Skocz do zawartości
Gość

Kolumny przy kompie?

Rekomendowane odpowiedzi

Mając tak "kiepskie" warunki mieszkaniowe proponuje sprzedać te kolumny które masz teraz i kupić np. Tannoy M1 + subwoofer, lub jakieś satelitki i woofer. Poza tym w takim pokoju jest fatalna akustyka, że nie oczekuj za wiele .... (będziesz miał duże podbicia w zakresie niskich tonów, oraz nierówny bas w pomieszczeniu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mając tak "kiepskie" warunki mieszkaniowe proponuje sprzedać te kolumny które masz teraz i kupić np. Tannoy M1 + subwoofer, lub jakieś satelitki i woofer. Poza tym w takim pokoju jest fatalna akustyka, że nie oczekuj za wiele .... (będziesz miał duże podbicia w zakresie niskich tonów, oraz nierówny bas w pomieszczeniu)

A ile te cuda kosztuja?

To, ze pokoj ma fatalna akustyke to wiem, kiedys czytalem na jakiejs audiofilskiej stronie jakie powinny byc proporcje wymiarow pokoju i moj za nic tam nie pasuje :) Ale w takim razie po co mi lepsze kolumny, jak i tak pokoj "zrypany"?

BTW jaka jest roznica miedzy subwooferem, a wooferem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile te cuda kosztuja?

To, ze pokoj ma fatalna akustyke to wiem, kiedys czytalem na jakiejs audiofilskiej stronie jakie powinny byc proporcje wymiarow pokoju i moj za nic tam nie pasuje :) Ale w takim razie po co mi lepsze kolumny, jak i tak pokoj "zrypany"?

BTW jaka jest roznica miedzy subwooferem, a wooferem?

Tannoy M1 kosztują teraz na promocji w MediaMarkt 199zł za sztuke !! Są to super kolumienki - podłączane na prezentacjach do sprzętu za 50tys zł i więcej. (cena jest śmieszna, ale przeczytaj pare artykułów w Audio to się przekonasz, że mam racje. Pewnie jest tu jeszcze jakiś audiofil na tym forum to potwierdzi moje zdanie) Był już podobny temat poruszany na tym forum więc poszukaj - opisałem tam wszystko dokładniej. Co do różnicy pomiędzy wooferem a subwooferem to miałem to samo na myśli - użądzenie przetwarzające tylko niskie tony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli nie za bardzo wiesz gdzie przykleić magnes to tu sę dwa linki do głośników różniących się tylko ekranem magnetycznym:

http://www.focal-jmlab.fr/fr/compo/midbass...pdf/6W4311B.pdf i http://www.focal-jmlab.fr/fr/compo/midbass.../pdf/6W4311.pdf

albo jestem slepy, albo to sa puste dokumenty... :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...