Skocz do zawartości
Włodi

FX 5200

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepiej będzie jak pożycze od qmpla tego titaniuma i sie zobaczy jak to wszycho będzie chodzić. Jak już będe coś wiedział to dam wam znać, ale najpierw muszę kupić sobie pamięć bo bez tego żadnej gry nie odpale i nawet XP nie moge zainstalować :lol:

Niby czemu nie możesz XP zainstalowac??? Jak na 64MB spokojnie sie instaluje. (niżej niesprawdzałęm)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dividie - Nie pisz tutaj, że GF4 nie jest w pełni zgodny z DX8.1, ja już jakiś czas temu próbowałem kilku ludzi przekonać i zostałem ostro zbesztany, za głoszenie cherezji ;).

Myśle że temat z dx8.1 został juz wyjasniony i zamknięty :wink:

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby czemu nie możesz XP zainstalowac??? Jak na 64MB spokojnie sie instaluje. (niżej niesprawdzałęm)

Zainstalować to się i zainstaluje, ale jak chodzi.... :? I tak i tak w nic nie da się grać nawet na ME a co dopiero na XP...

Apropos pamięci: w instrukcji mojego ECSa jest napisane że obsługuje DDR 333, natomiast w w takich programikach jak Sandra, czy Aida pokazuje że maksymalnie uciągnie 266. Pozatym coś mi się obiło o uszy że pod celki lepiej jest kupić 266, ale wydaje mi sie że pomiędzy nimi nie ma aż tak porażającej różnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpal -może nienajlepszego progsa do testów bo sisofta ale zauważ że Durak 1300 jeest bardzo blisko P4 2.0 a przecierz 2.0 ze strony P4  to duzo wiecej jak 1300 duraka. Może przesadziłem że kopie ale zaczyna kopać a napewno skopie starego P4 1.8 Wilamette, skopie i nawet w grach będzie wydajniejszy, bawiłem sie takimi procami to wiem że duron będzie ogólnie wydajniejszy od pentiawki 1.8 willa.Co do 2.0 to bezproblemowo znjde ci benchmarki w którym durak też będzie szybszy i niechodzi mi o to że intel jest do bani czy coś ale każdy wie jak jest.

Co każdy wie jak jest?? Że farmazony wypisujesz a teraz jeszcze potwierdzasz swoją wiedzę na ten temat?? Poczytaj to:

TEST PROCESORÓW

Zobacz sobie to:

Dołączona grafika

i dopiero teraz napisz kogo kopie Duron 1300. Po tym co napisałeś założe się ,że nigdy nie miałeś ŻADNEGO PIV nawet na jądrze Williamette (bardziej prawdopodobne) albo też nigdy nie miałeś Durona(to prawie niemożliwe). I nie pisz mi , że PIV korzysta z RIMM-ów bo Duronowi one i tak nie pomogą (mam nadzieje , że obaj wiemy o co chodzi). Ten Duron to może dowalić Celeronowi Kaerasa ewentualnie.Sorry za ten atak ale jak się wypisuje głupoty to się wali post poniżej - pomyliłem się a nie brnie w k.u.p.e.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty tez tu nie "brnij w k.u.p.e" i nie zamieszczaj jakis tabelek od Tomka z sysmarka (sic!)- jedynie w tym benchu kazdy z P4-hools (jestes jednym z nich, joshua?) moze sie dowartosciowac.

Tak na marginesie- puszczenie tego durona na sdr'ach to grube przegiecie :/ Wyniki - 10% leciutko.

Ja bron Boze nie twierdze,ze P4 2.0wilma = duron 1,3 ale nikt o zdorwych zmyslach nie uwierzy,ze roznica raw power tych dwoch CPU jest procentowo taka jak w sysmarku...

A to nam probuje wcisnac joshua, wiec once again- "nie brnij w k.u.p.e". To niezdrowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty tez tu nie "brnij w k.u.p.e" i nie zamieszczaj jakis tabelek od Tomka z sysmarka (sic!)- jedynie w tym benchu kazdy z P4-hools (jestes jednym z nich, joshua?) moze sie dowartosciowac.

Tak na marginesie- puszczenie tego durona na sdr'ach to grube przegiecie :/ Wyniki - 10% leciutko.

Ja bron Boze nie twierdze,ze P4 2.0wilma = duron 1,3 ale nikt o zdorwych zmyslach nie uwierzy,ze roznica raw power tych dwoch CPU jest procentowo taka jak w sysmarku...

A to nam probuje wcisnac joshua, wiec once again- "nie brnij w k.u.p.e". To niezdrowo

Ten picture to przykład. Tam są inne testy więc poświęć trochę uwagi i poczytaj (jeżeli wcześniej tego nie zrobiłeś). Nie mam kompleksów na punkcie sprzętu jaki posiadam . Duron 1300 porównanie z Pentium IV.....

Kaeras ma racje .Jestem tu od roku ale teraz to forum naprawdę jest śmieszne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bron Boze nie twierdze,ze P4 2.0wilma = duron 1,3 ale nikt o zdorwych zmyslach nie uwierzy,ze roznica raw power tych dwoch CPU jest procentowo taka jak w sysmarku.

Czy rozumiesz to zdanie? Raczej nie... a tylko o to mi chodzilo.

Jestem tu od roku ale teraz to forum naprawdę jest śmieszne....

Piszac takie rzeczy wystawiasz swiadectwo (mierne) li tylko samemu sobie.

Deprecjonujesz caly zasob wiedzy userow tego forum? Jesli tak, to prosty wybor :arrow: no more login :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bron Boze nie twierdze,ze P4 2.0wilma = duron 1,3 ale nikt o zdorwych zmyslach nie uwierzy,ze roznica raw power tych dwoch CPU jest procentowo taka jak w sysmarku.

Czy rozumiesz to zdanie? Raczej nie... a tylko o to mi chodzilo.

Jestem tu od roku ale teraz to forum naprawdę jest śmieszne....

Piszac takie rzeczy wystawiasz swiadectwo (mierne) li tylko samemu sobie.

Deprecjonujesz caly zasob wiedzy userow tego forum? Jesli tak, to prosty wybor :arrow: no more login :evil:

Wiem , że daje się prowokować ale to już ostatni mój post w tym wątku (co by nie było - choćby Duron 700 przebił PIV 3,2GHz :lol: ).

Jeżeli cały zasób wiedzy tego forum to ludziejak ten od Durona 1300 kopiącego PIV 2,4GHz to rzeczywiście no-more login....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem , że daje się prowokować ale to już ostatni mój post w tym wątku (co by nie było - choćby Duron 700 przebił PIV 3,2GHz* :lol: ).

Jeżeli cały zasób wiedzy tego forum to ludziejak ten od Durona 1300 kopiącego PIV 2,4GHz**

To tez moj ostatni post w tym temacie (duron vs wilma :arrow: bo o to chodzilo, ale coz... joshua nie doczytal)

* To jest wlasnie prowokacja i to na poziomie 4-latka :?

** Nawet ten "ludz" (piszesz ludzie, a zaraz pozniej "ten" miast "ci") pisal o wilmie 1.8/2.0 vs duron 1.3, a nie o lasku 2,4 wiec wytlumacz mi jaki sens miala ta twoja wypowiedz ?? 8O

Dno i metr mulu... EOT dla tego pana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem o tym już dwa razy i napiszę trzeci: te testy można o kant d... rozbić. Przynajmniej jeśli chodzi o Athlony Thunderbird i Durony. Kto normalny testuje te procesory z pamięciami SDR 100 MHz??? (Pomijam fakt że można było zastosować DDRy). Efekt taki że Duron 1300 np. w Q3 osiąga gorszy wynik niż mój 1200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem o tym już dwa razy i napiszę trzeci: te testy można o kant d... rozbić. Przynajmniej jeśli chodzi o Athlony Thunderbird i Durony. Kto normalny testuje te procesory z pamięciami SDR 100 MHz??? (Pomijam fakt że można było zastosować DDRy). Efekt taki że Duron 1300 np. w Q3 osiąga gorszy wynik niż mój 1200.

Pisałem już o tym (w innym wątku) i napisze raz jeszcze :P Wynika to z faktu iż te proce działają z fsb 100Mhz więc THG tak dobrało pamięci aby były synchro, fakt że trochę to zaniża wyniki bo należy pamiętać o wewnętrznym fsb 200 Mhz ddr więc powini dać pamięci ddr1600 lub przynajmniej sdr133.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...