L€€_$HY Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 Witajcie! Ostatnio moj LTR-48246S z ktorym nie mialem najmniejszych problemow ma klopot, a raczej ja z nim. Otoz z dnia na dzien Nero najpierw zaczal wciskac kit, ze kompilacja 701 MB nie zmiesci sie na plycie 703 MB (przy czym rodzaj plyty nie robil roznicy, Verbatim tak samo jak Esperanza CDR albo EMTC CDRW). W tym momencie jeszcze udalo sie skasowac plyte CDRW, a nastepnie... Nero przestal widziec nagrywarke. Co ciekawe, nero info tool nagrywarke widzial i to zupelenie prawidlowo. Pomyslalem, ze to sie skopal nero, wiec sciagnalem i zainstalowalem Alcohol 120% - to samo! Nagrywarki nie widzi. Natomiast CD Mate 2.5.4 nie tylko liteonka widzi, ale i nagrywa bez najmniejszego problemu. Nie przypominam sobie, zebym cos instalowal pomiedzy jednym nagrywaniem a drugim w Nero, zanim przestal widziec naped. Spotkal sie ktos z czyms takim albo wie, o co tu moze chodzic??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 zainstaluj nero 5.5.10.42 i wlancz overburning, co do nie wykrywania nagrywarki to zainstaluj sterowniki ASPI i od plyty glownej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 po co radzisz instalacje aspi skoro nero samo z siebie instaluje swoje własne aspi ? ;) siejesz zamęt kolego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 nie do konca tak jest aspi nero jest niewystarczjące do bezproblemowej pracy wgraj najnowszy bios do spawary-zainstaluj najnowsze aspi skonfiguruj dobrze nero i nie zaszkodzi sprawdzic czy jest właczone udma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 moze cos z kontrolerami masz nie tak :?: :?: :?: albo wirusik :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Bios jest juz od jakiegos czasu najnowszy mozliwy (SSOE), ASPI Adapteca, stery od plyty sa, UDMA jest, kontrolery w porzadku. Zadnego wirusa nie znalazlem. Sorry chlopaki, ale od sprawdzania wszystkiego zaczalem, zanim postanowilem zapytac :lol: Nero zarowno najnowsze, jak i jakies starsze, nagrywarki nie raczy widziec, podobnie jak najnowszy Alcohol. Najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, ze CD Mate nie ma zadnych problemow!!! Wiec sprzetowo wszystko chyba jest ok. A moze jednak nie jest? Nero bylo oczywiscie lewe. Moze Ahead wprowadzilo jakies perfidne zabezpieczenie? Rozpoznaje lewe kopie i przestaje widziec nagryware? Ale byloby wrednie! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 wiesz slyszalem ze w CloneCD jest podobne zabezpieczenie :( jak masz lewego clona to.... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 No to nieciekawie by bylo. Reinstalka systemu i powrot do starszej wersji? :) Ale mogloby to chociaz jakis komunikat wyswietlic ostrzegawczy, albo cos... Ale naprawde NIKT nie mial takiego problemu????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 wiesz slyszalem ze w CloneCD jest podobne zabezpieczenie :( jak masz lewego clona to.... ;) 8O 8O 8O CHYBA SOBIE RACZYSZ ZARTOWAC wystarczy w firewallu zablokowac próby łączenia sie z netem przez soft do wypalania sam uzywam nero,clone i alcohola i wszystkie sprawują sie tiptop Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 ja miałem. :D ale nie powiem jak to rozwiązałem bo cham jestem ;) . nero przestało widzieć tak z dnia na dzień, nero oryginalne dołączane do wypalary. wywaliłem nero, coś w zarządzaniu dyskami odświeżyłem, zainstalowałem i chodziło dalej. spróbuj w menedżerze urządzeń wywalić główny i pomocniczy kanał IDE i przeinstaluj nero. motałem motałem i coś namotałem że działało OK więc masz 99% szans na to samo. :D p.s. kurde, miałem nie mówić :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 poza tym odradzam uzywanie nanowszego nero -mnóstwo bugów ostatni bezproblemowy jest 6.11 odinstaluj całkowicie nero które masz-wyczysc rejestr -zanstaluj ponownie 6.11 albo jakąs starszą wersje z serii 5. i na pewno bedzie ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 heh dzieki wszystkim za rady! Co do laczenia sie z netem - mam zone alarma, ktory zwykle wylapuje proby laczenia sie softu. Sadze, ze bym zauwazyl. Ale moze spryciarze sobie jakos inaczej poradzili. OK, zrobie jak radzicie i dam znac, co z tego wyszlo! THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 po co radzisz instalacje aspi skoro nero samo z siebie instaluje swoje własne aspi ? ;) siejesz zamęt kolegonie skomentuje tego :lol: L??_$HY zobacz forum www.cdrinfo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...