gali Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Prosze wszystkich o pomoc,problem opisuje poniżej. Po zmianie płyty głównej na asrock (poprzednia padła) i założeniu procesora (strasznie ukruszony na dwóch rogach,jakiś baran go poprzednio zakładał) system wystartował normalnie ale w internecie explolerze wszystkie pliki jpeg sa zamazane wyglądaja jak jakaś mozajka(w Operze wszystko jest normalnie) o oglondaniu filmów niema mowy kupa kolorowych kwadratów.Robiłem reinstalacje systemu,formaty i co nietylko instalowałem Xp i z powrotem 98,do filmów wyprubwałem wszystkie kombinacje kodeków.Teraz mam zasadnicze pytanie czy to wina procesora,czy płyt (dysk,karta graficzna,pamieci były sprawdzane,procesor sie niegrzeje ) Moja konfiguracja to Amd duron 800 płyta ASrock(modelu niepamiętam) 128 Sdram gforce 2 100/200 samsung 40 gb Pomóżcie bo szlag mnie trafia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Zeby miec 100% pewności skołuj od kumpla inny proc i zobacz jak sytuacja wygląda. Jak jest w pożo to jesteśmy w domu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_micha_ Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Wedlug mnie oczywistym jest to ze to wina proca - przeczytaj sam siebie: "strasznie ukruszony na dwoch rogach". Poza tym wystarczy, ze przy zakladaniu na nowa plyte, naruszyles minimalnie ktores ukruszenie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Najlepiej sprawdz Prime95, jak wywalij błedy to wina proca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 wcale nie oczywiste, teoretycznie za bardzo pokruszony duren powinien WOGOLE nie wstawac. z regoly dobrze ;-) ukruszony duron zabiera tez plyte... no ale nie ma zeczy niemozliwych proc z problemami wykladal by sie rowniez (zakladajac ze jakims cude wstal) na innych obliczeniach niz dekodowaniu jpg/mpg/divx zapodaj jakis test procka, jesli to jego wina na 100% nie ma prawa przejsc prime ftp://mersenne.org/gimps/p95v237.zip Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_micha_ Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 To jesli nie proc to co?? Latwo powiedziec, ze jakies stwierdzenie nie jest oczywiscie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_micha_ Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 A system jest w pelni stabilny? Nie ma zadnych problemow oprocz krzaczkow w grafice? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 po prostu nie spotkalem sie jeszcze z duronem ktory od ukruszenia robil by cos inego niz kompletny pad... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...