Ghazi Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Nie bede sie zbytnie rozpisywał konfig nast: Athlon 1,2 MSI K7T Turbo LE rev3.0; 256SDR no-name zasiłka no-name HDD Barracuda 40GB Ge-force 4 MX 200 64Bit Sprawa wygląda tak: próbuję zainstalować XP (oryginał) Home ED. Wywala sie przy forumatowaniu na NTFS, albo jak sformatuje jakimś cudem to przy pierwszym uruchamianiu (znaczy reset). Wkładałem dysk z dobrze zainstalowanym widnosem - też sie wywala przy uruchamianiu. Na pewno HDD nie jest uwalony - sprawdzałem z 3 dyskami. Myśle sobie - mobo uwalone - dam osobny kontroler na PCI. Dalej lipa. RAM - sprawny - testowny na innym kompie, zmieniałem kości na inne Zasiłka - sprawna, dla swietego spokoju podpiąłem 420W chiefteca. Proc sie nie grzeje zbytnio, zapodałem 2 dod. wentyle Kartę zmieniałem na PCI tridenta 1 MB - dalej doopa BIOS resetowany z 40 razy Nagle mnie olśniło i spróbowałem instalować wina98. Moze pójdzie. Próbuję odpalać sprzet. [gluteus maximus]. Czarny ekran. CO jest cholera?! Zmieniam znowu zasiłkę, odłaczam wszystkie napędy, zmieniam ram, kartę. Dalej czarny ekran. ZERO pisków, wiatraki sie kręcą. Juz odstaję powoli kur... załamania nerwowego, bo sie bawie z tym kompem 2 tygodnie. Wcześniej działał. Nie podkręcałem nic. Prosze o pomoc, bo kompa potrzebuje na gwałt :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Nie chce mi sie wierzyć, ze nitk zadnego pomysłu nie ma :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorm Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Trudny problem: Jesli nie dysk to i nie przegrzany procek to moze tasmy. Sprawdz je. Ewentualnie zobacz na nizszym taktowaniu karte i pamieci. Pozdrawiam Gorm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Trudny problem: Jesli nie dysk to i nie przegrzany procek to moze tasmy. Sprawdz je. Ewentualnie zobacz na nizszym taktowaniu karte i pamieci. Pozdrawiam Gorm Nagle mnie olśniło i spróbowałem instalować wina98. Moze pójdzie. Próbuję odpalać sprzet. [ciach!]. Czarny ekran. CO jest cholera?! Zmieniam znowu zasiłkę, odłaczam wszystkie napędy, zmieniam ram, kartę. Dalej czarny ekran. ZERO pisków, wiatraki sie kręcą. :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorm Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 To ze zmianiales napedy i odlaczales zauwazylem. Ale czy zmieniales tasme laczaca mobo z dyskiem twardym? Jesli nie to moze to :) Gorm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 To ze zmianiales napedy i odlaczales zauwazylem. Ale czy zmieniales tasme laczaca mobo z dyskiem twardym? Jesli nie to moze to :) Gorm Komp nie wstaje :lol: w ogóle :) Zauważyłem, ze głośniczek na mobo pierdzi cichutko podobnie jak modem, gdy sie łączy :? Zadnych oznak życia poza tym. No i kręcoącymi sie wentylami. A jak działał to kable zmieniałem, nie ma głupich :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorm Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 No nic wyglada w takim razie na to ze to jednak mobo. Niestety nie wiem jak to sprawdzic inaczej poza ... zamontowaniem u kolegi. Powodzenia Gorm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...