Skocz do zawartości
Tobiasz

Dobra, niekoniecznie droga karta dzwiekowa do stereo

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz co opisz swój topik bardziej dokładniej bo po pojęcie "dobra" może oznaczać wiele żeczy np: ładne pudełeczko czy ilość spełnianych standardów :? człowieku przecież to nie jest forum dla jasnowidzów :x opisz dokładniej swoje potrzeby :evil: :!:

Napisz ile kasy możesz wydać, bo tekst "niekoniecznie droga" nie wiele mi mówi :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w cenie 300 jest niezla karta Terratec Aureon Sky/Space jest oparta na chipie Envy i ma b.wysokiej jakosci dac'a, karta za te pieniadze wypas =]

Roznica miedzy sky a space to ilosc kanalow ,pierwsza ma 5.1 druga 7.1

Aha jeszcze jedno na czym masz zamiar sluchac muzy? bo jezeli na plastikowych pierdziawkiach z kompa to roznicy miedzy ta karta a np.zintegrowanym kodekiem nie uslyszysz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko nigdzie nie można kupić tego terrateca aureona na envy24 ( w Poznaniu twierdzili że niedostępna w Polsce - obszedłem chyba wszystkie większe sklepy, jutro nawet w akcie desperacji zajże do mediamarkt). jakby Ktoś wiedział gdzie kupić byłbym wdzięczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tutaj :

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5669

i tuaj:

http://sirius.pl/product.php?action=info&id=5643&sid=1

pewnie jakby poszukac to znalazlbys jeszcze taniej

wszyscy mają w cennikach, ale na stanie niema nigdzie. ( np w komputroniku na tej stornie co podałeś pisze "brak", w siriusie ( dzwoniłem tam) niema wersji 7.1 jest jeszcze 5.1 - importer się wycofał)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zależy mi tak bardzo na 7.1 tylko ta karta aureon 7.1 ma światłowód, którego brak w tej 5.1 i trzeba sobie dokupić

Chodziło mi o cenę, jeżeli za te same pieniądze można kupić kartę 7.1 z dodatkowym kablem optycznym czy kartę 5.1 ( obydwie na tym samym układzie i tej samej jakości) to chyba wybór jest oczywisty. Ale niestety z braku na rynku aureona 7.1 będę zmuszony kupić kartę 5.1 .

hej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, ja poperam typ uzytkownika "pieklo" - Hercules Fortissimo III 7.1 -od tygodnia jestem jej szcześliwym posiadaczem, jest po prostu super.Dzwiek idealny wraz z zestawem creativa 6700 ! Wyjscie optyczne, prosta konfiguracja!BOMBA! Polecam ! I nie jest droga 232 zł, a terratec 7.1 kosztuje 345!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 500zł to zamień tego ECS`a na Abita NF-7-s albo jakąś inną płytę z SS. Niewiem jak to funkcjonuje (czy odpowiednio)

Będzie funkcjonować całkiem dobrze, pod warunkiem że zrezygnujemy z przetworników na płycie (są beznadziejne) i podłączymy kompa ze sprzętem grającym cyfrowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...