jonathan Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16350310 Moze bedziesz mial szczescie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetWalker Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 LOL Hyhy licze na to :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 UUU juz 800zeta :D Poszukaj po aukcjach. Czasami trafiaja sie perelki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dns Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 BTW... ...mój Deer400 to jedno wielkie "goofno" ....... musiales trafic na jakis wydymany egzemplarz...... ja bylem w potrzebie bo sie sprzet wieszal co chwile i nie mialem kasy deer'a 400W kupilem za 100zeta i chodzi ok a troche bebechow ciagnie.....codeshit sie nie wyrabial...a deer daje rade nie wspomne ze ma zlacze pod p4 i 6 pinowe zlacze serverowe no i dlugie kable .... no i sporo "odczepów" nie jest to antec ale jak na ta cene to jest spoko... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 U mnie niestety nie ciągnął - nawet w biosie musiałem wyłączyć kontrolę napięć, bo kompa nie dało się uruchomić. Za "aktualny" (nie wymienię już nazwy :lol: ) dałem też nieco ponad 100 i chodzi dobrze. Widocznie "nienormalnymi rządzą nienormalne prawa" :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniu Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 za 9500 pro przemawia jeszcze fakt że za pomocą sterów można go przechrzcić na 9700 bez ingerencji bezpośrednio w kartę czy taktowania,vide- ostatni chip bodajże-opis całej operacji i wtedy cena/wydajność bez konkurencyjna,oni użyli do tego radka firmy x-color dostępnego w siriusie bodajże,a co do zasiłki to przy moim biednym gf3 ti padły 2 codegeny w przeciągu 6 godzin,kupiłem huntkey'a 300 w i spox,ale do takiej karty jak radek 9500 czy 9600 może być mało tak że popieram większość co do chiefteca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubelek Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 mój radek od herca jest przerobiony na 9700 poprzeez wgranie specjalnego biosu ;) Trochę strachu (raz był czarny ekran, po ciemaku wgrywałem kolejnego BIOSa) i teraz się cieszę max co może dać mi radzio. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rydzio Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16369045 Fortron - tani i wydajny - nic dodać, nic ująć :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@tynbury Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16369045 Fortron - tani i wydajny - nic dodać, nic ująć :D Tym bardziej, że Parada sprzedaje najlepsze Fortrony. Mój np nie był poserwisowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 za 9500 pro przemawia jeszcze fakt że za pomocą sterów można go przechrzcić na 9700 bez ingerencji bezpośrednio w kartę czy taktowania,vide- ostatni chip bodajże-opis całej operacji i wtedy cena/wydajność bez konkurencyjna,oni użyli do tego radka firmy x-color dostępnego w siriusie bodajże,a co do zasiłki to przy moim biednym gf3 ti padły 2 codegeny w przeciągu 6 godzin,kupiłem huntkey'a 300 w i spox,ale do takiej karty jak radek 9500 czy 9600 może być mało tak że popieram większość co do chiefteca cosik Ci się leciutko pomyliło :wink: oby zaraz nie pojawiło się 50 wątków jak nam przerobić 9500 PRO na 9700 :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubelek Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 za 9500 pro przemawia jeszcze fakt że za pomocą sterów można go przechrzcić na 9700 bez ingerencji bezpośrednio w kartę czy taktowania,vide- ostatni chip bodajże-opis całej operacji i wtedy cena/wydajność bez konkurencyjna,oni użyli do tego radka firmy x-color dostępnego w siriusie bodajże,a co do zasiłki to przy moim biednym gf3 ti padły 2 codegeny w przeciągu 6 godzin,kupiłem huntkey'a 300 w i spox,ale do takiej karty jak radek 9500 czy 9600 może być mało tak że popieram większość co do chiefteca cosik Ci się leciutko pomyliło :wink: oby zaraz nie pojawiło się 50 wątków jak nam przerobić 9500 PRO na 9700 :lol: :lol: Można przechrzić za pomocą BIOSika... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 ale raczej nie 9500pro tylko 9500 i do tego jest po3ebny mod Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubelek Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 ale raczej nie 9500pro tylko 9500 i do tego jest po3ebny mod no to Ci tyle powiem że po przeczytaniu kilku recek zagranicznych, zassałem sobie zestaw do flashowania i zflashowałem...windowsiak wykrył nowy sprzęt, radeon 9700, prosimy zainstalować sterowniki ble ble ble... zainstalowałem i mam niby 9700. coś jeszcze ? linka do tutoriala zarzucić mogę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Napis to jeszcze nie wszytko nie sugeruj się tym dubelek, bo napis daje satysfakcje tobie ale zrób testy a one powiedzą ci prawde Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubelek Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 mówią... podam wynik przed i po okey ? taktowanie ustawiłem jak w 9700: 3dMark2001: 12900 / 15500 3dMark2003: 3700 / 4600 AqaMark3: 29000 / 33000 Wyniki pozaokrąglane troszke ale pokazują to o co chodzi. pozdrawiam, idę kończyć wypracowanie z polaka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubelek Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 wypracowania nie skończyłem jeszcze ale dodam, że przed zmianą BIOSa nie było mowy o podkręceniu karty - jakąś blokade miała niewdzięczna. Brzydkie misie z Herculesa uprzykrzają nam życie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 dubelek podsumujmy karty Hercules 9500 PRO, które tak jak każdy 9500pro są na innym PCB (pamięci w jednej linii) niż 9700 pro, mają inaczej ułożone pamięci i fizycznie zmniejszoną szerokość magistrali do 128bitów (9700pro ma 256bit) 9500pro ma fizycznie mniej połączeń - ilość ścieżek do modułów pamięci zmniejszyła się o połowę, dzięki czemu płytka drukowana jest tańsza, ale też nie jest możliwe odblokowanie magistrali 256 bitowej - no chyba że jakiś cud albo cudowe rozmnożenie, Może niepokalane poczęcie :?: :lol: i Ty z 9500 pro poprzez zmianę BIOSu zrobiłeś pełnego 9700 Pro - no to ja jestem pełen podziwu :wink: jak dotąd myślałem że tylko z RADEONA 9500 non pro na takim samym PCB jak 9700 da się zrobić 9700 non pro poprzez odblokowanie dodtkowych 4 potoków i szyny 256 bit. a potem ewentulane podkręcenie w okolice wartości 9700 pro więc kto się myli ja czy Ty :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubelek Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 pewnie ja się mylę. Przedstawiłem wyniki, fakty. Sam sobie wyciągnij wnioski. Wiem że ma węższą szynę i niesposób zrobić pełnej przeróbi na 9700... ale od czego mamy overclocking ? karta ma wyniki jakie ma, napewno większe niż zwykły radek 9500 pro, napewno niższe niż każdy radeon od 9700 wzwyż... ale za taką cenę te wyniki są w sam raz, wiem że wycisnąłem z karty wszystko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 to gratuluje dubelek.. wydawalo mi sie niemozliwe i czesciowo tak jest ale to co uzyskales jest godne uznania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubelek Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 nie wiem czemu ale słyszę ironię w Waszym głosie... specjalnie kupiełm Herca bo wiem że ma dobre pamięci (Infineon 3,0 ) żeby móc kręcić i kręcić... radiatory na nich też nie są dla picu. Karta stworzona do podkręcania... tyle zę z zablokowanym defaultowo BIOSem. no nic, może wreszcie skończe to wypracowanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 skoncz skoncz... w moim poscie nie ma ni krzty ironii , naprawde jestem pelen podziwu. o czym piszesz?:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubelek Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 2 wypracowania... Motyw Sądu Ostatecznego w różnych tekstach kultury i drugie to porównanie Księgi Koheleta i Hioba... obydwa na polski, obydwa zadane w środę na jutro... tą środę, 24.09... A co do tematu postu, to ja polecam 9500 PRO od hreculesa, jak znajdziesz oczywiście. Powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 2 wypracowania... Motyw Sądu Ostatecznego w różnych tekstach kultury i drugie to porównanie Księgi Koheleta i Hioba... obydwa na polski, obydwa zadane w środę na jutro... tą środę, 24.09... A co do tematu postu, to ja polecam 9500 PRO od hreculesa, jak znajdziesz oczywiście. Powodzenia Poprostu ten Herc dobrze się kręci, ale przecież to tylko jego plus. wiec wynik masz naprawdę dobry Inna sprawa że do niedawna w Komputroniku można było kupić Szafirka 9500 non pro też z pamięciami 3.0 ns ładnie modującego się do 9700 i kręcącego dalej, za jedyne 760 zł, ale już od jakiegoś czasu nie ma :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotruś Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 Major Zadek teraz zauważyłem, że ty masz właśnie radka 9600 PRO - napisz jakiego i jak sie spisuje :) Radka mam HIS'a - chodzi nieżle, podkręca się zupełnie przyzwoicie na standartowym chłodzeniu (z 400/600 do 500/740). Poza tym ma dużo lepszej jakości obraz na wyjściu TV od 9500PRO, ale o tym już gdzieś pisałem. Z innej strony na innym forum koleś zakupił radka 9500PRO (nie wiem jakiej firmy) i nie potrafi nawet osiągnąć podobnego wyniku do mojego, mimo podobnego sprzętu (a nawet nowszego). Jak widać sam zakup 9500PRO nie gwarantuje dobrego samopoczucia :wink: Co do wypowiedzi _Vip_'a i FumFel_20 ---> nie wiem, z czym zgadza się FumFel, ale mam nadzieję, że nie z: juz lepiej kupic Deer'a 400W za 120-150zl, bo to dopiero jest "goofno" - mam też takowego i poziom napięć jaki on prezentuje jest po prostu żałosny. Mój zasilacz jest znienawidzonym przez wszystkich "zasiłkowych ortodoksów", ale jak trzyma napięci możesz zobaczyć na mojej www :roll: . Co ty gadasz ?? U mnie bez żadnego przetaktowywania procka mam w 3DMarku2001SE 11900 , a przy przetaktowaniu go jak w podpisie mam około 16700 więc to jest bzdura że nawet się nie zbliży do twoich marnych 13000. Poza tym mam obudowe Codegena z zasilaczem 300W i mi wszystko chodzi bez zarzutu (a chyba nie mało mam w kompie). A oto zasilania: +5V - 5,06 -5V - -5,11 +12V- 12,05 -12V - -12,03 3.3V - 3,38 Vsb - 4,99 Vio - 3,36 Vcc - 2,74 Vcore - 1,4 Takie napięcia wypisuje mi program od płyty głównej do monitoringu. Wydaje mi się że są ok. Obudowa kosztowała mnie 200zł. Dla zainteresowanych podam dokładne informacje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 nie wiem czemu ale słyszę ironię w Waszym głosie... specjalnie kupiełm Herca bo wiem że ma dobre pamięci (Infineon 3,0 ) żeby móc kręcić i kręcić... radiatory na nich też nie są dla picu. Karta stworzona do podkręcania... tyle zę z zablokowanym defaultowo BIOSem. no nic, może wreszcie skończe to wypracowanie Witaj! Mam takie małe pytanko: otóż,czy sprawdzałeś,jakie faktycznie ma ten Twój Herc pamiątki? (Hercules wydał w sumie trzy karty na R9500Pro: 1) niebieskie PCB i pamiątki Inf.3.0 2) czerwone PCB i pamiątki Inf.3.3 3) niebieskie PCB i pamiątki Hynix 3.6 ) Mnie niestety "udało się" trafić na tego ostatniego Herca (też były fajne motywy ze zmienianiem BIOSa,też mi kartę identyfikuje jako R9700Pro,itp,LOL) no i muszę powiedzieć,że o ile rdzeń kręci się nieźle,o tyle pamiątki nie bardzo :( Aha,jeszcze jedno: czy kręcisz kartę np.Rage'em,czy może standardowym prog-o/c od Herculesa? (i jeśli tym ostatnim,to czy też masz problemy ze zmianą ustawień AA i AF,gdy włączony jest Herc 3D Tweaker? ) To na razie wszystko,za jakiś czas kolejny zestaw pytań ;) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 Piotruś: muszę powiedzieć,że napięcia nie dość,że masz dobre,to tak prawdę powiedziawszy,masz je WZORCOWE :D Nie wiem,co to za Codegen,ale naprawdę miałeś szczęście na coś takiego trafić :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 w ostanim czasie spaliłem dwa Codegeny 400W. A sprzęt mam średnio prądożerny. Na Chiefteca kasy nie starczyło i zmuszony zostałem kupić Q-teca za 170zl 400W. I tak musiałem sie zapożyczyć na zasiłke...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 z tego co wiem o 9600 Pro to tyle że miała zastąpić 9500 Pro i jej nie wyszło... jednakże z testów które przeglądnąłem (jako że niedawno zmieniałem kartę) to po podkręceniu 9600 Pro uzyskuje wyniki jak 9500 Pro... jeżeli kupisz 9600 Pro z dobrymi pamiątkami to może być dobra sprawa, jednak ja jestem zadowolony z 9500 Pro. Pozdrawiam. Sory chłopaki że troche nie do temmatu ale kiesko chodza te wasze radeony przeczytałem cały topic i nie widziałem pożadnie chodzącego radeona e sensie efektywności a nie podkręcania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Sory chłopaki że troche nie do temmatu ale kiesko chodza te wasze radeony przeczytałem cały topic i nie widziałem pożadnie chodzącego radeona e sensie efektywności a nie podkręcania Możesz bardziej jasno się wypowiedzieć - nic nie skumałem z twojego postu :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Sory chłopaki że troche nie do temmatu ale kiesko chodza te wasze radeony przeczytałem cały topic i nie widziałem pożadnie chodzącego radeona e sensie efektywności a nie podkręcania Możesz bardziej jasno się wypowiedzieć - nic nie skumałem z twojego postu :?: No chodzi mi o wydajnośc wszysko widać na waszych wynikach w benchmarkach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...