ziuziu Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Witam, dużo się naczytałem w postach o skanerach, ale mało z tego mogę wywnioskować, ponieważ czas biegnie do przodu a posty dotyczące skanerów są już dość stare :( po przydługawym wstępie moje pytanie: Którą z n/w firm produkującą skanery polecilibyście (i dlaczego)? HP, MUSTEK, PLUSTEK ps. ważne dla mnie (w odpowiedniej kolejności) są: 1.odwzorowanie barw, 2.ostrość obrazu 3.szybkość Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 hmm dosc stare z 22 sierpnia ? http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=418...ighlight=skaner Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Moim zdaniem żadna z tych firm! Jeśli nie potrzebujesz skanów przedmiotów przestrzennych a chcesz mieć naprawde dobrze zeskanowane zdjęcia to bierz skaner canona, te z tych płaskich! Miałem dwa Plustki i w obu siadła lampa po 4 miechach! Za drugim razem jak siadła wziołem Mustka wzamian za Plustka ale to już nie było to samo, więc wróciłem i wziołem Canona. Musze przyznać, że Canon od zawsze zajmował sie optyką i wszelakim zapisem obrazów i nadal robi to bardzo dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newtom Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 ja mam hp3500c mam go prawie rok i zauważyłem dość wyraźne pogorszenie jakości niz na początku, np skanując zeszyt w kratkę nie widać wszystkich kratek, z ołówkiem na sczęście jeszcze sobie radzi:) odwzorowanie kolorów raczej ok, szybkosc tez chyba nie najgorsza, duzo zalezy od jakosci rozdzielczosci i innych pierduł. Aha i od pewnego czasu słychac podczas pracy jakies stuki i zgrzyty ale raczej nie wplywa to na jakos skanów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuq Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 polecam również Canony - mam niedrogi model (350zł) z serii płaskich opartych na technologii LED i jestem bardzo zadowolony - Canon to jednak firma specjalizująca sie w takich sprawach ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...