wilczek Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 no mam maly problem bo chce oderwac chipset z starej mobo na breloczyk i jakos nie moge :/ radiatorki odpadly bez zadnych narzedzi, po prostu zlapalem pociagnolem lekko do gory i odpadly :roll: nie ma to jak solidnosc ECS'a :D no ale teraz jak oderwac sam chipset od laminatu :| z tego co widze to jest chyba jakos przklejony ale nie hce narazie mocno go szarpac zeby nie polamac rogow. macie moze jakies doswiadczenie z ich zrywanim ?? czym to najlepiej zrobic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Rebel_ Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 nic na sile podaj mlotek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Szarpaniem to napewno go nie oderwiesz. Przeciez chipset jest przylutowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Chipsetu nieda sie oderwac :!: on jest przylotowany w kilkuset punktach :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 eeee szkoda :( wydawalo mi sie ze nie jest lutowany(nie ma sladow na laminacie) tylko klejony czyms no ale nic :/ no nic ide szukac w szafce spalonego celka :D a jak nie to wytne cos z GeForca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 eeee szkoda :( wydawalo mi sie ze nie jest lutowany(nie ma sladow na laminacie) tylko klejony czyms no ale nic :/ Chłopie co ty mówisz, płyty główne są kilku warstwowe i niema szans zeby zobaczyć luty. Klejony chipset?? a to ciekawe ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 albo porzadna suszarka (nie do wlosow ;) ) albo zapalniczka z drugiej strony mobo. zaden problem 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 albo porzadna suszarka (nie do wlosow ;) ) albo zapalniczka z drugiej strony mobo. zaden problem 8)To się zwie opalarka ;P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 wiem ze mobo jest wielowarstwowe ale widzialem mobo ze zdietym chipsetem i nie wygladalo to jakby wczesniej byly tam luty. Mozliwe ze po sciagnieciu w sposob podobny jak napisal phranzee koles odessal calkiem lut i wyczyscil dokladnie to miejsce i dlatego to tak wygladalo. stad moje wczesniejsze przypuszczenie ze jest klejony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 albo porzadna suszarka (nie do wlosow ;) ) albo zapalniczka z drugiej strony mobo. zaden problem 8)To się zwie opalarka ;P.;) moze byc nawet nagrzewnica :D zartowalem, wiadomo o sochosi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Słyszałem o spawaniu, zgrzewaniu, spiekaniu, lutowaniu, połączeniach owijanych i zaciskanych, ale, jakem lamer nie z tej ziemi, nigdym nie słyszał, by chipset trzymał się płyty jeno na klej i słowo honoru :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 ja zruwalem jakas via apollo z siakiegos starego atrenda pod k62 :) polegalo to na wycieciu chipsetu wraz z mobo, a pozniej pocieciu nozek nozem szewskim :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 w mojej starej komorce ( taka cegla kamieniem lupana) ten glowny procek czy co tam jest byl wlasnie wklejony na mobo :) wygladalo to tak iz na nim jak i plytce byly styki a na obrzezach i w samym srodku mocny klej tak ze takie polaczenie jonas rowenierz istnieje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 ja z kumplem odcielismy chipset z ecs`a brzeszczotem :) kurde troche zabawy bylo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaveBlade Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 byl kuedys podobny temat o zrywaniu chpisetu z geforca siakiegos, moja rada: wytnij z mobo pasek szerokości chipsetu i równy długości chipset na srodku + dwie długośi chipsetu po jego obydwy stronach... złap za te części puste i spróbuj delikatnie przelamac... potem pozostaje kwestia oczysczenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 ja z kumplem odcielismy chipset z ecs`a brzeszczotem :) kurde troche zabawy bylo :D a my powiesilismy stary dysk na scianie i rzucalismy w niego srubokretnem , ale fajnie bylo, pierwszy strafilem go az skurczybyk spadl :twisted: :twisted: , a potem do mobo tylko ze bylo bo bo sie strasznie krusyla jak rzucalismy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 ja z kumplem odcielismy chipset z ecs`a brzeszczotem :) kurde troche zabawy bylo :D a my powiesilismy stary dysk na scianie i rzucalismy w niego srubokretnem , ale fajnie bylo, pierwszy strafilem go az skurczybyk spadl :twisted: :twisted: , a potem do mobo tylko ze bylo bo bo sie strasznie krusyla jak rzucalismy kumpel (ten od ecs`a co go brzeszczotem potraktowalismy :twisted: ) ma jeszcze spalone dwie grafy: riva tnt 2 32mb m64 i riva vanra 16mb, z nimi tez cos zrobimy :D :twisted: tylko co? jedna pojdzie moze na srobokreta tak jak to zrobil qbass, a druga, hmm :) cos sie wymysli. na tym ecs`ie zostal jeszcze sb wiec brzeszczot do reki i do roboty :wink: socketa moze tez wytniemy jak nam sie bedzie nudzic :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 polz plyte na kuchence gazowej i podpal (smierdziec bedzie!!!) powinno sie odlutowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 ja z abita be6 II ????? nie pamietam jak sie to nazywa - ta wersja z raidem zerwalem bxa za pomoca noza - trzeba podciac nozki w rogu az do tego plastiku na gorze a potem podwazyc mocno i odejdzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...