-Młody- Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Witam, mam mały problem. Mam 2 kompy, 2 sieciówki, 2 łącza z inetem. Jak zrobić aby : połączyć je ze sobą w sieć i żeby każdy z kompów korzystał z innego połączenia z internetem. Jest w ogóle taka możliwość przy tych rzeczach, które posiadam. Aha, na jednym kompie jest win xp a na drugim win98. Jak jakieś informacje będą jeszcze potrzebne to zaraz dopisze :) Dziękuje z góry za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiriit Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 a co to za lacza masz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Młody- Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 neo + i kablówkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiriit Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 kablowke laczysz przez usb ? czyli te 2 lacza laczysz przez usb ??? i masz 2 wolne sieciowki to tylko laczysz kabelkiem :P w razie czego jak bym zle mowil zlinczujcie mnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Młody- Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 ale przedewszystkim chodzi mi o konfiguracje, co i jak ... bo jak narazie to jestem bardzo bardzo zielony w tym temacie :) ktos moze mi pomoc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiriit Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 hmmmm potrzebujesz chyba tylko protokol dodaj se protokol tcp/ip i powinno dzialac a i jeszcze usluge uostepniania plikow jezeli chcesz se przez siec przesylac pliki :P mozesz tez se dac na sztywno ip np 192.168.1.1 i 192.169.1.2 ta sama maske podsieci 255.255.255.0 i ta sama grupa robocza i to by bylo chyba na tyle ...... ale cos czuje ze cos zle napisalem ale nie moge sie doszukac bledu ... w razie czego poczekaj na potwierdzenie albo zbluzganie tego co napisalem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Młody- Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 tak ale kompy, sie nie widza wzajemnie, tzn. w otoczenia sieciowym na kompie z win98 widze to co na nim udostepniam a nie widze w ogole kompa z win xp ... a na kompie z win xp w ogole nic nie ma .... moze wspolnie uda nam sie to rozwiklac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiriit Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 a daj tak jak pisalem na stale ip i sprobuj spingowac xp z 98 albo 98 z xp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 odpal nietbios przez TCP/IP na tym kompie z XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...