Grolshek Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Cytat Cytat Cytat Sory chłopaki że troche nie do temmatu ale kiesko chodza te wasze radeony przeczytałem cały topic i nie widziałem pożadnie chodzącego radeona e sensie efektywności a nie podkręcania Możesz bardziej jasno się wypowiedzieć - nic nie skumałem z twojego postu :?: No chodzi mi o wydajnośc wszysko widać na waszych wynikach w benchmarkach Prosze podaj swoj wynik w benchmarku 3dmark2003 to porownamy nasze kiepskie wyniki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Cytat Cytat Cytat Cytat Sory chłopaki że troche nie do temmatu ale kiesko chodza te wasze radeony przeczytałem cały topic i nie widziałem pożadnie chodzącego radeona e sensie efektywności a nie podkręcania Możesz bardziej jasno się wypowiedzieć - nic nie skumałem z twojego postu :?: No chodzi mi o wydajnośc wszysko widać na waszych wynikach w benchmarkach Prosze podaj swoj wynik w benchmarku 3dmark2003 to porownamy nasze kiepskie wyniki... Za nim tak na prawde zkożystarz z dx9 to twoja karta już bedzie 50% tansza i może okazać sie za wolna. Chyba że sam se napiszesz graa na dx 9 to prosze bardzo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 POWER BY AMD: looknąłem na Twój wynik w 3DMarku 2k1 - ładny,ale...no cóż,weź pod uwagę,że 3DM2k1 nie jest benchmarkiem samej karty graficznej (a tak prawdę powiedziawszy,to GŁÓWNIE zależy od taktowania procesora,bo choćby zwiększenie FSB z 133MHz na 166 daje przyrost rzędu ponad 2000pkt,a zwiększenie taktowania rdzenia grafy, np. na moim Radku z 275 na 351 i pamiątek z 540 na 630,daje przyrost rzędu 700pkt,może ciut więcej,w każdym razie nie są to znaczące wartości),więc przy tak podkręconym procu jak masz w tym linku (czyli ok.2.5GHz,co oczywiście jest nierealne w moim przypadku z uwagi na beznadziejną zasiłkę - ale za niedługo będzie wymiana na coś porządnego :D ) miałbym wynik rzędu 17-18tys pkt,więc naprawdę nie masz się czym chwalić :P (biorąc jeszcze pod uwagę,że 3DM2k1 jest już przestarzałym benchem :P :P ) Pozdro ;) PS.Jeśli chodzi o skorzystanie z dobrodziejstw Dx9,to proszę bardzo,oto przykłady (jeśli weźmiemy pod uwagę tylko gierki,bo np.w programach typu 3DS Max oferowane funkcje przez DirectX 9 są już wykorzystywane już od dawna): Half-Life 2, Far Cry, Kreed (tak,tak,jest optymalizowany pod Dx9),itd,itd... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 HamP wiem o tym wszyskim, ale widzisz widziałem tam u kogoś p4 3.3ghz fsb 237 i wypasiony sprzęcik radeon 9500pro i wynik 15200 no to sory nie troche mie zdziwiło gdzie ta wydajność a kazdy wie ile kosztuje taki radek.Ja za grafe dałem 400 zł to popatrz na stosunke wydajności do ceny zgadzam sie ze jest już pare gier ale hl2 zostało przełożone na przyszły rok a qake 3 też jest stary i co przecież wszyscy jeszcze publikują testy z jego udziałem lubie rywalizacje i dobrą zabawe już umówiłę sie z tym kolesie powiedział ze pożyłyje kompa pod kątem 3dm i spoko jest super to wszystko o co mi chodzi. Nie zależy mi na tym aby pochwalić sie jakiedo to ja mam kompa i na ile go wykręciłem. Zdziwiły mie tylko wasze dosyć małe wyniki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 No dobra, PEACE :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Cytat No dobra, PEACE :DPowodząnka z nową zasiłką Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 POWER BY AMD --> może "słabe" wyniki spowodowane są posiadaniem raczej "cywinych" sprzętów, a nie zmutowanych grafik jak twoja w avatarze. Z Ti4200 udało mi się wyciągnąć 300/640 i 14206 pkt. Twój wynik jest naprawdę niezły, choć sporo ludzi ma ponad 15k. Gdzieś znalazłem topik z linkiem do wyniku ponad 20k, więc jeszcze sporo pracy przed tobą :lol: UPDATE: Znalazłem linka: http://service.futuremark.com/compare?2k1=7104938 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Cytat POWER BY AMD --> może "słabe" wyniki spowodowane są posiadaniem raczej "cywinych" sprzętów, a nie zmutowanych grafik jak twoja w avatarze. Z Ti4200 udało mi się wyciągnąć 300/640 i 14206 pkt. Twój wynik jest naprawdę niezły, choć sporo ludzi ma ponad 15k. Gdzieś znalazłem topik z linkiem do wyniku ponad 20k, więc jeszcze sporo pracy przed tobą :lol: UPDATE: Znalazłem linka:http://service.futuremark.com/compare?2k1=7104938 Ta zmutowana grafa na obrazku po lewej to mój stary gf3 gaiwarda a teraźniejsze gf4ti nie ma jeszcze apsolutnie mienionego chłodzenia dopiero sie przygowuje w zamiarach jest GPU-radiator OCZ eliminator ram-http://www.sirius.pl/product.php?action=info&id=7284&sid=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Cytat Cytat Cytat Cytat Cytat Sory chłopaki że troche nie do temmatu ale kiesko chodza te wasze radeony przeczytałem cały topic i nie widziałem pożadnie chodzącego radeona e sensie efektywności a nie podkręcania Możesz bardziej jasno się wypowiedzieć - nic nie skumałem z twojego postu :?: No chodzi mi o wydajnośc wszysko widać na waszych wynikach w benchmarkach Prosze podaj swoj wynik w benchmarku 3dmark2003 to porownamy nasze kiepskie wyniki... Za nim tak na prawde zkożystarz z dx9 to twoja karta już bedzie 50% tansza i może okazać sie za wolna. Chyba że sam se napiszesz graa na dx 9 to prosze bardzo My chyba nie rozmawiamy o tym samym.Napisales ze mamy kiepskie wyniki w benchmarkach na radeonach wiec poprosze o twoj wynik na pierwszym lepszym benchmarku z brzegu jaki podszedl mi pod reke.No chyba ze mamy testowac sprzet na tym co TY sobie zazyczysz...Moze jeszce 3dmarka99 bedziemy wyciagac ?Moze w Doom2 potestujemy,moze wolfensteina 3d ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Cytat Cytat Cytat Cytat Cytat Cytat Sory chłopaki że troche nie do temmatu ale kiesko chodza te wasze radeony przeczytałem cały topic i nie widziałem pożadnie chodzącego radeona e sensie efektywności a nie podkręcania Możesz bardziej jasno się wypowiedzieć - nic nie skumałem z twojego postu :?: No chodzi mi o wydajnośc wszysko widać na waszych wynikach w benchmarkach Prosze podaj swoj wynik w benchmarku 3dmark2003 to porownamy nasze kiepskie wyniki... Za nim tak na prawde zkożystarz z dx9 to twoja karta już bedzie 50% tansza i może okazać sie za wolna. Chyba że sam se napiszesz graa na dx 9 to prosze bardzo My chyba nie rozmawiamy o tym samym.Napisales ze mamy kiepskie wyniki w benchmarkach na radeonach wiec poprosze o twoj wynik na pierwszym lepszym benchmarku z brzegu jaki podszedl mi pod reke.No chyba ze mamy testowac sprzet na tym co TY sobie zazyczysz...Moze jeszce 3dmarka99 bedziemy wyciagac ?Moze w Doom2 potestujemy,moze wolfensteina 3d ?Mmoże se w saperze zmież wydajność albo weś mario odpal jak lubisz takie testy. Jeseś taki mądry i wystawiasz karte do testu w kótrym nie dostanie połowy puntów za brak zgodności z dx9 to tak jak byś chciał żebym powiedział ci ile ma gf4 mx klawek w naturze Na dzień dzisiejszy z dx9 za dużo se nie pokożystarz chyba że nałogowo se 3dm 03 puszczasz to ci wspułczuje bo pewnie troche ci skacze. Chodzi o realną wydajności taką którą sie spotyka w grach i większości benchmarków. Jak chcesz pomysleć o pierwszych lepszych benchmarkach to sobie policz ile z nich testuje dx8 a ile dx9 bedziesz wiedział co jest popularniejsze teraz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 OK.Na codzien gram w AAx4 i Antyx16.Wlacz wyzej wymienione i podaj wynik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 POWER BY AMD --> a ty widzisz wogóle coś poza artefakatmi na tak wykręconej grafie? Poza tym uważasz, że ile trzeba mieć w 3d(S)Marku01 by móc spokojnie odetchnąć przed odpaleniem gierki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Nie można jednoznacznie tego powiedzieć ile trzeba mieć jak se ustawiasz detale i rozdzielczość to raczej taką żeby gra chodziła płynnie. ja gram teraz w LFS i colina2 na grafue z podpisu i jest plynnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Tak jak napisał NIEMIEC Nie można jednoznacznie tego powiedzieć ile trzeba mieć jak se ustawiasz detale i rozdzielczość to raczej taką żeby gra chodziła płynnie. A jak robie 3dm i podkreca co kolwiek to tak żeby było stabilnie i czysto bez żadnych artefaktów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Smiesza mnie takie porownania i awantury. POWER BY AMD co ty chcesz udowodnic???? Moze zmiezysz sie ze mna??? Kazdy benczmark. Stosunek wydajnosci do ceny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Cytat Smiesza mnie takie porownania i awantury. POWER BY AMD co ty chcesz udowodnic???? Moze zmiezysz sie ze mna??? Kazdy benczmark. Stosunek wydajnosci do ceny. Jak tak chcesz to zmiesz sie z równym sobie zapytaj bekuta cznie zabawi sie w żyłowanie wyników w benchmarkach A ja nic nie chcem nikomu udowadniać bo każdy swoje wie i nie trzba nikomu mówić że że każda karta z r3xx bedzie miała wicej w 3dm niż 03 niż gf seri fx ale nie koniecznie bedzie tak samo w 2001 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Chodzi mi wlasnie o 3Dmarka2001. Cena jaka dalem za ta karte jest napewno nizsza niz ta ktora ty zaplaciles. A zreszta wtracanie sie do watku z innym tematem jest niekulturalne. No offence Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Cytat Chodzi mi wlasnie o 3Dmarka2001. Cena jaka dalem za ta karte jest napewno nizsza niz ta ktora ty zaplaciles. A zreszta wtracanie sie do watku z innym tematem jest niekulturalne. No offence zalatw mi tez radka 9700 za 400zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 9700pro za 350 Jakby bylo wiecej to uwierz mi ze bym je wziol :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Cytat 9700pro za 350 Jakby bylo wiecej to uwierz mi ze bym je wziol :wink: to jak znajdziesz jeszcze jedna taka to daj znac :D czemu mi sie takie okazje nie trafiaja?? gdzie tak ja dorwales?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Oj dluga historia. Wielkie zamieszanie. I wogole. Ale karta legalna i na gwarancji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 No bez kitu ładna cenka gratuluje jak byś miał jeszcze takie to ja też bym reflektował Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...