Skocz do zawartości
Quill

Big Problem z Pentiumem 4...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wielki problem z pentiumem 4 ktorego kupilem niedawno :cry:

Wiec wlaczam gre wszystko ladnie chodzi troche dysk wczytuje ale no cuz,

a tu na nastepny dzien jak wlaczam gre to scina sie :? Restartuje kompa reinstaluje stery i nic :? O co lata? W systemie jak sie duzo wczytuje i bardzo mocno sie przemecza to sie tak zasrawa ze nic sie nie da zrobic, a na P4 raczej nie powinien sie przycinac co? Kompa mam od 3 dni, nie jest podkrecany, stery standardowe (Detonatory z www.nvidia.com). Patche i progsy z plyty z driverami do Asusa poinstalowane i nic...[gluteus maximus] :cry:

POMOCY!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wina dysku? (4GB eh :( ) A co do biosu to mi wywala taki komunikat:

Hardware monitor found error, enter power setup menu for details.

A jak juz tam wejde to na Power Temperature, Cpu Fun Speed i Classis Fun Speed jest N/A. Troche dziwne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehz podkrec go do 2.4Ghz i nie bedzie skakac :P. A tak na powaznie to pewnie zaszalales z nowymi programami, za jednym razem instalowanie wielu programow grozi smiercia lub utrata danych ;). Kiedys tak mialem ze zainstalowalem full rzeczy po padzie systemu i pierwszy dzien git, pozniej po restarcie jakos kulawo chodzilo...

Krec tego 1.6A bo szkoda zeby sie marnowal :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko podkrece podkrece, ale musze poczytac kilka tekstow na ten temat itp... a co do tych programow to dokladnie wiem co zainstalowalem :wink: Wiec:

3Dmark 99,3Dmark 2000,3Dmark 2001,NeverWinter,Dungeon Siege,GTA3

Drivery, IRCa,eDonkeya,Winrara i multum patchy do WinXP aha no i GG oczywiscie 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehz. No wiem to jest smieszne,ale czasami 1/100 tak jest ze jak sie full progsow zainstaluje na raz to jak to z WindowZami bywa cos sie im tam popierzy i juz lipa ;). Ale mowie instaluj program jakis wiekshy i reboot i tak w kolko,chociaz wiem ze to czasami brzmi smiesznie w owych czasach,ale prawda jest taka ze z Windowsem jak z jajkiem :P (to nie wina sprzetu, only systemu). Po drugie te 1/100 czy 1/1000 to mozesz byc akurat Ty ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do biosu to mi wywala taki komunikat:

Hardware monitor found error, enter power setup menu for details.

A jak juz tam wejde to na Power Temperature, Cpu Fun Speed i Classis Fun Speed jest N/A. Troche dziwne...

jak sie czepia to znaczy ze jakis paramert wyszedl poza norme bedzie zaznaczony na czerwono zakladka powerhardware monitor

moze dzieki temu dowiesz sie co sie dzieje byc moze masz jakies napiecie za male ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze to dysk, 4 gb, co to jest, ja 4gb to mam na sam system, a niemowiac jeszcze ze jakies gry i inne bajery, odwoluje sie do dysku moze albo cus, wydaje mi sie ze to dysk tak ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj widze ze troche zle wytlumaczylem :wink:

Wiec tak...

1. Wlanczam kompa i wszystko jest ok

2. Wlanczam gre...

3. 5 minut puzniej gra nagle sie niemilosiernie zasrawa...tak ze 1 klatka na 20 sekund. :cry: :cry: :cry: :cry:

4. Restartuje kompa i od nowa :cry: :cry:

W programach tez nieraz tak jest ale musi sie troche komp napracowac zeby w samej windzie sie tak stalo...

Mowiac krotko. Komp mi sie niemylosiernie zasrawa (1fps/sec) przy wiekszym obciazeniu :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Win XP to schit!!!!!jakich malo!!!!!mi caly czas sprawial problemy....tio jakiegos programu nie mozna zainstalowac tio jakiegos pliku nie moze znalesc, a innym razem jakas niezgodnosc wersji...(ten emulator do starszych systemow tio lipa, prawie nigdy nie pomaga)

Nio i jeszcze wpie**** tyle ramu ze SZOK 8O 8O 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh...chyba na serio przetestuje kompa na Winie 98 a potem 2k i lokne na testy w 3dmarku i testa pozadnego zrobie. I oczywiscie przedstawie to na forum 8)

Profesjonalny i calkowicie "bez stronny" test P4 na windowsach...

Ps. Linux RULEZ :wink: :wink: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to dosc glupie bo na procku mam 40 stopni w windzie a po 3Dmarku 2001 SE mam 43/44 stopnie (5075markow)

Jezeli to jest dysk 4GB (moze blad w podpisie) to wina dysku.

A wynik w 3dmarku masz conajmniej zenujaco maly. Na tym sprzecie bez podkrecania spokojnie ponad 8000. Przy podkreceniu wszystkiego okolo 11k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to dosc glupie bo na procku mam 40 stopni w windzie a po 3Dmarku 2001 SE mam 43/44 stopnie (5075markow)

Jezeli to jest dysk 4GB (moze blad w podpisie) to wina dysku.

A wynik w 3dmarku masz conajmniej zenujaco maly. Na tym sprzecie bez podkrecania spokojnie ponad 8000. Przy podkreceniu wszystkiego okolo 11k.

hehe na GF4MX 11k po podkreceniu!!!!!! heheheheheh RRRRRRRRRRRRRRROOOOOOOOOOOOOOOOTTTTTTTTTTTTTTTFFFFFFFFFFFFFFLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to mi nie daje spokoju

raz jeszcze obejrzalem ten film z THG i tam po zdjeciu radiatora p4 mial 29st!!!

Ty piszesz ze masz 40st

sprawdzenie nic nie kosztuje a objawy by pasowaly byc moze cos gdzies nie dociska jak nalezy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spokojnie ze glupie to nie znaczy ze nie sprawdzilem...wszystko pieknie jest. Wentylator pracuje i wszystko docisniete, a powiedz mi co ty zrobiles ze na P4 1.6 masz 30 stopni! Chyba w biosie albo masz 10 wentylatorow w kompie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze inna sprawa. Mi na najnowszych sterach od Audigy raz na piec startow filmik Creative, (ten co wyswietla sie zaraz po starcie systemu), obciaza system w 99% :!: Musialem sie go pozbyc bo reczne wylaczanie tego procesu zaczelo mnie wkur***c.

Sprawdz, kiedy zapycha Ci sie system jaki proces jest za to odpowiedzialny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...