BOAR Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 moge miec okazyjnie 3 dyski SCSI po 2,1gb kazdy+kontroler, ale chcialbym aby byly widziane w systemie (windows2000 prof) jako 1 sztuka. nie mialem kontaktu z tym typem dyskow i prosze o odpowiedz czy wogole to jest mozliwe :?: kontroler ma mozliwosc podlaczenia 14szt 8) , wiec mozna by co jakis czas malym kosztem zwiekszyc o kilka GB zasoby serwerka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Szukaj w sieci informacji o macierzy RAID (redundant array od independent disks), niezłe omówienie było gdzies na www.tomshardware.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 jeżeli ten kontroler ma możliwość ustawienia rajdu to jest taka możliwosc,natomiast jeżeli nie ma to pozostaje tylko zrobienie rajdu softwarowego w windows, z tym że taki rajd robisz dopiero wtedy gdy masz zainstalowany system, czyli na tych dyskach nie moglbys zainstalowac systemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOAR Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 no szczerze to zapomnialem o TomsHardware, a tam wlasnie znalazlem to o co mi chodzilo :). art z tomshardware nt. RAIDu w Windows2000 Wogule to ten artykul przyda sie kazdemu bo efekty takiego rozwiazania sa naprawde super (pomijajac bezpieczenstwo danych w przypadku awarii jednego z dyskow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 no szczerze to zapomnialem o TomsHardware, a tam wlasnie znalazlem to o co mi chodzilo :). art z tomshardware nt. RAIDu w Windows2000 Wogule to ten artykul przyda sie kazdemu bo efekty takiego rozwiazania sa naprawde super (pomijajac bezpieczenstwo danych w przypadku awarii jednego z dyskow Prawdziwe pazurki RAID 0 pokazuje jednak dopiero przy sprzetowej obsludze w dodatku, gdy operujesz na duzych, pojedynczych plikach (przy duzej ilosci malych plikow moze byc nawet spadek wydajnsoci). Ja smigam na dwoch 40kach Barracudach VII (z czwoarkami byly problemy - zle chodzily w raidzie) i efekt jest taki, ze ciaglego transferu HDTach mi pokazuje pomiedzy 70 a 90 mb/sek ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...