PhantomG Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 Elo Mam problem: nie wie ktoś jak zrobić ze srebrnego radiatora czarny (nie chodzi mi o malowanie!!!!!). Chodzi mi o anodowanie, czy utlenianie, jakoś tak. Chce kupić srebrny radiator i (utlenić go???) na czarno. Jak to zrobić???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 w domu tego nie zrobisz polookaj w jakiejs panoramie firm albo cus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 http://www.oknonet.pl/portal/idx/anodowanie_idx.html przykladowe firmy pierwszy wynik w googlach z haslem anodowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rastak Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 jak to nie? a elektroliza? :P trzeba tylko znalesc jakis zwiazek ktory podaczas elektrolizy rozklada sie na jony wegla i jakies inne :P (tak mysle ;>) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 Nie wiem , czy gra jest warta swieczki. Chodzi ci o to , aby radiator mial jak najwieksza zdolnosc emisji ciepla ? Czy poprostu nie chcesz aby ci go ktos zakosil ;P ? Jesli pokryjesz srebro nawet najciensza warstwa barwnika mozesz tylko ograniczyc jego mozliwosci. Obecne radiatory stosunkowo zadko poddawane są anodyzacji -jesli juz , to raczej ze wzgledow estetycznych i komercyjnych. Co innego jesli chodzi o aluminium , ale tu w gre wchodza konkretne wzory :-) i obliczenia - co jest lepsze ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 jemu chyba chodzilo o srebrny kolor nie :?: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rastak Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Elo Mam problem: nie wie ktoś jak zrobić ze srebrnego radiatora czarny (nie chodzi mi o malowanie!!!!!). Chodzi mi o anodowanie, czy utlenianie, jakoś tak. Chce kupić srebrny radiator i (utlenić go???) na czarno. Jak to zrobić???? Wiec chodzilo o srebrny-->czarny :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g71a Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Zatanawiałem, czy wrzucić ten tekst na forum ale jednak podam link. Troche informacji na temat barwienia i utleniania anodowego aluminium w domku. http://80.49.220.118/utlenianie.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Ten radiator to ma być ze srebra, czy tylko taki kolor ma? Jeśli srebro to popytaj jubilerów, wiem że biżuterię też się "czerni" elektrolitycznie, wujaszek coś takiego robi z łańcuszkami. Ale taka powłoka nie jest bardzo trwała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhantomG Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Dzięki za podpowiedzi. A radiator jest aluminiowy koloru srebrnego, a chcę go utlenić na czrno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 efekt może być ładny ale po co ci to ? przecież MOBO masz ciemne fioletowe. możesz stracić troszkę na wydajności ale rzeczywiście cooler bedzie niepowtarzalny. p.s. dlaczego na L7S7A2 masz FSB tylko 166 ?? ja jadę spox na 200 bez przeróbek chłodzenia NB (standardowy radiator) i SB (brak). jesteś maniakiem ECS'a ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhantomG Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Nie jestem maniakiem ECS'a tylko tak wyszło (cena) jak ma się 3 kompy. A pozatym nie jestem maniakiem OC i jak narazie chodzi mi to wszystko wystarczająco szybko (całe forum mnie pewnie teraz linczuje). W extreemeOC pójdę jak HL2 wyjdzie :twisted: 8) Do HL (i modów HL) taki komp jest wystarczający :) A radijejtor ma być czarny bo robię coś a'la FanlessPC (brak budy tylko same radiatory (czarne!!!)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...