Skocz do zawartości
LiZzArD

Project Silver Dragon Mark I

Rekomendowane odpowiedzi

Oto wczesne stadium mojej budy :) Proszę o komentarze i konstruktywną krytykę :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Trochę mi to zajęło czasu:) Prawie ugotowałem Dremela, wycięty bok i okno w przednim panelu - wstawiona pleksa 4mm, przód podświetlony diodą na zielono, dioda HDD zastąpiona świecącą niebiesko płytką - efektów nie widać bo było za jasno :( WC by Copperfield - thx Popixs

W najbliższym czasie podeślę jakieś lepszejsze fotki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaaaargh...zrob pozadek z tymi tasmami od dyskow i reszta kabli bo to psuje caly efekt oswietlenia.

Poza tym jest niezle ;) Podoba mi sie patent z chromowanymi wiatrakami z przodu.

Jesli moge cos ci jeszcze poradzic...zielone rurki od WC paskudnie wygladaja ;) Jak mozesz to wymien je na takie przezroczyste/lekko niebieskie i bedzie git.

To oczywiscie tylko moje prywatne zdanie i w drodze wyjatku mozecie sie z nim nie zgodzic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podba mi się. Po Co Ci te dwa wentyle z przodu i z tyło skoro masz wc?? Ten z bok rozumiem - wieje na grafe. Ten piod zaiłką też - wyciągnie ciepłe powietrze z grafy (chociaż sam zasilaćz wy wystarczył bo ma mniej ciepła do wyprowadzenia). Dycki chodzisz tymi wentylami??

Bajzel w kablach masz nawet większy niż ja!! Jeżeli już chcesz mieć dobry przepływ powietrza w budzie (co sugerują wentyle) to zrób coś z taśmami IDE (ja swoje domową metodą przerobiłem na "okrąłe").

Podświetlenie ledami jest fajne, ale u Ciebie na środku masz ciemną plame. Gdybyś podświetlił ten wentyl z boku (taki czarny bez niczego wygląda brzydko) to miałbyś ładniejsz wentyl i lepiej oświetloną budę.

O co chodzi z tą dziurą na froncie??

Okno wycięte całkiem porządnie (porządniej niż moje, ale ja miałem tylko wiertare).

Pracuj dalej. I może jeszcze zrób napędy mniej więcej pod kolor (no chiba, że gwarancja to chwilowo odpada)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozwole sobie konstruktywnie skrytykowac b*rdel w budzie :P

pomaluj napedy :)

wentyl w boku..... a nie ma cienszych zeby sie zmiescil ?

jak wcisnales/zmiesciles te 2x80 z przodu ? :)

fajna klawa ;)

co do myszy - widze ze farba schodzi :) mam taka sama, pomoglem farbie i mam cala biala mysze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol moj qmpel mial taka klawiaturke przy 486(czy cos takiego dawno to bylo) optimusa tam w prawym gornym rogu jest taki button select niemoglismy rozgrysc doczeg to jest moze ty wiesz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klawiatura moją dumą ;) Pamięta jeszcze czasy mojego pierwszego 386 SX 33 pewnej firmy na O... . Ale dalej działa więc jej nie zmieniam :) Do czego służy klawisz SELECT to chyba nikt nie wie - nawet ci co go tam umieścili ;)

Co do dalszego etapu modyfikacji: wentyl z boku będzie świecący na niebiesko (pod kolor reszty oświetlenia) tylko do środka go nie wcisnębo przeszkadzają przewody od WC, kable będą okrągłe to i bu...el zniknie, dodam kontroler wiatraków w zatoce 3,5 cala i zmienie wiatraki na nagrzewnicy bo te są tylko tymczasowo - zniknie bałagan w kablach jaki teraz widać.

phranzee - 2 wentyle 80 X 80 weszły po spiłowaniu boków frontu obudowy, czekają na customowy grill. Nawiewają fresh air do budy, a potem go przez nagrzewnicę wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e na zewnątrz.

Mutos - na froncie to nie dziura tylko pleksa, fajnie świeci krawędzią na zielono po podświetleniu diodą Power On, jak zrobie fotki to wkleję - ciężko opisać efekt ale wg. mnie jest zajefajny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klawiatura moją dumą ;) Pamięta jeszcze czasy mojego pierwszego 386 SX 33 pewnej firmy na O... . Ale dalej działa więc jej nie zmieniam :) Do czego służy klawisz SELECT to chyba nikt nie wie - nawet ci co go tam umieścili ;)  

ten klawisz SELECT sluzyl do ustawiania szybkosci powtarzania wcisnietego klawisza (jak szybko sie pojawialy nastepne znaki przy dluzszym przytrzymaniu knefla) i do blokowania klawiatury. niektore modele mialy wiecej bajerow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Al - to nie samochód ;) Co ty ciągle z tą siatką? :) A tak poważnie to w dalszych planach mam wstawienie za tym okienkiem LCD'ka. No ostatecznie może jednak jakaś grawerka ;)

Moiżesz jeszcz wstawićprzyciemnioną plexi i podświetlić ją na czerwono...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! To ja tesik dorzuce swoje 3 grosze :P! ALE TO TYLKO MOJA WŁASNA OPINIA I NIE MUSI SIEK Z NIA NIKT ZGADZAĆ!!!

1. Kabelki w twojej budzie sa przykładem jak NIE POWINNO siek ich układać :lol:

2. Rurki od WC ciekawe! :P Ale oświtlenie diodami troszki zabardzo rozrzucone

3. Środek płyty wogóle nie oświetlny! :cry: I gdyby nie rury to niewiedziałbym że jest tam WC!

3. Wihajster z boku budy trohi szpeci może zapodasz jakiś świecący na niebiesko!

4.Przód jest oki , pomysł z plexi mi siek podoba ale jakiś wzorek na bank by siek przydał :P

5. Na wiatraczki (wyglądają extra :twisted: )z przodu zapodałbym grile i było by wg, mnie oki i napewno troszeczke bezpieczniej dla paluszków 8)

Lizzard ale ogólne wrażenie jest dobre ino kilka poprawek i bedzie naprawde extra!

......pozdrawiam.... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi