Skocz do zawartości
ziuziu

Skaner jakiej firmy ???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

dużo się naczytałem w postach o skanerach, ale mało z tego mogę wywnioskować, ponieważ czas biegnie do przodu a posty dotyczące skanerów są już dość stare :(

po przydługawym wstępie moje pytanie:

Którą z n/w firm produkującą skanery polecilibyście (i dlaczego)?

HP, MUSTEK, PLUSTEK

ps. ważne dla mnie (w odpowiedniej kolejności) są: 1.odwzorowanie barw, 2.ostrość obrazu 3.szybkość

Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem żadna z tych firm! Jeśli nie potrzebujesz skanów przedmiotów przestrzennych a chcesz mieć naprawde dobrze zeskanowane zdjęcia to bierz skaner canona, te z tych płaskich! Miałem dwa Plustki i w obu siadła lampa po 4 miechach! Za drugim razem jak siadła wziołem Mustka wzamian za Plustka ale to już nie było to samo, więc wróciłem i wziołem Canona. Musze przyznać, że Canon od zawsze zajmował sie optyką i wszelakim zapisem obrazów i nadal robi to bardzo dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam hp3500c mam go prawie rok i zauważyłem dość wyraźne pogorszenie jakości niz na początku, np skanując zeszyt w kratkę nie widać wszystkich kratek, z ołówkiem na sczęście jeszcze sobie radzi:) odwzorowanie kolorów raczej ok, szybkosc tez chyba nie najgorsza, duzo zalezy od jakosci rozdzielczosci i innych pierduł. Aha i od pewnego czasu słychac podczas pracy jakies stuki i zgrzyty ale raczej nie wplywa to na jakos skanów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...