Tunio Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Ostatnio kupilem ath 1,7+ BOX [0322] no i z kazdym dniem staje sie odwazniejszy i podkrecam go coraz bardziej. Teraz jestem przy 166*12,5=2075=2600+ przy 1,5V i BOXowym chlodzeniu. Przy prime 95 temp waha sie 43-44 [probe 95] I teraz moje pytanie jaki moze moj kolejny krok w podkrecaniu? Co dalej? Jakie ustawienia zastosowac zeby podkrecic jeszcze? Jaki najlepszy program do sprawdzania stabilnosci [to wszystko i tak dla sportu bo gierki nie gram...] SPRZET: Asus A7N8X Deluxe, Athlon XP 1700+ [0322] BOX, 256MB Kingston 400mhz, Zasilacz 350W NoName, 30gb Maxtor, GForce 2 400mx 64mb, CD-Rom, CD-RW, Wiatrak w obudowie przy procu. :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael_21 Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 po pierwsze zmien wiatrak i zasilacz jesli nie chcesz sie pozegnac ze sprzetem :D ...nastepnie zmiekszyl bym magistrale powiedzmy o 10 i przetestowal prime95 ...jesli blad wystapi zwieksz vcore o 0.250 V i znowu wlacz prime :) ...tym sposobem bez zadnych problemow wyciagniesz max takt cpu ;) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Było poczytaj faq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 i pomysl o zmianie zasilacza bo ten NN to ci szybko padnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koczer Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 nie mam pojęcia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 masz do testowania stabilnosci prime 95 i jego torture test - wysypie sie to zwieksz napiecie jak chcesz poznac max (czego nie radze na tej zasilce i coolerku) to zmniejsz mnoznik i krec fsb do konca az komp nie wstanie - jak nie wstanie zwieksz napiecie i tak w kolko az osiagnie max - jak dojdzie do windy to testuj 3dmarkiem na przyklad osiagniesz max fsb to krec mnoznik i znowu jak nie bedzie wstawal czy tez tortur nie przejdzie zwieksz napiecie ... i tak w kolko ;) a tak na poczatku to zajrzyj do FAQ - jest tam caly watek o tym jak wykrecac AMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 zasilka i chlodzenie do wymiany :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 nie mam pojęcia :evil: to po jakiego penisa sie odzywasz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...