Skocz do zawartości
yotomeczek

Saga WD ...

Rekomendowane odpowiedzi

Uwaga na WD - firma wypuszcza co trochę inne dyski a oznacza je tak samo (mówię głównie o kontrowersyjnej serii 800JB).

Odebrałem dysia z reklamacji - sprzedałem kumplowi (bo kupiłem maxtora)... do kumpla wpadł łepek też z WD 800JB i co się okazało ??

Jeden dysk ze stycznia, drugi z lipca - są TO CAŁKOWICIE RÓŻNE DYSKI !!!!

Inna obudowa - inna blacha z góry, inny odlew alu, inna elektronika ... inne osiągi

"Mój" głośny - dziwnie mocno wibruje, odczyt średni HDTach ok 48 MB/s, drugi cichy - bez wibracji - odczyt HDTacha średni 37MB/s .....

Czas dostępu 13,5 w wolniejszym, 15,5 w szybszym ....

Co Wy na to ??

Dla mnie dno .... dwa takie same dysie - a jednak każdy z innej bajki ....

Ten wolniejszy zaczyna odczyt z prędkością ok 60MB/s (takpowinno być dla dysia @7200 ...) i momentalnie zwalnia do ok 45MB/s - dalej już spada jak zazwyczaj ....

Szybszy zaczyna od 60 i powoli opada ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

A oznaczenia modeli te same?

Może ten wolniejszy był potraktowany programem do ściszania dysku kosztem wydajności?

Jak nie to piękny numer :roll:

P.S. Ja tam zawsze mówiłem, że Maxtory są najlepsze :wink:

Oba nanaszych oczach zostały rozpakowane z oryginalnego foliaka - więc nikt przy nich nie grzebał ...

Oznaczenia inne

Co do Maxtorów - kumpel wziął WD bo mu Maxtorek coś zaczął zwalniać (5400 - czas dostępu wzrósł do 23ms, po otwarciu katalogu trzeba było czekać ze 2 sekundy na pojawienie się czegokolwiek ...), innemu padła 40GB po 3 dniach ... teraz NIE MA DOBRYCH DYSKÓW /trwałość/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na tym co w podpisie w HD Tach'u mam na starcie 49, 500, a srednie to 41200. Nie wiem czy to dobrze czy zle, ale wydaje mi sie troszke malo. Moze to przez to, ze sciagam gierke..

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

... teraz NIE MA DOBRYCH DYSKÓW /trwałość/

Calkowicie sie z toba zgadzam.

Ja za kilka dni musze kupic jakas 80 i nie mam pojecia jakiej firmy :?:

Mialem juz IBM'y, ktore sie strasznie sypaly, ostatnio mialem Caviara 40 Gb 8 MB Cache i tez nie bylem zadowolony z wydajnosci, a do tego ten swist glowic i temperatura. Tragedia.

Poradzcie cos, bo nie wiem co kupic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie WD to żadna firma a awaryjność ich dysków jest lekko ponad normę. wiem, że niektórzy są zakochani w swoich kawiorach.

kupiłem samsunga SP0612N z serii spin point P80 bo to teraz najcichsze dyski na rynku a wydajnością biją barakudy 7200.7 i maxtory diamopnd max 8. samsung siębardzo poprawiła caviar bardzo się zeszmacił ostatnimi czasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

80JB

A niby czemu mam ja, czy ktos wierzyc w to co piszesz skoro nawet nie wiesz czym sie rozni 800JB od 80JB i zawziecie opisujesz 80JB. Wybacz ale jesli sie stawia jakies konkretne zarzuty to sie przedstawia konkretne dowody, a Ty nawet nie pamietasz czy to byl 800JB czy 80JB a moze 90B? :lol:

Skad moge wiedziec czy nie mylisz np 800 JB z 800 EB? Jaka mam pewnosc ze skoro zjadles jedno zero to nie pomyliles np literki?

Czytam ostatnio sporo o Caviarach serii JB i szczerze mowiac to wiekszosc wypowiedzi klasyfikuje w kategorii - "brednie", nie odzywam sie bo raczej szkoda zdrowia, nie sa to ani nigdzie potwierdzone informacje ani zadne rewelacje, zwykle ploty, wszystkie dyski sie psuja, a o takich rzeczach mozna mowic z 90% pewnoscia w przypadku 1000-10000 sztuk a nie dwoch, trzech dyskow kumpla...

A co do podobienstwa to nie wiem czego sie spodziewales, ja mialem dla przykladu - dawno temu Cinquecento 700 i moj chodzil calkowicie inaczej niz np mojego kuzyna (mam na mysli wiekszosc rzeczy i doznan jakie mozna rozroznic), brzmienie, silnik itd itd) i calkowicie inaczej nim sie jezdzilo, i pewnie trzecim tez by sie tez inaczej jezdzilo niz tymi dwoma, to co Cinquecento bylo zle czy jak? Serie bywaja rozne i nie ma w tym nic dziwnego.

Natomiast rozbraja mnie sposob takiego pisania.

blabla Uwaga na Fiata bo produkuje rozne Cinquecento... czy to nie jest chociaz troche zabawne??? Na prawde myslisz ze z dyskami jest inaczej?

Owszem zgadzam sie ze dyski sa bardziej awaryjne niz kiedys i to mnie troche denerwuje, ale po co takie "publiczne panikowanie" zaznaczam ze to jest forum publiczne i podaje sie tu publiczne informacje, dlatego wlasnie zwracam uwage, mowiac "uwaga na wd" rzucasz publicznie haslo na ktore nie masz wiarygodnych dowodow ani nawet tez, malo tego juz na wstepie wykazujesz brak szczegolowosci i fachowosci.

Jak kazdy czlowiek ktoremu sie cos zepsulo bedzie wszczynal taki topic, to nie bedzie nic innego jak jeden wielki strach przed kupnem czegokolwiek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zabronisz ? każdy wyraża tu swoje opinie a nie jakieś "dane publiczne". :lol: przecież to forum dyskusyjne a nie powszechny spis ludności.

miałem caviara 20 GB 5400 2 lata, na początku był dla mnie w miarę cichy (przesiadłem się z samsunga 1.6 GB, który do dzisiaj mam na kieszeni) ale po jakimś czasie drażnił mnie jego metaliczny odgłos talerzy. do tego bardzo mocno skrobał przy pracy głowic, później zaczął się wyłączać podczas pracy (czasem kilkanaście razy na godzinę) i nie był to tylko felerny egzemplarz, cała seria była doopna i choojowieńka. na końcu przy restarcie kompa (z windy "uruchom ponownie") nie uruchomił się system, smart pokazał błąd, narzędzia diagnostyczne szaleją, pod dosem niektóre pliki się dało uratować ale dysk jest do wyrzucenia.

i jak po czymś takim ufać tej firmie ? a jeszcze pod tym samym symbolem sprzedają kilka bardzo różniących się modeli : jeden 45 MB/s, drugi jużtylko 37 MB/s, jeden głośny a drugi mnieh głośny (cichych caviarów nie ma), do tego zupełnie inna obudowa.

firma się zeszmaciła, tyle co mieli lipnych serii ostatnio. najpierw lipna seria padająca po 3 miechach (i mnóstwo tematów na forum), ludzie powymieniali i działały OK, potem znowu lipne sztuki i kolejne tematy na forum. o barakach i maxtorach nie było nic słychać o lipnych seriach, mniej więcej równo trafiają się słabsze sztuki. o samsungach też cicho ale ich jest mało, szczególnie na forum.

jak ktoś to przeczytał to fajnie, trochę długie ale tyle mam do powiedzenie o zrażeniu siędo tej firmy. Heh, dane publiczne :lol: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

zabronisz ? każdy wyraża tu swoje opinie a nie jakieś "dane publiczne". :lol: przecież to forum dyskusyjne a nie powszechny spis ludności.

miałem caviara 20 GB 5400 2 lata, na początku był dla mnie w miarę cichy (przesiadłem się z samsunga 1.6 GB, który do dzisiaj mam na kieszeni) ale po jakimś czasie drażnił mnie jego metaliczny odgłos talerzy. do tego bardzo mocno skrobał przy pracy głowic, później zaczął się wyłączać podczas pracy (czasem kilkanaście razy na godzinę) i nie był to tylko felerny egzemplarz, cała seria była doopna i choojowieńka. na końcu przy restarcie kompa (z windy "uruchom ponownie") nie uruchomił się system, smart pokazał błąd, narzędzia diagnostyczne szaleją, pod dosem niektóre pliki się dało uratować ale dysk jest do wyrzucenia.

i jak po czymś takim ufać tej firmie ? a jeszcze pod tym samym symbolem sprzedają kilka bardzo różniących się modeli : jeden 45 MB/s, drugi jużtylko 37 MB/s, jeden głośny a drugi mnieh głośny (cichych caviarów nie ma), do tego zupełnie inna obudowa.

firma się zeszmaciła, tyle co mieli lipnych serii ostatnio. najpierw lipna seria padająca po 3 miechach (i mnóstwo tematów na forum), ludzie powymieniali i działały OK, potem znowu lipne sztuki i kolejne tematy na forum. o barakach i maxtorach nie było nic słychać o lipnych seriach, mniej więcej równo trafiają się słabsze sztuki. o samsungach też cicho ale ich jest mało, szczególnie na forum.

jak ktoś to przeczytał to fajnie, trochę długie ale tyle mam do powiedzenie o zrażeniu siędo tej firmy. Heh, dane publiczne :lol: .

firma sie zeszmacila? facet o czym ty w ogole piszesz, lepiej sobie popraw tego SMASUNGA w podpisie a takie brednie jak masz zamiar pisac to wejdz na forum dla szwaczek.totalna.kapa.pl albo jakies inne, takie pisanie to wlasnie nic poza glupim gadaniem. Owszem forum to forum, ale jest to juz na tyle forum publiczne ze za pisanie glupot powinno sie wieszac i strzelac. Komentarze w stylu "firma sie zeszmacila" po prostu sprawiaja ze mi opada szczeka na sam dol i odechciewa mi sie czytac to forum. A sam yotomeczek udowonil juz wyraznie, ze nie ma pojecia o czym pisze (80JB) w jednym poscie UWAGA NA WD, w drugim UWAGA NA PTR, to moze jeszcze uwaga na polskie drogi???

Albo pisanie o tym co mnie cytuje "wqurwia" gdybym ja mial zaczac pisac o tym co mnie tak a co nie, to na pewno nawet bys tego nie czytal, ani nikt tego by nie przeczytal, uwazam ze forum publiczne do czegos zobowiazuje a nie do pisania <span style="color:red;">[ciach!]</span>l. Tymbardziej ze jest to dzial sprzet, dyskusje tego typu - UWAGA NA PTR czy WD mnie wqurwia powinny sie znalezc na Oslej laczce, mnie tez masa rzeczy wqurwia i na pewno nie bede ich tu rozpisywal, straszna dziecinada...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co ci się nie podoba w napisaniu "smasung" zamiast "samsung" w podpisie ?

a jak ci nie pasuje co piszę to ok, wisi mi to. ale też głupotą jest wychwalanie caviarów jakie to one są super szybkie i bezawaryjne. ostatnio było tyle tematów o padniętych caviarach że sam ten fakt jest zastanawiający. sprzedaż seagatów nie spadła a jakoś mało kto na forum pisze, że mu padła baraka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

co ci się nie podoba w napisaniu "smasung" zamiast "samsung" w podpisie ?

a jak ci nie pasuje co piszę to ok, wisi mi to. ale też głupotą jest wychwalanie caviarów jakie to one są super szybkie i bezawaryjne. ostatnio było tyle tematów o padniętych caviarach że sam ten fakt jest zastanawiający. sprzedaż seagatów nie spadła a jakoś mało kto na forum pisze, że mu padła baraka.

Wlasnie tyle tematow jest bo jeden walnie bzdure a reszta to walkuje zamiast od razu powstrzymac... Czy widziales temat np w ktorym ludzie pisza uwaga na radeony bo sa niemodowalne??? Nie? A dlaczego? 50% pewnie nie jest... A tu facet kupil dysk i po miesiacu ten mu sie psuje a on cyk temat na forum (zaloze sie ze chodzil krecono PCI) - uwaga na to na to i na to i na sekretarke tez...., to to jest smieszne! Poza zamieszaniem nic innego nie wprowadza. Druga sprawa czy ja gdzies wychwalalem caviara? Czy ja gdzies napisalem np ze uwaga na IBM jest do du-py czy tysiac innych firm? bo mi sie zepsulo? Wiele rzeczy mi sie zepsulo i nie pisze ze te firmy sie zeszmacily?, problem w tym ze nigdy bym sie nie osmielil pochwalic nic czy skrytykowac, bo do tego trzeba miec ogrom doswiadczenia i praktyki, a niestety dyski zbyt szybko przychodza i zbyt szybko odchodza, daleki jestem jednak puszczania postow w stylu Uwaga na Cinquecento i uwaga na PTR...

A co do czepiania sie napisanego 80JB, zaznaczam ze nie jest to jakas pomylka, lecz jawnie powtarzany blad, czy nie uwazasz ze smieszna jest krytyka osob ktore nawet nie sa pewne co krytykuja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

80JB

A niby czemu mam ja, czy ktos wierzyc w to co piszesz skoro nawet nie wiesz czym sie rozni 800JB od 80JB i zawziecie opisujesz 80JB. Wybacz ale jesli sie stawia jakies konkretne zarzuty to sie przedstawia konkretne dowody, a Ty nawet nie pamietasz czy to byl 800JB czy 80JB a moze 90B? :lol:

Skad moge wiedziec czy nie mylisz np 800 JB z 800 EB? Jaka mam pewnosc ze skoro zjadles jedno zero to nie pomyliles np literki?

Czytam ostatnio sporo o Caviarach serii JB i szczerze mowiac to wiekszosc wypowiedzi klasyfikuje w kategorii - "brednie", nie odzywam sie bo raczej szkoda zdrowia, nie sa to ani nigdzie potwierdzone informacje ani zadne rewelacje, zwykle ploty, wszystkie dyski sie psuja, a o takich rzeczach mozna mowic z 90% pewnoscia w przypadku 1000-10000 sztuk a nie dwoch, trzech dyskow kumpla...

A co do podobienstwa to nie wiem czego sie spodziewales, ja mialem dla przykladu - dawno temu Cinquecento 700 i moj chodzil calkowicie inaczej niz np mojego kuzyna (mam na mysli wiekszosc rzeczy i doznan jakie mozna rozroznic), brzmienie, silnik itd itd) i calkowicie inaczej nim sie jezdzilo, i pewnie trzecim tez by sie tez inaczej jezdzilo niz tymi dwoma, to co Cinquecento bylo zle czy jak? Serie bywaja rozne i nie ma w tym nic dziwnego.

Natomiast rozbraja mnie sposob takiego pisania.

blabla Uwaga na Fiata bo produkuje rozne Cinquecento... czy to nie jest chociaz troche zabawne??? Na prawde myslisz ze z dyskami jest inaczej?

Owszem zgadzam sie ze dyski sa bardziej awaryjne niz kiedys i to mnie troche denerwuje, ale po co takie "publiczne panikowanie" zaznaczam ze to jest forum publiczne i podaje sie tu publiczne informacje, dlatego wlasnie zwracam uwage, mowiac "uwaga na wd" rzucasz publicznie haslo na ktore nie masz wiarygodnych dowodow ani nawet tez, malo tego juz na wstepie wykazujesz brak szczegolowosci i fachowosci.

Jak kazdy czlowiek ktoremu sie cos zepsulo bedzie wszczynal taki topic, to nie bedzie nic innego jak jeden wielki strach przed kupnem czegokolwiek...

Pięknie - widzę, że ugodziłem twoją dumę z posiadania tegoż dysku (a może tak ujawnia się twój strach ...)

Jezeli uważasz, że to jest OK - używająć porównań motoryzacyjnych, że 2 takie same samochody (wg nazwy, wyposażenia, itd) mogą różnić się osiągami - to OK. Dla mnie jak Porsche nie osiąga 100 w deklarowanym czasie to jest wałek.

Dyski rozróżniam - a to, że napisałem 80JB wynika z faktu, że miałem na myśli dysk po pierwsze z 8MB cache, po drugie 80GB, po trzecie - biję się w pierś zjadło mi się to jedno zero w nazwie (może mały qiuz co oznacza ??). Z tym 90B to już trochę przegiąłeś - nie musisz robić ze mnie opóźnionego w rozwoju ...

Jeżeli dla ciebie nie ma znaczenia różnica w wydajności rzędu 30% to dla mnie sam udowadniasz kto jest lamą ... (ciekawie wyglądałaby wydajność RAID0 złożonego z tych dysków, tak na marginesie były kupowane w odstępie 2 tygodni w tym samym sklepie ...) Ciekawi mnie, czy uważasz iż różnica w wydajnościach procków o tym oznaczeniu jest też zrozumiała i akceptowalna ??

A dla mnie właśnie krąg znajomych borykających się z krnąbrnym sprzętem jest bardziej wiarygodny od rocznika statystycznego ... i ich reklamacje /oraz moje/ są wystarczająco wiarygodnym dowodem na to, że dzieje się coś złego ze sprzętem tej czy innej firmy ... Może byłeś wychowany w epoce totalitaryzmu - i wierzysz we wszystko co jest odpowiednio często powtarzane, albo też działa na Ciebie magia głośnych nazwisk ...

Właściwie DZIWIĘ CI się, dlaczego odpowiadasz na - jak to nazwałeś - BREDNIE.

Jak dla mnie możesz w nic nie wierzyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Pięknie - widzę, że ugodziłem twoją dumę z posiadania tegoż dysku (a może tak ujawnia się twój strach ...)

Jaka duma?, tymbardziej strach, ja wiem czego sie bac czego nie i nie przywiazuje wagi do czegos takiego jak firma, lata mi to i powiewa i dziwi mnie podejscie INtel vs AMD Ati vs Nvidia Atari vs Commodore itd az po kres swiata, jedyna rzecz ktorej nigdy nie pomijam to rzeczowosc i fachowosc. Ja kupuje to co w miare dobre i zawsze bedzie tak ze komus sie cos udaje a komus nie, bywalo ze lepszy byl Intel, teraz AMD a moze znowu sie odwroci, ja kupuje to co mi najbardziej sie oplaca... Ale nie odradzam AMD, nie odradzam Intela...

Cytat

Jezeli uważasz, że to jest OK - używająć porównań motoryzacyjnych, że 2 takie same samochody (wg nazwy, wyposażenia, itd) mogą różnić się osiągami - to OK. Dla mnie jak Porsche nie osiąga 100 w deklarowanym czasie to jest wałek.

No to masz duzy problem bo Porsche niczego nie deklaruje i chyba nigdy nie deklarowalo co najwyzej deklarowane jest spalanie samochodu, ale jeszcze zaden wariat na swiecie nie zdarzyl sie co by reklamowal z tego powodu auto... A w 95% tak wlasnie jest ze auto pali wiecej niz deklarowano. nie wiem gdzie widziales cos takiego jak zadeklarowane przyspieszenie przez Porsche, moze jeszcze powiesz ze skoro Porsche nie przyspieszy w 5 do setki na lodzie to bedziesz reklamowal bo producent zadeklarowal? tymbardziej dyski, przeczytales gdzies test i uwazasz ze to jest deklaracja? czy WD zapewnil gdzies ze 800JB chodzi np STALE powyzej 60 MB/s??? watpie...

A po za tym np taki Mercedes wyprodukowal wadliwe A170 ktore nie przechodzilo testu losia... czy Mercedes sie zeszmacil? czy Mercedes to firma do [gluteus maximus] Odradzam Mercedesy bo nie przechodza testu losia!...

A np takie Mitsubishi sprzedalo kilkaset aut za ktore poplacili ludzie a aut nie bylo... itd itd itd itd itd itd itd itd itd itd itd itd itd itd

WPADKI SIE ZDARZAJA najlepszym! pytanie - jak z nich wychodza, WD daje 3 lata gwarancji, dla mnie to jest wyjscie z glowa...

Cytat

Dyski rozróżniam - a to, że napisałem 80JB wynika z faktu, że miałem na myśli dysk po pierwsze z 8MB cache, po drugie 80GB, po trzecie - biję się w pierś zjadło mi się to jedno zero w nazwie (może mały qiuz co oznacza ??)

.

Moze maly quiz, co oznacza... nic to samo co 400, 600, 800, 1200 czyli pojemnosc... EB to 2 MB buforu, JB 8 MB.

Cytat

Z tym 90B to już trochę przegiąłeś - nie musisz robić ze mnie opóźnionego w rozwoju ...

Widzisz to dziala w dwie strony. 80JB to tez przegiecie, mozna byc w ciazy albo nie byc, nie ma polsrodkow zarowno 80JB jak i 90B to takie samo przegiecie...

Cytat

Jeżeli dla ciebie nie ma znaczenia różnica w wydajności rzędu 30% to dla mnie sam udowadniasz kto jest lamą ... (ciekawie wyglądałaby wydajność RAID0 złożonego z tych dysków, tak na marginesie były kupowane w odstępie 2 tygodni w tym samym sklepie ...) Ciekawi mnie, czy uważasz iż różnica w wydajnościach procków o tym oznaczeniu jest też zrozumiała i akceptowalna ??

Lama to jest zwierze, natomiast Twoje testy wydajnosci nie maja wiarygodnosci, po tym co uslyszalem i przeczytalem nie jestem pewien juz czy czasem nie zapuszczasz rippowania z DVD podczas tych testow... A po za tym sama wydajnosc dysku to jedno a koncowa w danym komputerze to drugie, skad mozesz wiedziec ze np nie masz walnietej tasmy? a moze masz walnieta plyte? Przyczyn i powodow moze byc masa i zawsze pozniej mozna zrobic glupia mine i zapada pozniej taka dziwna niezreczna cisza co? [shrek] :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Lama to jest zwierze, natomiast Twoje testy wydajnosci nie maja wiarygodnosci, po tym co uslyszalem i przeczytalem nie jestem pewien juz czy czasem nie zapuszczasz rippowania z DVD podczas tych testow... A po za tym sama wydajnosc dysku to jedno a koncowa w danym komputerze to drugie, skad mozesz wiedziec ze np nie masz walnietej tasmy? a moze masz walnieta plyte? Przyczyn i powodow moze byc masa i zawsze pozniej mozna zrobic glupia mine i zapada pozniej taka dziwna niezreczna cisza co? [shrek]  :lol:

Jasne - a zupę jem widelcem - widzę, że masz o sobie niezłe mniemanie i z każdego kto wyraża poglądy niezgodne z twoimi robisz psychicznego niedorozwoja ...

"A po za tym sama wydajnosc dysku to jedno a koncowa w danym komputerze to drugie" - o co Ci chodzi ??

Oba dyski były testowane bezpośrednio po sobie, na tym samym komputerze, podłączone do tego samego kabla, bez żadnych zmian ustawień w biosie. Każdy dysk został sformatowany (jedna duża partycja). Testy odbywały się bezpośrednio po uruchomieniu windows XP, nie były uruchomione żadne programy w tle ... dla większości rozgarniętych jest to dosyć naturalna procedura testowa (brak uruchomionych innych programów i takie same warunki). Miała to byc krótka informacja o stwierdzonym fakcie - a nie praca magisterska - stąd pewne skróty i uproszczenia. Były też testy kopiowania plików (filmy) z innego dysku (i w drugą stronę).

Jeżeli uważasz innych użytkowników forum za osoby nie posiadające podstawowej wiedzy o sprzęcie - a ich wypowedzi cię denerwują - proponuję oszczędzić nerwy i nie zaglądać tutaj ...

Przy twoim podejściu życzę ci następnego procesora o wydajności mniejszej o 30% niż inny egzemplarz o identycznym oznaczeniu (i nie myślę tutaj o możliwościach OC) - bo dla ciebie jest to normalne i akceptowalne.

I jeżeli uważasz, że brak jednego 0 w nazwie dysku świadczy o niskiej inteligencji i pełnej niekompetencji - to już twoja sprawa. Prawda jest taka, że 90% forumowiczów wie o jakim dysku napisałem, jedynie dla ciebie jest to zero kwestią życia lub śmierci ... jesteś prawnikiem czy co ?

"Moze maly quiz, co oznacza... nic to samo co 400, 600, 800, 1200 czyli pojemnosc... EB to 2 MB buforu, JB 8 MB" dzięki za mały wykładzk :D. Pytanie dotyczyło tego brakującego (w moim opisie) zera - bo jak się ma 800 do oznaczenia pojemności dysku ?? Możesz mi wyjaśnić, bo dla mnie 80 jako oznaczenie dysku o pojemności 80GB jest bardziej zrozumiałe niż 800 - które to ma się nijak do 80GB ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mrtnt ma duzo racji, zakładanie takich tematów mija sie z celem...pracowalem w serwisie firmy komputerowej i wiem ze nie ma dyskow idealnych... A to ze ktos cos napisze na forum, to ja nie wierze jak sam nie zobacze... ludzie rozne rzeczy pisza, nie wiem po co... moze dlatego ze komus czegos zazdroszcza.. moze dlatego zeby sie dowrtosciowac, jacy to oni sa madrzy i okrywczy....

piszecie cos ze sie zmienily obudowy.. czy to źle ? Skoro producent zauwazyl jakies błedy to chcial je poprawic - nie widze w tym nic dziwnego...

znajomi maja Caviary i nie narzekaja... sam kiedys mialem i tez problemu nie bylo, mialem tez IBM i tez byl niezly, nawet chyba lepszy niz obecny MAXTOR, pomimo tego ze Maxtor lepiej wypada w testach...

A kłocic sie na forum o taie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły ... jaki to ma sens, co to zmieni... wplynie na strategie marketingowa albo produkcyjna jakies firmy czy co ... :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

mrtnt ma duzo racji, zakładanie takich tematów mija sie z celem...pracowalem w serwisie firmy komputerowej i wiem ze nie ma dyskow  idealnych... A to ze ktos cos napisze na forum, to ja nie wierze jak sam nie zobacze... ludzie rozne rzeczy pisza, nie wiem po co... moze dlatego ze komus czegos zazdroszcza.. moze dlatego zeby sie dowrtosciowac, jacy to oni sa madrzy i okrywczy....

piszecie cos ze sie zmienily obudowy.. czy to źle ? Skoro producent zauwazyl jakies błedy to chcial je poprawic - nie widze w tym nic dziwnego...

znajomi maja Caviary i nie narzekaja... sam kiedys mialem i tez problemu nie bylo, mialem tez IBM i tez byl niezly, nawet chyba lepszy niz obecny MAXTOR, pomimo tego ze Maxtor lepiej wypada w testach...

A kłocic sie na forum o taie <font color="#FF0000">[ciach!]</font>ły ... jaki to ma sens, co to zmieni... wplynie na strategie marketingowa albo produkcyjna jakies firmy czy co ...  :lol:  :lol:

Poddaje się ...

Więcej już nic o tym podobnych przypadkach nie napiszę ...

Nie mam zaplecza do robienia dobrze udokumentowanych testów (aparat cyfrowy, kamera, sporo miejsca na jakimś serwerze do publikacji wyników). Nikt mnie nie sponsoruje - a takie dogłębne, super zdokumentowane testy zabierają masę czasu ... Wydarzenie które opisałem zajęło około godziny czasu - a było to kilka szybkich testów ...

Fakt, że nikt nie chce w nic wierzyć jest już lekko symptomatyczny (może to znak czasów) i podważa sens istnienia forum...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...