Skocz do zawartości
Wnuq

AGP x8

Rekomendowane odpowiedzi

sandra mi pokazuje że płyta ma AGP max x4 a mam x8 więc olej sandrę - jej odczyty są zbyt często przekłmane. lepiej sprawdź w cpuid czy aida32.

poza ym różnica między agp x8 a x4 jest minimalne nawet przy radkach 9800 pro, które są 2 razy szybsze od Ti4200 więc nie ma takiej możliwości żeby to wpływało na wydajność. jeśli w biosie masz x8 i kartę masz x8 to znaczy, że działa w x8 więc nie przejmuj się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Ustawilem powerstripem. Dzaila OK. Tylko jest jeszcze jeden problem..a mianowicie wyswietla mi w Aida ze AGP ogolnie mam wylaczone :). Probowalem je wlaczyc w tym powerstripie no ale sie nie da.

Jak to zrobic? Wogole to ja juz nie wiem co sie dzieje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sciagnij sobie programik nvhardpage z www.guru3d.com i daj wszystkie opcje na "activate" w detonatorach powinny pojawic sie dodatkowe zakładki dotyczace podkrecania, agp i inne bezuzyteczne smieci.

pozdro

Wnuq załozył drugi temat na oprogramowaniu, uaktywnił te zakładki moim programem ale nadal nie moze nic zmienic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm...wydaje mi sie ze to musi byc wina plyty. Wziolem dzisiaj swoja karte do kumpla i wrzucilem u niego do kompa i tam bylo wszystko OK. Natomiast jego GF4 MX tez AGP8x do siebie i bylo to samo co z moja.W BIOSie wszystko mam chyba dobrze poustawiane wie cnie wiem juz co jest grane. No chyba ze cos przeoczylem.

No ale tak czy inaczej dzieki za pomoc. Teraz to musze juz pogrzebac w BIOSie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde dzis mam tendencje do najbanalniejszych propozycji...

A stery od mobo instalowales ?

A nowy(tudziez inny) BIOS sprawdzales (u mnie np tylko 1 dziala poprawnie z moja grafa, szczegoly moje www jakby co) ?

Tak wogole to co zapodaja dentonatory ze grafa w PCI mode ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...