yoshi_tom Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Witam, nieco ponad tydzien temu zakupilem ten wlasnie model co w temacie. Wszystko bylo by OK. Gdyby nie geometria. Nie moge idealnie prosto do bocznej czarnej lini monitora ustawic obrazu. Zawsze albo z prawej albo z lewej mam jakies zakrzywienie badz to w prawo badz to w lewo :( Meczylem sie juz nie raz po 30min i kicha :( Druga sprawa jest taka ze jak patrzy sie prosto na monitor to widac ze dolna czesc ekranu jest "beczkowata" tzn. ze Pasek startu z lewej i prwej strony jest bardzij opuszczony a srodyk jest nieco wyrzej. Skolei z gory jest odwrotnie srodek idzie w gore natomiast szczegulnie prawy bok w dol :( Jest jeszcze problem ze Gdy wlacze monitor po kilku godzinach jego odpoczynku czesc obrazu jest "rozciagnieta" tzn. pol paska startu nie widze bo obraz tak jakby sam sie rozciagna. Oczywisci rozciaga on sie rownomiernie i u dolu i u gory. Jak dla mnie sa to ewidentne wady :?: Albo ja tego nie umiem wyregulowac.... Jak myslicie czy monitor nadaje sie do reklamacji ? Kupilem go 1,5 tyg temu wiec od reki powinni mi wymienic. Prosze o szybkie odpowiedzi bo nie wiem co robic :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi_tom Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Jeszcze jedno a moze jakims programikiem sie da to lepiej zrobic niz OSD monitora ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 trzeba bylo w sklepie sprawdzic samsungi maja to do siebie, ze wystepuja problemy z geometria, w wiekszosci da sie je w miare usunac mozesz pojsc do serwisu, moze ci wyreguluja, ale pewnie nie za darmo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi_tom Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 trzeba bylo w sklepie sprawdzic samsungi maja to do siebie, ze wystepuja problemy z geometria, w wiekszosci da sie je w miare usunac mozesz pojsc do serwisu, moze ci wyreguluja, ale pewnie nie za darmo Niestety niemoglem sprawdzic. Dostalem fabrycznie zapieczetowany i pozaklejany monitor. A czy myslisz ze mam podstawy do reklamacji :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Ja do NEC'a ściągnęłem program do regulacji geometrii, i ma więcej opcji niż OSD. Poszukaj, szajsung może też ma. BTW. właśnie dlatego nie myślałem o szajsungu- ciężkie problemy z geometrią. W NEC'u aż tyle tego nie miałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 MAm to samo ale przez 2 lata jak mam ten złom to nic nie wymyśliłem - AOC na kineskopie szajsunga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi_tom Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 ehh... niby Szajsung dodaje.... taki programi co sie wabi mouscren ale on ma to samo co w OSD..... Widze ze podjaralem sie dobrymi opiniami o dobrych monitach Samsunga. Moj ma bardzo wysokie parametry. Wyciaga az 120Hz przy 1024/768 :) P.S: A z tym rozciaganiem sie ekranu na poczatku pracy i powrotem do normalnych rozmiarow po kilkunastu minutach ktos sie spotkal ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi_tom Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Ja do NEC'a ściągnęłem program do regulacji geometrii, i ma więcej opcji niż OSD. Poszukaj, szajsung może też ma. BTW. właśnie dlatego nie myślałem o szajsungu- ciężkie problemy z geometrią. W NEC'u aż tyle tego nie miałem. hmm... a moze ten programik zadziala takze z szajsungiem ? Zarzuc linka do tego programu jak mozesz. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 O żebym to ja pamiętał. Szukaj chyba "naviset" na stonie neca. Ale na 99.9% nie zadziała z szajsungiem, bo monitor musi być zgodny z DCC/IC i w ten sposób jest identyfikowany jako NEC. Myślę, że inny vendor nie prejdzie. BTW szajsungi to fajne monitory, ale właśnie za dużo widziałem zwalonej geometrii, i zdecydowałem się jednak na NEC'a; choć gorsze parametry, mam 3 lata gwaracji door2door. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 ja kupilem samsunga 755dfx, geometria tez to ... bani ... :) na poczatku bawilem sie ustawieniami w menu monitora z 15 min ale po ponownym uruchomieniu kompa wrocily stare ustawienia :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Witam. Mam ten sprzęt od 1,5 roku i wszycho jest ok. Obraz rozszerza się lub zwęża w zależności od stopnia nagrzania monitora. Z tego co się orientowałem, problem ten dotyczy nie tylko tego modelu samsunga. Proponuję abyś ustawił wielkość pulpitu po około 2-3 godzinach działania monitora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 W tym roku szukaliśmy dla szwagra Samsunga 765 MB. Przejrzeliśmy kilkanaście egzemplarzy w wielu sklepach. Wszystkie miały schrzanioną geometrię. W końcu szwagier kupił ten z najmniejszymi wadami i się do nich przyzwyczaił. Innej rady na Samsunga nie ma... Na Mitsubishi też rozmiar obrazu zależy od nagrzania monitora. Przez pierwsze 5 minut ekran wychodzi mi trochę poza krawędź, to normalne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 mam 757DFX i jestem bardzo zadowolony... owszem zaraz jak kupilem czekala mnie regulacji geometri ale sobie po ciezkich bojach poradzilem tak, ze mozna powidziec obraz podtym wzgledem jest niemal wzorcowy. Pewne wady o ktorych w pierwszym poscie wynikaja z tego ze monitor nie jest calkowicie plaski, ale to niewielkie wybrzuszenie nie stwarza zadnych problemow. A z pewnych powodow i tak nie zamilbym tego monitora na zaden inny ( zego samego przedzialu cenowego) Jak pisalem ma tylko 1 wada, a mianowicie zbieznosc kolorow w prawym dolnym rogu nie jest idealna kolor niebieski jet minimalnie przesuniety w lewo....ale zeby to zauwazyc trzeba wiedziec na co i kiedy patrzec... na codzien mi to nie przeszkadza... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Ja mam Samsunga SM 700p Plus i jestem kurde zadowolony, nie mam problemów z geo. a obraz jest git. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...