drake87 Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Gdy sprawdzam temp na procesorze [w biosie] pokazuje 42*C... a gdy np. używam jakiegoś programu działającego z windows [cpu cool, aida32] to wyniki temp. zawsze są obniżone o 4*C...Czy te programy pokazują temperaturę błędnie, czy w windowsie po prostu spada temp? [co mi na pewno nie pasuje] 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 :roll: nie to tylko czujniki w ASRocku udaja ze cos mierza :P po prostu brak zczytu z diody termicznej, a czujniki zewnetrzne sa w takiej odleglosci od procka ze "pomiar temp." na tej plycie to IMO zgaduj zgadula :( przegladajac niemieckie forum uzytkownikow ASRocka - przegladnalem watki o pomiarze temp. na w.w. plycie (ktorej rowniez jestem posiadaczem) i jacys kolesie robili testy - przekladali procka z K7VT2 na plyty innych producentow (potrafiacych zczytywac temp. z diody termicznej) i przy identycznie ustwionym/chlodzonym procku roznica temeratur wynosila miedzy 12 a 16 *C (o ile pamietam) oczywiscie w gore - wnioski wyciagnij sam :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drake87 Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 No to normalnie katastrofa 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 No to normalnie katastrofa 8O eeeee tam od razu :P zazwyczaj roznica temp. podawana przez zewnetrzny czujnik i diode termiczna (na tej samej plycie) wynosi miedzy 8 a 14 *C wiec nie jest tak zle - po prostu wszyscy przyzwyczailismy sie do temp. z zewnatrz procka a nie z rdzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal.chrzan Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 przepraszam ze tak sie wcinam do rozmowy :roll: , ale chciałbym sie spytac o coś: posiadam płyte MSI KT4V i mam pytanie z nią związane , jaki pomiar tam jest realizowany z diody trmicznej w procku, czy tez z czujnika na sokecie procka pytam sie bo na testach na maksa mam 56,57 C na tych ustawieniach co sa na pasku, ale chodzi stabilnie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal.chrzan Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 przepraszam ze tak sie wcinam do rozmowy :roll: , ale chciałbym sie spytac o coś: posiadam płyte MSI KT4V i mam pytanie z nią związane , jaki pomiar tam jest realizowany z diody trmicznej w procku, czy tez z czujnika na sokecie procka pytam sie bo na testach na maksa mam 56,57 C na tych ustawieniach co sa na pasku, ale chodzi stabilnie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...