Skocz do zawartości
Mutos

Czegoś tu nie kumam - o co niektórym chodzi

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchajcie. NIeraz tu na oślej pojawiają się fajnie zapowiadające się tematy. Opre się tu na przykładie tematu o szkole.

Temat zaczoł się fajnie, niektórzy się nabijają z niekompetencji nauczycieli, niektórzy (np. ja) mówią o tym co "wyczyniali" w szkole. Jednak zaraz zaczyna się wyścig - kto był berdziej bezwzględny. Po tem pojawiają się pyskówki, wyzywania. Jak moderatorzy/admini reagują to też dostają swoją porcje wyzwisk :(

I teraz pytanie. Czemu tak wiele ciekawie zaczynających się topiców kończy się blokowaniem/usunięciem?? O co niektórym chodzi, czy ktoś mi to przystępnie wytłumaczy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety to charakteryzuje osoby bardziej zaawansowane wiekowo a przedewszystkim gownazerie  

takie licytowanie sie kto lepszy  

zastanawiam sie ile z wypowiedzi bylo zmyslonych ?

Gdzieś kiedyś przeprowadzali takie badania jak często kłamie przeciętny człowiek. I jak przeczytałem, to sie przeraziłem :)

A co do forum, są tutaj ludzie którzy nie chcą dyskutować o sprzęcie... wolą prowokować :( Mysle, ze sami powinniscie zajac sie upominaniem takich ludzi, ale bez wiekszych emocji. To chyba jedyna droga, zeby forum.purepc.pl nabralo takiego prawdziwego klimatu. Bo niestety moderator/administrator nie zawsze siedzi na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety to charakteryzuje osoby bardziej zaawansowane wiekowo a przedewszystkim gownazerie  

takie licytowanie sie kto lepszy  

zastanawiam sie ile z wypowiedzi bylo zmyslonych ?

Gdzieś kiedyś przeprowadzali takie badania jak często kłamie przeciętny człowiek. I jak przeczytałem, to sie przeraziłem :)

A co do forum, są tutaj ludzie którzy nie chcą dyskutować o sprzęcie... wolą prowokować :( Mysle, ze sami powinniscie zajac sie upominaniem takich ludzi, ale bez wiekszych emocji. To chyba jedyna droga, zeby forum.purepc.pl nabralo takiego prawdziwego klimatu. Bo niestety moderator/administrator nie zawsze siedzi na forum.

niestety dla wiekszosci ludzi , tych prowokatorow o ktorych mowisz nawet dosc delikatne pouczenie oznacza cios w policzek

to bledne kolo

ehh niedowartosciowanie , frustracja potrzeba akceptacji

to wszystko gdzies tam jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze moge sie przyznacze sam kilka razy tak postepowalem jedna z moich ofiar byl "PARANOIK"Sory jeszcze raz.Ale tak ogolnie to jestem spokojny :)Moim zdaniam zadna czarna lista itp nie pomoze. Czasami kazdy miewa "chumory" podejzewam ze kazdy by byl na takiej liscie! A co do osob co nalogowo to robia to raczej nie jest ich tak duzo. Lisek- upominac myslisz ze sie posluchaja?? Podejzewam ze nigdy na Tu nie bedzie tej atmosfey o jakiej sobie matzysz :( przykro to pisac ale mysle ze to szczera prawda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech. Zwrócisz uwagę to zaczynają się rzucać, wręcz nawet bezczelnie obrażać moderatorów. Coraz częściej przychodzi mi na myśl publiczny lincz niektórych osób.

Moze dlatego ze jest was za malo(nic przez to nie sugeruje)Na forum jest duzo odpowiednich osob na to miejsce .Sami najlepiej wiecie po kim macie najmniej do roboty. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze moge sie przyznacze sam kilka razy tak postepowalem jedna z moich ofiar byl "PARANOIK"Sory jeszcze raz.Ale tak ogolnie to jestem spokojny :)Moim zdaniam zadna czarna lista itp nie pomoze. Czasami kazdy miewa "chumory" podejzewam ze kazdy by byl na takiej liscie! A co do osob co nalogowo to robia to raczej nie jest ich tak duzo. Lisek- upominac myslisz ze sie posluchaja?? Podejzewam ze nigdy na Tu nie bedzie tej atmosfey o jakiej sobie matzysz :( przykro to pisac ale mysle ze  to szczera prawda.

Co do upominania, to chyba jedyne rozwiązanie... No chyba, że czarna lista. Możnaby poszukać jakiegoś dodatku do phpbb, ale czy to zda egzamin?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze moge sie przyznacze sam kilka razy tak postepowalem jedna z moich ofiar byl "PARANOIK"Sory jeszcze raz.Ale tak ogolnie to jestem spokojny :)Moim zdaniam zadna czarna lista itp nie pomoze. Czasami kazdy miewa "chumory" podejzewam ze kazdy by byl na takiej liscie! A co do osob co nalogowo to robia to raczej nie jest ich tak duzo. Lisek- upominac myslisz ze sie posluchaja?? Podejzewam ze nigdy na Tu nie bedzie tej atmosfey o jakiej sobie matzysz :( przykro to pisac ale mysle ze  to szczera prawda.

Co do upominania, to chyba jedyne rozwiązanie... No chyba, że czarna lista. Możnaby poszukać jakiegoś dodatku do phpbb, ale czy to zda egzamin?
Co fakt mozna by bylo sprubowac tylko jakis kakretny limit iadmo raz moze sie kazdemu zdazyc, nie powinno wcale.Dobrze ze sie nei znam za bardzo na php bo nie ma kompletnego pojecia jak to mialo by wygladac.Apro tego dodatku cos podobnego jest na dc++ takie np 1h bany .Nie wiem na jakiej to zasadzie dzial ale pomysl podsunalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po prostu niektorzy ludzie nie potrafia zrozumiec ze czlowiek jest istota stadna i chcac nie chcac musi przyjac pewne reguly narzucane przez spoleczenstwo...

chyba ze jest anarchista albo dresem, ale wtedy nie jest chyba powszechnie rozumiany (zreszta tym drugim to chyba nie przeszkadza); nie wkladam jednych i drugich do jednego worka bron Boze!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem za - np moj topic tak jak mowi autor tego postu - pierwsze 2 strony pieknie - juz prawie byl przyklejony a tu doopa - przez kolejne 1,5 strony klutnie... :roll:

Heh muszę go dokończyć czytać. Bo przez pierwsze 2 strony wieje nudą. 90 % historyjek to jakieś bzdury, ani śmieszne, ani ciekawe... :wink:

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(automatyczna) czarna lista nie jest najskuteczniejszym rozwiazaniem, bo:

1. koles lapie bana i blokuje sie jego nicka - robi sobie nowego, bo moze miec 50 milionow kont emailowych, i od nowa jedzie, zaczynajac of cors od bluzgow na moderow, i tak ad infinitum

2. koles lapie bana i blokuje sie jego IP - sprytne - ale co jesli nadaje z kafei, albo w ogole z jakiegos dostepnego kompa? wtedy ktos inny musi cierpiec i do tego pewnie nawet nie wie dlaczego

3. nie mam innych pomyslow, ale proponowalbym preselekcje, tudziez zgodzic sie z teoriami predestynacji :) just kidding... powaznie to ktos musialby siedziec i czytac wszystkie posty zeby poznac czy ktos jest agresorem czy nie? to znowu rodzi problem ze ktos nowy wyjedzie z czyms nie pasujacym moderowi, dostaje bana, podczas gdy bylo to pod wplywem, jak juz ktos wyzej wspomnial, nastroju, no i niesprawiedliwosc, trybunal w Hadze... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze niektórzy jeszcze o sprzęcie głównie czytają. Jeżeli by przejrzeć statystyki tego gdzie pisze to głównie ośla i modyfikacje. Jenak czasem hamstwo się rzopisuje :( Po mojej ostatnie dość ostrej dyskusji z moderatorami doszedłem do wniosku, że najlepiej robić tak jak radzisz. I będe - sam postaram się już nie dać wciągnoć w durny temat ani pyskówe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nicky, nie przeczysz sobie?

Miope i ja też jestesmy moderatorami, a niedawno jakis dziwny tekst pod naszym adresem czytałem...[/size]

Wiem poprotu uwazam, że jwasze pogądy są nieco zbyt restrykcyjne.

Jeżeli kotoś zauważył, że moje wypowidzi są czasem niespójne i przecze sam sobie to ma racje. Z jednej strony mam dość anarchistyczne poglądy, a z drugie jestem czasem przerażony poziome niektórych wypowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zadymiaży nie ma niestety złotego środka, upominanie niewiele daje bo to jest dla nich powód do dalszej dyskusji, dlatego moja propozycja jest taka jak ktoś zaczyna pyskować, bluzgać i obrażać, niech "normalni" :P userzy nie dyskutyją z nim, nie odpowiadać, to się szybko skończy bo jak jeden z drugim nie znajdą odzewu swoich "zadym" to raczej przestaną bo sam a sobą gadać chyba nie będze.

I jeszcze jedna sprawa, jakkolwiek moderatorzy odwalają kawał solidnej roboty i starają się utrzymać wszystko w porządku i to jest ok, to czasem też wyjeżdzają z takimi tekstami, które mogą być poczytane za pretekst do kłutni (no offence).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tam jestem za porządkiem na forum i sobie nie żałuje klikania na Dołączona grafika , no ale bez przesady. Klikam jak jakiś user odwali coś zupełnie soczystego. Widze że wiele osób w ogóle się nie udziela na innych forach (chodzi mi o typy np. Modyfikacje, sprzęt) , tylko na oślej łączce. Ludzie, to jest TWEAK.pl TWOJE CENTRUM OVERCLOCKINGU więc udzielajcie się też gdzieś indziej niż OŁ!

To wszystko co mam do powiedzenia.

Oooo, jeszcze wracając do pierwotnej myśli tego topica. Moim zdaniem osoba która zaczeła pyskać na moderatora, no normalnie powinna dostawać bana na dzień, może by się czegoś ludzie nauczyli, jak by tak przez 8 dni nie mogli wejść na board'a. A jak coś się nie podoba, to nie od razu biec na forum jak do mamusi. Najpierw pogadać z osobnikiem który dał banana, a jak wazeliniarstwo nie pomoże :lol: to do admina, a nie wyżalać się do wszystkich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi