hancock Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Pytanie nr1 postanowiłem kupic dwa wentyle 80x80 chce na to przeznaczyc 60-70zł(na dwa oczywiscie) Bardzo zależy mi na ciszy (i oczywiscie na wydajności) no i szukam - zastanawiam sie wlasnie nad tym Spire ClearBlue - http://sirius.pl/product.php?action=info&id=7042&sid=1 CoolerMaster DAF-B82 - http://sirius.pl/product.php?action=info&id=5511&sid=1 Arctic Cooling Fan Pro TC - http://sirius.pl/product.php?action=info&id=7089&sid=1 KTÓRY polecacie ?? wydaje mi sie ze powienien byc to wentyl na łożyskach - bo komp mi chodzi 24h/dobe(zastanawialem sie nad zalmanem slizgowym - ale wlasnie chyba go nie wezme ze wzgledu na te lozyska slizgowe - wiem ze po jakims czasie robia sie glosne) No i jak jest z tą regulacją obrotów - czy da sie to robić na za pomocą SpeedFana ?? - czy trzeba miec potencjometr ?? Pytanie nr2 zamówilem sobie juz Zalmana ZM-NB47J na NB i chcialbym sie dowiedziec - moze wy wiecie - czy jezeli zmienie radiator z orginalnego Epox na tego Zalmanka to strace gwarancję na płyte gł czy nie ?? To chyba tyle - prosze o odpowiedz !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 ja do pytania 2. Jak zorbisz to tak że potem w serwisie sieno dopatrzą że cosmajstrowałeś to gwara bedzie.BO nie mówisz tu chyba zę oddasz im tapłytęz zalmanem :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 speed fana to jeszcze w akcji nie widzialem tak na serio nie znam sprzeta na jakim by dzialal ;-) ale podobno dziala co do wiatrakow radzil bym ci jednak cos na slizgu bedzie cichsze, mam taki spire tylko nie jest przezroczysty i po zamianie na stareego slizga z zasilki jest ciszej, kulermastera tez bym sobie darowal ze wzgl na ... - regulacje obrotow, sam wiesz - jak chcesz miec cos dobrze zrobione /wyregulowane ;-) zrob to sam na temat arctica nie wiem nic ale jakos on jeden budzi jeszcze nadzieje ;-) Pozdro 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 a moze ten Zalman ZM-F1 - jak by chodził na silent mode caly czas - to by mu sie nic nie stało - moze by nie charczał - bo mi komp daziala czaly czas i chce zeby bylo cicho pleez - odpowiedzcie !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 ten Spire to taki sam wentyl(parametry) jak na FRII - bardzo cichy, wydajnosc tez dobra - polecam. dodam tylko ze mam jeszce jeden wentyl Spire - ~2900RPM. ten juz minimalnie halasuje. wpadlem na pomysl zeby zamienic wentyl z coolera z tym szybszym i w sumie duzo to nie dalo, moze 1-2*C. ale ile radochy przy tym. :) i jest troche ciszej, bo glosniejszy jest w srodku obudowy, a wczesniej byl z przodu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...