (info z gamespot.com) Ja gralem na Athlonie 1333 i Rivie TnTM64... w 800x600 a moze 1024x768 juz nie pamietam dokladnie, w polowie a moze wiecej detali bez zadnego rwania... Na konfigu z podpisu nie mam obecnie obecnie gry ktora by rwala nawet w 1280x1024 full detali a Sim City 4 chodzi piekniusienko.

Moim zdaniem najlepiej zrobisz jak kupisz 8500 (Nvidie pomijam tak jak mowisz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...