Wnuq Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Witam. Mam karte GF4 Ti4200 AGP 8x od MSI. Sisoft Sandra pokazuje ze pracuje na AGP 4x, ale w biosie plyty gl. jest ustawione AGP 8x. W jaki sposob mozna to zmienic na AGP 8x. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 pewnie sandra znowy kłamie , a poza tym ne masz się czym przejmowac bo to agpx8 to ci da takiego kopa ża hej :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Sprawdz w WCPUID. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Wnuq Jakiego masz konfiga i ile 3d markow na tej karcie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 sandra mi pokazuje że płyta ma AGP max x4 a mam x8 więc olej sandrę - jej odczyty są zbyt często przekłmane. lepiej sprawdź w cpuid czy aida32. poza ym różnica między agp x8 a x4 jest minimalne nawet przy radkach 9800 pro, które są 2 razy szybsze od Ti4200 więc nie ma takiej możliwości żeby to wpływało na wydajność. jeśli w biosie masz x8 i kartę masz x8 to znaczy, że działa w x8 więc nie przejmuj się. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 wz jakiegos powerstripa i sprawdz jak bedzie 4x to przestaw jak 8x to sandra klamie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuq Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Wlasnie sprawdzilem w programiku Aida. Tez pokazuje 4x. Ja wiem w sumie ze to nic nie da, ale z ciekawosci chcialbym wiedziec gdzie to zmienic. Wie ktos moze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 a moze twoja plyta nie obsluguje AGP x8? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuq Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 To jest Soltek Sl-75FRN-RL wiec obsluguje. Karte tez mam AGP x8. TYlko nie wiem czemu tak jest :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 sprobuj podzialac cos riva tunerem, tam sa opcje do ustawiania rzeczy do AGP, musisz tylko wczesniej cos ustawic, ale to juz sie doczytasz (albo w helpie albo bezposrednio w programie) powodzenia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 mowie cie ustaw to powerstripem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuq Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 OK. Ustawilem powerstripem. Dzaila OK. Tylko jest jeszcze jeden problem..a mianowicie wyswietla mi w Aida ze AGP ogolnie mam wylaczone :). Probowalem je wlaczyc w tym powerstripie no ale sie nie da. Jak to zrobic? Wogole to ja juz nie wiem co sie dzieje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 w sterownikach omegi mozna ustawic tryb agp - jest dodatkowa zakladka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuq Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Tzn. gdzie tego mam szukac? Nie jestem w te klocki dobry wiec sorry za takie lamerskie pytanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 w sterownikach omegi mozna ustawic tryb agp - jest dodatkowa zakladkaW zwykłych detonatorach tez jest ta zakładka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuq Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 No dobra. Mam nawet najnowsze detonatory i nadal nie moge tego znalezc. Napiszcie jakos konkretnie jak tam mozna wdepnac co by to znalezc:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 sciagnij sobie programik nvhardpage z www.guru3d.com i daj wszystkie opcje na "activate" w detonatorach powinny pojawic sie dodatkowe zakładki dotyczace podkrecania, agp i inne bezuzyteczne smieci. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 sciagnij sobie programik nvhardpage z www.guru3d.com i daj wszystkie opcje na "activate" w detonatorach powinny pojawic sie dodatkowe zakładki dotyczace podkrecania, agp i inne bezuzyteczne smieci. pozdro Wnuq załozył drugi temat na oprogramowaniu, uaktywnił te zakładki moim programem ale nadal nie moze nic zmienic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuq Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Hmm...wydaje mi sie ze to musi byc wina plyty. Wziolem dzisiaj swoja karte do kumpla i wrzucilem u niego do kompa i tam bylo wszystko OK. Natomiast jego GF4 MX tez AGP8x do siebie i bylo to samo co z moja.W BIOSie wszystko mam chyba dobrze poustawiane wie cnie wiem juz co jest grane. No chyba ze cos przeoczylem. No ale tak czy inaczej dzieki za pomoc. Teraz to musze juz pogrzebac w BIOSie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 jak dla mnie nie ma co się z tym chrzanić bo zysk jest zerowy i tylko kwestia "bajeru" zostaje. dla mnie jeden kij czy x8 czy x4 jeśli chodzi tak samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuq Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Akurat jesli chodzi o to AGP x8 to wiem ze roznicy nie bedzie...ale to akurat mnie nie wkurza. Denerwuje mnie to ze wyswietla ze AGP jest wylaczone. Moze tak wogole byc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Kurde dzis mam tendencje do najbanalniejszych propozycji... A stery od mobo instalowales ? A nowy(tudziez inny) BIOS sprawdzales (u mnie np tylko 1 dziala poprawnie z moja grafa, szczegoly moje www jakby co) ? Tak wogole to co zapodaja dentonatory ze grafa w PCI mode ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuq Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 Hehehe...dzieki za te najbanalniejsze propozycje. Zainstalowalem stery do mobo i wszystko smiga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 :lol: no comment :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...