viod Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 To jest najlepsza pompa 600litrowa . Wystarczy poczytac zagraniczne fora . Jednak cena jest totalnie zaporowa. ZenFist a nie lepiej zalatwic Danner Maga 3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 To ja jeszcze zadam pytanko a nawet 2 :) Czy Hydor l40 ma tak samo jak mniejszy srednice pod zlaczki 1/2"?? I czy lepiej kupic hydora l40 czy 2x hydor l30 (zalezy mi na cisnieniu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Te same polcalowki . Jezeli na cisnieniu to kup pompe od CO tyle co 2x hydor wiec masz kase. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Pompa od CO wbrew pozorom nie produkuje tak duzego cisnienia ja jakie wyglada :) - zaluz jej cienkie wezyki a sie przekonasz :) Mam piecowke (co prawde kijowa radziecka) i jakos nie mam do niej przekonania :) - jednak wole zalozyc 2x hydor :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Pompa od CO wbrew pozorom nie produkuje tak duzego cisnienia ja jakie wyglada :) - zaluz jej cienkie wezyki a sie przekonasz :)8O Przeciez jak dasz duzy opor to cisnienie wzrosnie! Co takim czyms chcesz udowodnic? To jakie pompa produkuje cisnienie oraz max. przeplyw znajdziesz w danych producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Dobra to mi powiedz - zapodaj od razu na wyjsciu z pompy od co wezyk 5mm - pociagnie?? (na wejsciu i na wyjsciu) Moim zdaniem nie bardzo - bedzie mielic w miejscu... A taka pompa - moze nie bedzie to jakis mega przeplyw ale pociagnie.... Moze cisnienie nie jest w tym wypadku najlepszym slowem... Ale mniejwiecej o to mi chodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Dobry artykul o pompach znajdziesz na: http://www.procooling.com/articles/html/pu...phaestus__1.php moze pomoze Ci sie zdecydowac, Hydor L20 wypadl dosc dobrze na tej stronce bo jest cichy i tanszy od Eheima 1048 z podobnymi osiagmi. L30 jest tez dobry, bo ma dobre koncowki obie takie same - 12/16 lub 16/22 <- ale to wszystko juz chyba wiesz. Pisza jednak ze juz L30 troche bardziej slychac. Zwroc uwage tez ile pompki 'W' zuzywaja, tym wiecej 'W' tym wiecej ciepla robia. Mowisz ze masz kable 10mm? Sugeruje przeskocz na 12/16mm - sa uzywane znacznie czesciej w roznych produktach, mysle ze bedzie ci latwiej w ten sposob. sklep ogrodniczy z roznymi pompkami znajdiesz na: http://www.discus.com.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1863 link do tego sklepu znalazlem gdies na tych forach juz nie pamietam gdzie Good luck :wink: - a jak juz kupisz jakas pompe to nie zapomnij zawiadomic na tweak.pl jak sie sprawoje - jak glosna itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...