Skocz do zawartości
bm

grafika (400-600zł)

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że było już dużo tematów na ten temat, ale karty graficzne cieszą się dużym zainteresowaniem, więc może zaproponujcie krótko jakieś 'ciekawe' karty w granicach 400-600zł. Ja osobiście stawiam na jakiegoś ti4200 np. leadteka 128 MB. (czy tylko wersje box leadteka mają radiatory na pamięciach?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz pojawiła się karta msi ti4600 w komputroniku za 579, ale wydaje mi sie ze to jest 4200, bo pamieci ma 3,6 ns (4600-2,8) i nie ma modelu 8870 z ti4600 na stronie producenta (ti4200-8870). Co wy na to?

:?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie, że lepiej ale jak to pisałem (tydzień temu) to jeszcze ich nie było w cenniku, a opis tej za 439 był skrócony i nie było informacji, że tylko 444 MHz.

Jest tylko jeden problem: te karty za 399 zł i ti4600 mają być dopiero dostępne 30.09, nie wiadomo ile ich będzie i mam nadzieję, że nie zrobią takiego numeru jak niedawno, że zanim bedą w sprzedaży podniosą jeszcze cenę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie, że 100xlepiej ale jak to pisałem (tydzień temu) to jeszcze ich nie było w cenniku, a opis tej za 439 był skrócony i nie było informacji, że tylko 444 MHz.

Jest tylko jeden problem: te karty za 399 zł i ti4600 mają być dopiero dostępne 30.09, nie wiadomo ile ich będzie i mam nadzieję, że nie zrobią takiego numeru jak niedawno, że zanim bedą w sprzedaży podniosą jeszcze cenę...

sorka, nie zwrocilem uwagi na date. No teraz trzeba karte zamowic i czekac na dostawe. zreszto 30.09 bedzie wlasciwie jutro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z trochę tańszych to w Komputroniku mają zwykłą Ti4200 (nie Ultra) za 439 zł:http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8601

pamieci maja tylko 444mhz. juz lepiej wziac ta z komputronika MSI za 399zl lub tego ti4600 od msi

cena stopniała teraz już tylko 369 zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak chodzi 9500 non pro w porównaniu do ti4200? Chodzi mi czy chodzą dobrze gry i jakie macie wyniki benchmarków. Jeśli ktoś miał obie karty to niech się podzieli spostrzeżeniami. Stoje przed trudnym wyborem, a w sklepach zaczyna brakować już obu tych kart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ti4200 będzie mniej wydajny ale nie na tyle, żeby płacić o połowę więcej. co do wyników benchmarków to jest tye serwisów w necie że zawsze można gdzieś zajrzeć.

ja bym brał tego Ti4200 za 399 zł od MSI bo pamięci 3.6ns na 500 MHz, do ok 65-700 może się uda wykręcić :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...