lopo Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 mam zamiar kupić nowego proca, a mianowicie athlona xp 1800+ i mam kilka pytań: 1.Jakiego qlerka proponujecie, tak do 200 zł... :twisted: 2.czy ten procek pójdzie na płycie DFI AK74EC, socket a oczywiście :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 1. jezeli ma byc cichy to zalman (aqrat ten fajniejszy model 200 zeta) a jezeli nie, to volcano 7+ , a najlepiej, to woda, ale to jush inna bajka :) moze jeszcze spire big rock, lub fridge rock (napewno cichsze od volcano) 2. a na jakim chipsecie jest ta plyta?? poojsc, to poojdzie, ale jezeli twoj czip nie obsloogooje fsb 133, to bedziesh mial "troche" nizsze taktowanie :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Ja bym zaproponowal WC :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgadzam sie z przedmowca, za 200 zl to juz mozna ladne WC zrobic :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 THX, zajrzałem sobie do specyfikacji płytki i okazało się, że obsługuje FSB 133 - chipset to VIA KT-133 :twisted: i mam kolejne pytania: 1.ile mnie wyniesie najtańsze WC??? 2. jaka seria tych procków najlepiej się kręci??? 3. jaki wentyl będzie najbardziej wydajny na tego proca (oczywiście do 200 zł)?? z góry THX za odp :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 ale ja tego WC trochę się obawiam... poza tym rodzice jak zobaczą rozbebeszonego kompa i akwarium obok to mnie chyba zabiją :roll: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 ale ja tego WC trochę się obawiam... poza tym rodzice jak zobaczą rozbebeszonego kompa i akwarium obok to mnie chyba zabiją :roll: :wink: jezeli bedziesz robil dokladnie, to nie ma sie czego obawiac. poza tym, mozesz zrobic obieg zamkniety i zadnego aquarium na zewnatrz nie bedzie, jak znajdziesz malutka nagrzewnica, to i ja mozesz w srodku upchnac 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 to bardzo byłbym wdzięczny za jakieś linki dotyczące WC - co,gdzie,jak i za ile... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 kt 133 nie obsloogooje fsb 133mhz, obsloogooje do 132, a i tak 109 nie przekroczysh (dzielniki i te sprawy) pompka 70, nagrzewnica na szrocie 20, blok 95 (albo samoroobka 30-35), rurki 10, naczynie od kanapek 3 no to sie zmiescilismy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 a dodac jeszcze te wszystkie duperele i wychodzi 200-210 (zaciski itp), albo blok robish sam i jeszcze taniej www.moded-kompz.prv.pl tam jest artyql o wc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 no to skoro nie obsługuje FSB 133 to jakie będzie taktowanie tego proca??? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 lipa bedzie, bo ci plyta mnoznikoow takich nie obsloozy :( mysle, ze masz max 13.5 a wic 13.5x109 (wersja optymistyczna), lub 108 (prawdopodobienstwo ) licze w pamieci, cos kolo 1470 mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 czyli ,eeeee nie cale 1600+ , ale mniej wydajne, bo fsb mniejsze, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 no to może jakiś inny procek??? albo wogóle jakaś inna rada??? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 ale moze masz na kt133A zmiana nagistrali zworka na plycie mialem ecs K7VZA + najnowszy bios sprzedalem a gos do tego kupil xp 1800 chula zajebiscie :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 napisal 133, wiec jest jak jest, mozesz wrzucic kazdego durnia (kazdy fsb 100) i athlona do 1100, o ile pamietam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 a njlepiej, to qp jakas nowa plytke, na wgk sa tanie, ddry i jazda :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 to bardzo byłbym wdzięczny za jakieś linki dotyczące WC - co,gdzie,jak i za ile... :wink: LINK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 na tak poważne zmiany nie mam kasy, poza tym chce jeszcze zmienic grafe na winfasta gf3 Ti 500 :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 kt 133 nie obsloogooje fsb 133mhz, obsloogooje do 132, a i tak 109 nie przekroczysh (dzielniki i te sprawy) jesli kt 133 nie obsługuje fsb 133mhz to jakim cudem mam plytke na kt 133 i athlona tb 1200mhz(9x133mhz) który chodzi na magistrali 133mhz :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 z tym że nie obsługuje FSB 133 to chiba racja bo ja w biosie mam rzeczywiscie max 132, ale moze to wina starego biosu??? jakis upgrade by sie przydal??? :roll: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 to bardzo byłbym wdzięczny za jakieś linki dotyczące WC - co,gdzie,jak i za ile... :wink: LINK A ja polecam AXP1600+ :)...hehe ciekawe czemu :P. Zobacz na moj emblemat albo loknij w podpis to bedziesz wiedzial ;). A i zmien plyte glowna tylko sobie cierpienie przedluzysz kupujac nowego proca i majac "zacofanego" mainboarda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 jua mam najnowshy bios i wkladalem tam xpka i nie chcial isc na 133, moze ja mam lewa plyte :roll: :roll: :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 ja tyz mam najnowszego biosa i moge regulować fsb od 133 do 166 ale to tylko teoretycznie bo podniesienie fsb o 1mhz potrafi skopać usb. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 msi suxx :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 jua mam najnowshy bios i wkladalem tam xpka i nie chcial isc na 133, moze ja mam lewa plyte :roll: :roll: :roll:A jaka masz pł.gł?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 mhaaa, starego nieudanego zloma msi k7t pro2 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 powiem tyle : kumpel ma tego procka i bedzie u mnie niedlugo z kompem bo mamy zamiar loic w CS po lanie, wiec wrzucimy tego proca do mnie i zobaczymy co sie bedzie dzialo :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 na stronce producenta jest od 600mhz do 1200 and faster www.dfi.com najnowszym biosie nawet pamiątki mozna na 133 wlozyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 7 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2002 PS. dzieki wielkie wszystkim za takie zainteresowanie tematem :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...